Breaking News

Itt a Moxie film első előzetese!A Moxie, avagy a vagány csajok visszavágnak nálunk a Könyvmolyképző Vörös Pöttyös sorozatában jelent meg, én itt írtam róla értékelést.Számomra nagyon nagy eredmény volt, hogy egy YA könyv a feminizmus témakörével foglalkozik ennyire kézzelfoghatóan. 

A könyv fülszövege:

A vagány csajok visszavágnak!

Vivian Carter besokallt. Elege van a texasi kisváros középsulijából, ahol az focicsapatnak
mindent szabad. Elege van a szexista öltözködési előírásokból, a folyosói beszólásokból, de legfőképpen abból, hogy értelmetlen szabályok mentén élje az életét.
Az anyja a kilencvenes évekbeli punk-rock mozgalom, a Riot Grrrl tagja volt. Viv a nyomdokaiba lépve készít egy feminista szóróújságot, amit név nélkül eljuttat a diáktársaihoz. Nincs ezzel más célja, csak kiereszteni a gőzt, a lányok azonban a kezdeményezés mellé állnak. Valóságos forradalom robban ki. A csajok forradalma.
A Moxie egy olyan történet, ami belőled is kihozza a lázadót.
Minden bizonnyal film készül belőle. Amy Poehler színésznő, író, producer produkciós cége tűzte ki célul a megfilmesítését.

Nyerj a könyvből energiát és dobd be magad, ahol csak kell!

És most végre érkezik belőle a Netflix adaptáció is, és megjött az első előzetes és a plakát - amiről kiderül, hogy a premier március 3-ra várható:
A film főszereplői relatíve ismeretlenek, viszont feltűnik benne Josephine Langford, Clark Gregg és Patrick Schwarzenegger is, a rendező pedig Amy Poehler.

Az előzetes:


Nincsenek megjegyzések