Borítók bűvöletében - Közeleg a Könyvfesztivál!


Sziasztok!

Megint új borítókkal jelentkezem, rögtön egy egész csokorral! Most már alig egy hét választ el minket a Könyvfesztiváltól, már mindenki annak lázában ég, és ezzel együtt kaptunk egy újabb adag magyar borítót. 

Bane krónikák 3-4.

A Könyvmolyképző leleplezte a Bane krónikák sorozat következő két kötetének a borítóit. Külön érdekesség, hogy a borítókat az írónők is látták, és tetszett nekik. Erről bővebben ITT olvashattok.

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/cassandra-clare-sarah-rees-brennan-maureen-johnson-bane-kronikak-3-vampirok-pogacsak-es-edmund-herondale-6579?ap_id=Deszy

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/cassandra-clare-sarah-rees-brennan-maureen-johnson-bane-kronikak-4-ejfeli-orokos-6582?ap_id=Deszy

A borító elkészítésénél a rajongók is elmondhatták véleményüket, és ez alapján történtek rajtuk módosítások. 
A harmadik kötet elejére a Londoni Intézet képe került, Az éjféli örökös borítójára pedig a Hyde Park hídja került, amihez egy emlékezetes jelenet kapcsolódik a kötetben. 

Aki rendszeresen követi az Árnyvadász híreket és/vagy olvassa a krónikákat, az bizonyára már tudja, hogy nem véletlenül kerülnek a betűk a borítóra. Amint megjelenik mind a 10 novella, összeáll Magnus Bane neve. Eddig így állunk:

konyvmolykepzo.hu/?s=bane+krónikák?ap_id=Deszy


Az új Percy kötet - Az elveszett hős


konyvmolykepzo.hu/products-page/kameleon-konyvek/rick-riordan-az-elveszett-hos-6586?ap_id=Deszy


Akik szerették a Percy Jackson sorozatot már régen várnak erre a pillanatra. Jelentem, végre elérkezett! A Könyvfesztiválra megjelenik a Percy Jackson folytatássorozatán első része, Az elveszett hős. És most már a borítóját is megkaptuk!

A királyok sorsa

A Maxim sem volt rest, az utolsó borítót is megkaptuk a Könyvfesztiváli megjelenések közül. Ez pedig A hősök küldetése második részének, A királyok sorsának a borítója.


Akik olvasták az első kötetet, nyilván észreveszik, hogy kissé más koncepció alapján készült a borító. Inkább arra feküdtek rá, hogy hangsúlyozzák, hogy ez gyerekkönyv. Meglátjuk, bejön-e a taktika, mindenesetre elöljáróban annyit mondanék annak, aki még nem olvasta a könyveket, hogy álljon neki bátran, ennyire azért nem gyerekkönyv, mint amennyire a borító sugallja. A véleményemet pedig ma olvashatjátok a könyvről, a kezdődő blogturné első állomásán.


Az Igazi

A héten érkezett az örömhír, hogy a Gabo már májusban, az angol megjelenéssel nagyjából egy időben megjelenti a Párválasztó trilógia utolsó kötetét! Azt hiszem, mindenki izgatottan várja, kit választ America. Team Maxon vagy Team Aspen? 
Mindenesetre a magyar borító is ugyanolyan gyönyörű, mint angol párja:



A Főnix áradata

A Főnix Könyvműhely nem aprózta el, egymás után, szépen sorban kaptuk Könyvfesztiválra megjelenő könyveik borítóit. Íme:





3 megjegyzés

Írj megjegyzést
Liliane_Evans
AUTHOR
2014. április 18. 11:09 delete

A királyok sorsa szerintem rossz lett. :( Nekem megvan az első kötet és most elgondolkoztam azon, hogy nem veszem meg a másodikat, annyira nem illenek egymáshoz.

Reply
avatar
Deszy
AUTHOR
2014. április 18. 13:08 delete

Elvileg az elsőt is ki fogják adni ilyen borítóval, bár gondolom, ez nem nagyon vigasztal. Esetleg megpróbálhatod elcserélni, hogy legalább egyforma legyen.

Reply
avatar
Liliane_Evans
AUTHOR
2014. április 18. 13:12 delete

Majd kitalálok valamit. :) Azért folytatom a sorozat (illetve előtte belekezdek). Csak most először láttam a képet és egy kicsit szíven ütött.

Reply
avatar

Rendeld meg a képre kattintva!