Breaking News

Borítók bűvöletében - Közeleg a Könyvfesztivál!


Sziasztok!

Megint új borítókkal jelentkezem, rögtön egy egész csokorral! Most már alig egy hét választ el minket a Könyvfesztiváltól, már mindenki annak lázában ég, és ezzel együtt kaptunk egy újabb adag magyar borítót. 

Bane krónikák 3-4.

A Könyvmolyképző leleplezte a Bane krónikák sorozat következő két kötetének a borítóit. Külön érdekesség, hogy a borítókat az írónők is látták, és tetszett nekik. Erről bővebben ITT olvashattok.

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/cassandra-clare-sarah-rees-brennan-maureen-johnson-bane-kronikak-3-vampirok-pogacsak-es-edmund-herondale-6579?ap_id=Deszy

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/cassandra-clare-sarah-rees-brennan-maureen-johnson-bane-kronikak-4-ejfeli-orokos-6582?ap_id=Deszy

A borító elkészítésénél a rajongók is elmondhatták véleményüket, és ez alapján történtek rajtuk módosítások. 
A harmadik kötet elejére a Londoni Intézet képe került, Az éjféli örökös borítójára pedig a Hyde Park hídja került, amihez egy emlékezetes jelenet kapcsolódik a kötetben. 

Aki rendszeresen követi az Árnyvadász híreket és/vagy olvassa a krónikákat, az bizonyára már tudja, hogy nem véletlenül kerülnek a betűk a borítóra. Amint megjelenik mind a 10 novella, összeáll Magnus Bane neve. Eddig így állunk:

konyvmolykepzo.hu/?s=bane+krónikák?ap_id=Deszy


Az új Percy kötet - Az elveszett hős


konyvmolykepzo.hu/products-page/kameleon-konyvek/rick-riordan-az-elveszett-hos-6586?ap_id=Deszy


Akik szerették a Percy Jackson sorozatot már régen várnak erre a pillanatra. Jelentem, végre elérkezett! A Könyvfesztiválra megjelenik a Percy Jackson folytatássorozatán első része, Az elveszett hős. És most már a borítóját is megkaptuk!

A királyok sorsa

A Maxim sem volt rest, az utolsó borítót is megkaptuk a Könyvfesztiváli megjelenések közül. Ez pedig A hősök küldetése második részének, A királyok sorsának a borítója.


Akik olvasták az első kötetet, nyilván észreveszik, hogy kissé más koncepció alapján készült a borító. Inkább arra feküdtek rá, hogy hangsúlyozzák, hogy ez gyerekkönyv. Meglátjuk, bejön-e a taktika, mindenesetre elöljáróban annyit mondanék annak, aki még nem olvasta a könyveket, hogy álljon neki bátran, ennyire azért nem gyerekkönyv, mint amennyire a borító sugallja. A véleményemet pedig ma olvashatjátok a könyvről, a kezdődő blogturné első állomásán.


Az Igazi

A héten érkezett az örömhír, hogy a Gabo már májusban, az angol megjelenéssel nagyjából egy időben megjelenti a Párválasztó trilógia utolsó kötetét! Azt hiszem, mindenki izgatottan várja, kit választ America. Team Maxon vagy Team Aspen? 
Mindenesetre a magyar borító is ugyanolyan gyönyörű, mint angol párja:



A Főnix áradata

A Főnix Könyvműhely nem aprózta el, egymás után, szépen sorban kaptuk Könyvfesztiválra megjelenő könyveik borítóit. Íme:





3 megjegyzés:

  1. A királyok sorsa szerintem rossz lett. :( Nekem megvan az első kötet és most elgondolkoztam azon, hogy nem veszem meg a másodikat, annyira nem illenek egymáshoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elvileg az elsőt is ki fogják adni ilyen borítóval, bár gondolom, ez nem nagyon vigasztal. Esetleg megpróbálhatod elcserélni, hogy legalább egyforma legyen.

      Törlés
    2. Majd kitalálok valamit. :) Azért folytatom a sorozat (illetve előtte belekezdek). Csak most először láttam a képet és egy kicsit szíven ütött.

      Törlés