Breaking News

Hamarosan megjelenik magyarul a legújabb Naomi Novik kötet!

Érkezik az újabb Naomi Novik kötet!

Korábban már írtam róla, hogy a jogok a Gabo-nál vannak, most pedig már hamarosan meg is jelenik. 

Így pedig már van magyar fülszöveg és magyar borító is.

Ahogy a kiadó írja:

A terveink szerint áprilisban vehetik a kezükbe Naomi Novik és a varázslóiskolák rajongói a szerző új trilógiájának első kötetét, A végzet iskoláját. Heinisch Mónika remek fordítása és az eredeti borító együtt szerintünk tökéletesen átadja ennek az izgalmas és magával ragadó regénynek a hangulatát. 

Fülszöveg:


A Szkolomancia első leckéje:
A tanulás még soha nem volt ennyire halálos.

A végzet iskolájának neve Szkolomancia, a mágikus hatalommal bírók tanintézménye, ahol a kudarc szó szerint halált jelent – mígnem egy El nevű lány el nem kezdi feltárni a hely titkait.
Itt nincsenek tanárok, nincsen szünidő, nincsenek barátok sem, csak stratégiai szövetségesek. A túlélés fontosabb, mint bármilyen jegy, mert az iskola nem engedi a diákjait távozni addig, amíg le nem teszik a záróvizsgát… vagy meg nem halnak. A szabályok csalókán egyszerűek: Ne járkálj egyedül a folyosókon! És óvakodj a mindenütt lesben álló szörnyektől!
El azonban különösen alkalmas arra, hogy szembeszálljon az iskola veszélyeivel. Szövetségesei ugyan nincsenek, de sötét hatalma hegyeket képes lerombolni, és milliónyi életet eltörölni. Könnyen legyőzhetné az iskolában cserkésző szörnyeket. A gond csupán az, hogy ez a sötét mágia az összes többi tanulóval is végezne.

NAOMI NOVIK, a Nebula-, Locus- és Mythopoeic-díjas Rengeteg és a Locus-díjas Ezüstfonás után egy új történettel jelentkezik egy remekül megformált, vonakodó, sötét varázslónőről, akinek az a sorsa, hogy átírja a mágia szabályait.

Nincsenek megjegyzések