Breaking News

Kiderült, mi lesz a címe a Gaston és LeFou kalandjairól szóló sorozatnak

Alan Menken, a legendás Disney zeneszerző elszólta magát.

Már többször írtam róla, hogy az élőszereplős A szépség és a szörnyeteg spin-off sorozatot kap a Disney+-on, ami Gaston és LeFou kalandjairól szól majd, a szerepekben pedig visszatér Luke Evans és Josh Gad is. 




A múltkor az is kiderült, hogy a sorozathoz készülnek eredeti dalok is, és visszatér Alan Menken is, aki az eredeti mese dalait szerezte - több más Disney mesével egyetemben.

Az élő legenda a Varietynek adott interjút a Daytime Emmy megnyerése után (ezzel csatlakozott az EGOT nyertesek közé), az interjúban viszont kicsit elszólta magát. 

Az általa A szépség és a szörnyeteg előzményként definiált előzménysorozatot ugyanis Little Town néven emlegette.

A kifejezés mindenkinek ismerős lehet, aki hallgatta már angolul a mese dalait, ez ugyanis a nyitódal első sora, magyarul annyit tesz, kisváros.

Ez szép visszautalás az eredeti mesére, a többségnek rögtön eszébe fogja juttatni azt, és persze tartalmában is jó választás, hiszen ebbe a bizonyos kisvárosba tökéletesen beilleszkedett Gaston és LeFou - ami Belle-nek nem felelt meg, ők abban konkrétan lubickolnak.

Viszont a cím felveti a kérdést, vajon hogyan oldják majd ezt meg magyarul, ugyanis a dal magyar fordításában a kifejezés nem szerepel - ebben ugyanis nem a város, hanem a ház a kicsi...

"Kicsi ház, ott a város szélén
Sose jő semmi változás
Ugyanúgy köszön „Jó reggelt!”-tel szomszéd és barát."


Arról, Luke Evans hogyan nyilatkozott a készülő sorozatról, itt olvashattok.

Nincsenek megjegyzések