Breaking News

P. Dangelico: Wrecking ​Ball – A romboló {Értékelés + Nyereményjáték}

P. Dangelico: Wrecking ​Ball – A romboló

A blogturnéról



Új szerző mutatkozik be a Könyvmolyképző Kiadónál. Az olasz származású, de az Egyesült Államokban élő P. Dangelico romantikus története kitűnő alkalom volt, hogy elmerüljünk a sztársportolók életvitelébe és drukkoljunk a történet hőseinek, hogy megtalálják a közös jövőhöz vezető utat.
Kövesd a Blogturné Klub bloggereit turnéjukon, s ha hel
yesen válaszolsz játékunk kérdéseire tiéd lehet a kiadó által felajánlott nyereménykönyv.


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 376
Fordító: Radosits Magdolna
ISBN: 9789634576808
Sorozat: Szeretni nehéz 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,18)
Olvass bele!
Megrendelési link
Hogyan ​állj ki magadért?
Camilla DeSantis élete romokban hever. Hogy is lehetne másként nevezni azt az állapotot, amikor egyszerre veszted el a férjed, az állásod és minden vagyonodat? Nehéz időkben nagy a döntéskényszer, így mikor a megváltás egy kiállhatatlan alak képében jön – aki nem mellesleg az egekig magasztalt New York Titans kezdő hátvédje –, nincs más választása, mint elfogadni az ajánlatot, hogy bentlakásos nevelőnőként és tanárként egyengesse Calvin 8 éves unokaöccsének útját. Már csak annyit kell kitalálnia, hogyan fogja vissza magát minden egyes alkalommal, mikor lilára akarná pofozni a férfit, ami gyakran megesik.

Calvin Shaw-t egy fikarcnyit sem érdeklik a nők. Pillanat, pillanat, hadd fogalmazzam meg másképp: imádja a nőket, viszont jelenleg minden vágya az, hogy hagyják békén. Főleg miután kiderült, hogy a felesége – mára már ex-felesége – attól a pasastól terhes, akivel anno őt csalta meg. A probléma már csak annyi, hogy épp most fogadott a házába egy nőt. És fogalma sincs, melyik a nagyobb probléma: hogy megígérte, viselkedni fog, vagy az, hogy vonzódik hozzá.
Könnyed és romantikus. Sorsfordító és szexi. Adott két megtört ember, két sors és egy lehetőség.

Az utóbbi évek legtartalmasabb romantikus története.

Éld át!

Az első mondat:


"Lányok, tanmese következik."

Véleményem


Újabb olyan könyv, aminek úgy álltam neki, hogy nem olvastam fülszöveget! Tudom, tudom, sokak számára ez furcsa lehet, de ahogy már többször leírtam, annyira sokszor szaladtam nem kívánt spoilerekbe, hogy most már csak indokolt esetben olvasom őket. Viszont pont ezért ért meglepetés, ugyanis a borító alapján ennél egy fokkal könnyedebb NA könyvre számítottam. És hogy rögtön tisztázzuk: ezt most nem csalódásból írom, csak azért, ha esetleg más is a borító alapján dönt. (Ami egyébként nekem nagyon tetszik.)

Történetünk főhőse Camilla, akivel élete legmélyebb pontján ismerkedünk meg, in medias res. Szegénnyel elbánt az élet: egy balesetben meghalt a férje, akiről aztán kiderült, hogy pénzt sikkasztott a befektetőitől, és Camilla így nem csak a férjét, de szó szerint mindenét elvesztette. A vagyonuk az utolsó szögig elment a károsultak kárpótlására, és mivel az ügyet a média is felkapta, Camillának nem csak a mindennapokban kell szembenéznie a támadásokkal, de ráadásul még tanári állását is elveszíti. Így tehát Camilla megözvegyült, elvesztette minden pénzét, ingó és ingatlan vagyonát, munkanélküli és alapból csalódott a férfiakban. Hogyan tovább?

Nincsenek jó kilátásai, amikor is jön egy lehetőség: magántanár lehetne egy kisfiú mellett, 3 hónapra. Az egész ügy nagyon rejtélyes, de rövid úton kiderül, hogy a megbízó egy ismert focista. (Mármint amerikai foci.)

A dolog nem indul problémák nélkül, sőt...

A regény első fele tele van Cam és Cal civakodásával. Cal morog, Cam meg hangulattól függően vagy eltűri, vagy leoltja a 2 méteres pasit.

A történet báját viszont pontosan ez adta. Szó sincs insta szerelemről, sőt... Itt aztán tényleg nagyon lassan alakulnak a dolgok, annyira, hogy amikor először találkozunk a férfi főszereplőnkkel, még csak biztos sem voltam benne, hogy most ő lesz-e a love interest vagy a titkára.



Rögös úton haladnak a hőseink, de ez kellemes feszültséget teremt, és minden sokkal hihetőbb tőle. Ráadásul a sztori humorát is ezek a civakodások adják, időnként tényleg nagyon jókat mosolyogtam rajtuk - leginkább persze Cam visszavágásain.

És ha már kettejükről van szó: az egész regényt a női főszereplőnk szemszögéből ismerhetjük meg. Bevallom, nekem helyenként jól esett volna belelátni Cal gondolataiba is. Alapvetően nincs gondom az egynézőpontos sztorikkal, de itt-ott voltak olyan magaslabdák, amiknél nagyon jó lett volna tudni a miérteket a másik oldalról is. Persze sejteni így is lehet őket, de ezek szerintem nagyon adták volna magukat.

Aztán persze hamar kiderül, hogy ez a könyv nem csak az indulásnál produkál sötét témákat. Cam története mellett Calnek is megvannak a maga nehézségei, a múltban és a jelenben is. Az egyik ilyen kapcsán kicsit furcsállom is, hogy feldobta a szerző a labdát, aztán egyáltalán nem foglalkoztunk már ezzel a szállal. A spoilerek miatt most kihagyom, miről van szó pontosan, mindenesetre ha már olvastátok: arra gondolok, hogy ki a klub vezetője és hogyan kapcsolódik ez Cal életébe.

A regény második felében már sokkal több volt a cuki-forró jelenet, és igazából itt szerettem meg igazán a sztorikat. A szerző elérte, hogy a legapróbb figyelmességeket is megtanuljuk értékelni. Legalábbis nálam ebben határozottan sikerrel járt.

A végén persze érkezik egy kis meglepetés is, amin már tényleg csak mosolyogta. Igaz, ennek a kibontása számomra túl gyors volt, főleg, ha figyelembe vesszük, a regény elején milyen hosszú volt a "morgós" szakasz. És azt is sajnáltam, hogy Sam eltűnt a végére...

Összességében viszont olvastatta magát a könyv, nagyon szerettem, igazából egy ültő helyemben elolvastam.

AJÁNLOM


Nyereményjáték


A történet férfi főszereplője sztársportoló, ezért játékunk egyszerre kapcsolódik sporthoz és könyvekhez: sportoló főhősök keresik szerzőjüket. A turné minden állomásán egy-egy regény főhősének nevét találjátok, a ti feladatotok pedig az, hogy a rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a regény címét és szerzőjének nevét
Figyelem! A beírt válaszokon már nem tudunk módosítani. A kiadó csak magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljon, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Garrett Graham


A turné menetrendje


07.18 - Könyvvilág
07.20 - Angelika blogja
07.21 - Betonkaszerint a világ...
07.22 - Hagyjatok!Olvasok
07.23 - Hagyjatok!Olvasok! - extra
07.24 - Veronika’sReader Feeder
07.25 - Sorok között
07.26 - Dreamworld - extra
07.27 - Fanni’s Library
07.28 - Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések