Breaking News

Colleen Hoover: Verity {Értékelés + Nyereményjáték}

Colleen Hoover: Verity

A blogturnéról




Ismét a thriller műfajban mutatja meg magát Colleen Hoover, az írónő legújabb könyve, a Verity a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg idén júliusban. Ha szeretnétek Ti is borzongani, tartsatok a turné bloggereivel, hiszen rengeteg értékelést olvashattok Lowen és Jeremy történetéről, extra állomások is lesznek és természetesen a nyereményjáték sem marad el.


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 312
Fordító: Bartha Eszter
ISBN: 9789634577904
Sorozat: -
Nézőpont: váltott E/1 (a kézirat miatt)
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,33)
Olvass bele!
Megrendelési link
„A szavaknak egyenesen a zsigerekből,
húson és csontokon át kell kiszakadnia.”
A küszködő, anyagi csőd szélén álló író, Lowen Ashleigh megkapja élete állásajánlatát. A bestsellerszerző Verity Crawford férje felkéri, hogy a balesetben megsérült író helyett megírja sikersorozatának befejező részeit. Lowen megérkezik a Crawford-házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Ám az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét is, mely örökre megváltoztatta a család életét. Lowen először úgy dönt, nem mutatja meg a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait.
Egyedülálló romantikus thriller
a New York Times bestsellerszerző, Colleen Hoover tollából.
Neked való, ha nem félsz rettegni.
Ismerd meg egy beteg lélek legsötétebb bugyrait!

Az első mondat:


"Először a koponyája roppanását hallom, aztán beterít a rám fröccsenő vér."

Véleményem


Hű, ez a könyv! Már közben is imádtam, de a vége!

Jaj, jaj, hogy lesz az értékelés spoilerek nélkül?

Na jó, kezdjük az elején. Aki rendszeresen követi a blogot, az tisztában lehet vele, hogy a thriller nem igazán az én terepem. Ami azt illeti, ez az első könyvem még a Kristály Pöttyös sorozatból is. Egy oka volt igazából, hogy belekezdtem a könyvbe: Colleen Hoover. Ő az egyik olyan szerző, akitől bármit elolvasok, még ha elsőre úgy is gondolom, hogy zsánerileg nem nekem való. Arra ugyanis már rájöttem, hogy Hoover egyrészt zseniálisan képes megújulni, ezért úgy számoltam, hogy ezt is meg fogja majd ugrani. Másrészt olyan elképesztő ötletei vannak, amik jobbára bármilyen sztorit képesek lehetnek elvinni a hátán.

Szerencsére így is lett, nem kellett csalódnom. (Sőt, ha már ugrálás a zsánerek között: ezt a könyvet még jobban is szerettem, mint az egyébként Rázós jellegű Túl későt.)

A történet már önmagában meredeken indul: főszereplőnk szemtanúja lesz, ahogy elütnek egy embert. Ez nem kis sokk, de legalább akkora, hogy összefut egy ismeretlen férfival, aki segít neki - és furcsa sorsközösség alakul ki közöttük. Ennek is köszönheti, hogy végül felkérést kap egy igazán érdekes feladatra: őt kérik fel, hogy szellemírója legyen egy balesetet szenvedett bestseller thrillersszerző sorozatának lezárására. Annyi pénzért, amennyi mellett egyszerűen lehetetlen visszautasítani a felkérést.

Hősünk meg is érkezik a szerző házába, aminél már elsőre is érezni, valami nem teljesen kerek. Verity, a kérdéses írónő teljesen lebénult, de még él - ide-oda tologatják, forgatgatják, csak a teste van jelen, maga Verity már nemigen.



A következő meglepetés akkor érkezik, amikor a jegyzetei átolvasása során váratlanul egy önéletrajzra bukkan főhősünk, Lowen. Ez pedig igazán sötét képet fest Verityről...

A történet szinte végig tele volt feszültséggel. Egyrészt az egyik szál teljesen a romantikának szentelt, de ez sem egy cuki, rózsaszín románc: egyrészt tiltott terep, hiszen árnyékot vet rá a még élő és vegetáló feleség jelenléte. Másrészt ott vannak a baljós jelek a jelenben, szinte mintha átok ülne a házon. Verity körül is furcsaságok történnek. Végül pedig ott van a kézirat, ami aztán tényleg nagyon meredek.

Ezek együttese egészen izgalmassá és letehetetlenné teszi a sztorit, és maga az olvasó is kényelmetlenül érezheti magát. Végig szurkol valamiért, aminél azért érezni, hogy mindennek ellenére azért nem teljesen oké, nem teljesen etikus a dolog.

Az az érdekes, hogy igazából a konkrét történetben nagy dolgok nem is igazán történnek. Főhősünk ott van egy házban, kutat, olvas egy önéletrajzi kéziratot és időnként flörtöl a kedves férjjel... Mégsem éreztem a könyv egyetlen percét sem unalmasnak.

Ez azért is lehet, mert igazából a sztori lényegi része nem a jelenben bontakozik ki a szemünk előtt, hanem Verity önéletrajzi kéziratában. Van tehát egy könyvünk a könyvben, és a mi könyvünk cselekményét nagyrészt ez a "könyv a könyvben" adja, a jelenben igazából csak ezekre reagálunk.



A sztori végéig, amikor is jön az egyik csavar. Aztán a másik. Amikor már azt hiszi az ember, hogy mindent tud, akkor hoppá, a legvégén Hoover fejbeveri. Húha, az a lezárás!

A történet utolsó részéről így sajnos spoilerek nélkül nem is tudok már írni, legyen elég annyi, hogy kicsit olyan érzésem volt, mintha mindenki, még a főszereplőnk is bekerült volna annak a bizonyos sötét kéziratnak az oldalaira. És jöttek a meglepetések...

Összefoglalva azt kell mondjam, hiába thriller, én bizony imádtam ezt a sztorit. Így mindenképp arra biztatok mindenkit, akinek esetleg idegen ez a zsáner, de az írónőt szereti, hogy bátran adjon egy esélyt a történetnek. Megéri.

NAGYON AJÁNLOM


Nyereményjáték


A mostani játékunk során fel kell elevenítenetek minden tudásotokat az írónővel és könyveivel kapcsolatban, ugyanis egy keresztrejtvényt hoztunk Nektek. Minden állomáson egy feladványt fogtok találni, de legyetek résen, mert nem sorban fogunk haladni, ezért nagyon figyeljétek a feladvány előtti sorszámot, és oda illesszétek be a rejtvényben a szavakat is. A keresztrejtvény minden szavát várjuk a rafflecopter dobozba, és természetesen a legvégén a megfejtést se felejtsétek el beírni! Ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább később írjátok be, mert sajnos utólag már nem tudtok javítani. A megfejtés természetesen szintén az írónőhöz fog kapcsolódni. Sok sikert!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

6. A Maybe Someday könyvének megírásánál Colleen együtt dolgozott egy zenésszel, aki dalokat írt a könyvhöz. A zeneszerző keresztnevét várjuk a megfejtésben.



A turné menetrendje


07.20. Dreamworld extra
07.21. Hagyjatok! Olvasok! extra
07.22. Readinspo
07.23. Veronika's Reader Feeder
07.24. Sorok Között
07.25. Pandalány olvas
07.26. Deszy könyvajánlója
07.27. Sorok Között extra
07.28. Csak olvass!
07.29. Hagyjatok! Olvasok!
07.30. Fanni's Library
07.31. Könyvvilág
08.01. Dreamworld

Nincsenek megjegyzések