Breaking News

Nagy Valentin könyvlista - 14 romantikus könyv, amit ajánlok Valentin-napra




Ezer éve, még 2014-ben készítettem egy listát olyan könyvekkel, amiket Valentin-napra ajánlok. Végigböngésztem, az akkori listán szereplő könyveket továbbra is szívből ajánlom, de szerettem volna egy frissített listát. Fájó, hogy némelyik korábban kiemelt könyv most lemaradt, de nem szerettem volna, ha a lista csak ismétlésből áll.

Igyekeztem az új listát relatíve szívesen összeállítani, azaz úgy, hogy legyen a listán YA, NA és történelmi romantikus is - sőt, még egy képregény is került a listára. És bár sok könyvben vannak komolyabb témák és nagy drámák, azért az olyan igazi, bőgős olvasmányokat és a második világháborús és más nyomasztóbb korszakban játszódó sztorikat is kerültem. Szerettem volna, ha ez inkább egy amolyan életigenlős, vidám, boldogságbuborékos lista lesz.

Csapjunk is bele, következzen az a 14 könyv, amit idén szívből ajánlok nektek, ha egy jó kis szerelmes olvasmányra vágytok!

FONTOS! A könyvekről írt értékeléseimet linkelem a címre, arra kattintva elolvashatjátok róluk a teljes posztjaim.



Catana képregényei a szerelmes mindennapok legcukibb és leghétköznapibb pillanatait mutatja be, méghozzá a szerző és párja saját élményei alapján. Biztos vagyok benne, hogy a világon bármelyik pár talál benne olyan képkockákat, amikben magukra ismernek.



Linda Kage Forbidden Men sorozatát imádom, bár többször írtam nektek róla, és legnagyobb örömömre az ajánlásom be is jött, az első könyv hamarosan magyarul is megjelenik a Könyvmolyképző gondozásában.
Ha választanom kell a sorozatból, nem ez a kedvenc kötetem, hanem három másik, a To Professor, with Love, a Be My Hero és a The Perfect Ten, de minden ezzel a résszel kezdődik.
És már ez is nagyon cuki - még ha a csapat többi tagja ebben még nem is szerepel, és amolyan felvezető rész csupán.
(És a szereplők Harry Pottert olvasnak - kell ennél több?)



Kicsit meglepő választás lehet ez, hiszen említettem, hogy inkább könnyedebb témákat válogatok, ez pedig egy olyan sztori, ami egy olyan párosról szól, akik egy lakatlan szigeten ragadnak. De higgyetek nekem - megéri elolvasni.



Ez nem egy első kötet, de mivel már minden rész megjelent magyarul, bátran választottam a folytatást. Celeste-ék lávsztorija (jaj) imádnivaló.



Most, hogy felkerült erre a listára, rájöttem, újra kéne olvasnom ezt a könyvet, mert leginkább érzések maradtak meg bennem, nem konkrétumok a könyv kapcsán. Hm... lehet, hogy hamarosan újraolvasás vár rám.



Milyen lenne egy ilyen lista egy jóféle Hamupipőke sztori nélkül?
A Cinder és Ellára esett a választásom, mert rögtön két cuki trope is megvan belőle: a Hamupipőke sztori, és a sztár-hétköznapi lány párosítás. Ölelnivaló mindkét szereplő, a főszereplők rajongók, amivel én nagyon könnyen tudtam azonosulni, és egyszerűen csak jó elmerülni a sztoriban.



Most ugyan nem nagyon utazgathatunk, de a könyvek lapjain megtehetjük. A Csak egy nap pedig tipikus utazós szerelmi történet, abból pedig szerintem az egyik legjobb.



Nem hiszem, hogy a Bridgerton családot bárkinek be kell mutatnom, köszönhetően a Netflix sorozatnak. Már a 2014-es listámon is rajta volt, ezen is rajta van. (Bár a kedvenc kötetem a sorozatból a negyedik - csak mondom. :P)



Nagyon ritkán találkozom mostanában olyan könnyed-cuki romantikus YA sztorival, mint amilyen az Anna és a francia csók volt. (De ha valaki tud ilyet, ne tartsa magában, küldje át nekem a tippet.) Ráadásul a kötet szerintem bőven alkalmas sok-sok újraolvasásra is, legalábbis én szeretem elővenni bizonyos időközönként egy kis gyors és laza kikapcsolódásra. (Ó, és ugyan itt nincs sok utazgatás, de mivel Párizs a fő téma, ha valaki szeret Párizsról olvasni, akkor nagyon fogja szeretni ezt. Emily in Paris rajongóknak kifejezetten ajánlom.)



Egy újabb cuki történelmi romantikus. Nagyon remélem, a Bridgerton sikere után sok-sok jóféle történelmi romantikusra rátalálnak az emberek. Az Edenbrooke az egyik legcukibb és legártatlanabb történelmi romantikus, amit olvastam - YA korosztálynak is bátran ajánlom, nincs benne erotikus jelenet.



Colleen Hoovertől kb. bármi ide kerülhetett volna, de a választásom a Vallomásra esett. A belőle készült sorozatot is nagyon szerettem, és a könyvet is. Az alapötletet a vallomásokkal egyszerűen imádom.



Egy cuki egyetemi románcos sztori, a szürkeegér és a helyi menő sportoló között. Ugye, hogy kell egy ilyen a listára?



Magyarul még nem jelent meg ez a kötet, csak az előzménye, a Nothing Left To Lose. Ez a könyv az abban már megismert két mellékszereplő története, de önállóan is remekül olvasható. Ráadásul míg az első kötet egy elég nehéz témával indul, az Enjoying the Chase sokkal könnyedebb, viccesebb sztori.


Mariana Zapata: Dear Aaron

Még nem írtam értékelést a könyvről, pedig nem is olyan régen magyarul is megjelent. Ha valaki szereti a lassan épülő, ismerkedős románcokat és a levélregényeket, azoknak mindenképpen ajánlom.

Nincsenek megjegyzések