Breaking News

Jenny Han: A nyár, amikor megszépültem


Jenny Han: A nyár, amikor megszépültem

A blogturnéról



A Könyvmolyképző jóvoltából hamarosan megjelenik Jenny Han: A nyár, amikor megszépültem című regénye, a Nyár trilógia első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Belly különleges nyári élményeit!

2014. április 25-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633736463
Fordító: Tóth István
Sorozat: A nyár, amikor 1.
Függővég: so-so

konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jenny-han-a-nyar-amikor-megszepultem-6415?ap_id=Deszy„Ebben a könyvben mindaz benne van, amire minden lánynak szüksége van nyáron.”
Ahogy beköszönt a nyár, Belly maga mögött hagyja az iskolai életét, és Cousins Beachre menekül, oda, ahol élete minden eddigi nyarát töltötte. A nyaralóban nemcsak otthon érzi magát, távol az otthontól, de a számára legkedvesebb emberek veszik körül: Susannah, édesanyja legjobb barátnője a fiaival, Conraddal és Jeremiah-val. Belly azóta üldözi a szerelmével Conradot, amióta az eszét tudja, de mindennél jobban reménykedik abban, hogy ez a nyár más lesz, mint a többi. Bár megjelenik egy új srác, Cam, aki egy kicsit elvonja a figyelmét, és Conrad testvére, Jeremiah is sóvárgó pillantásokat vet rá, Belly szíve már Conradé. Vajon a fiú is neki szánja az övét? Tényleg olyan nyár áll előttük, amely mindent megváltoztat?

Véleményem

A nyár, amikor megszépültem. A cím nem becsapós, pontosan valami ilyesmire számíthatunk. Szóval aki szereti a nyári tinirománcok történetét, az valószínűleg nem fog csalódni ebben a könyvben.

Viszont a főszereplőnk, Belly egyik pillanatról a másikra megszépül, mint ahogy azt a cím sugallja, a történetet ugyanis már úgy indítjuk, hogy Belly megváltozott. Nem valami Betty, a csúnya lány-féle megszépülésről van szó, Belly egyszerűen csak abba a korba lép, amikor tényleg elkezdik érdekelni a fiúk és ő maga is elkezd nőiesedni. 

Belly minden nyarát ugyanott tölti: édesanyja barátnőjének nyaralójában, annak két fiával, Conraddal és Jeremiah-val. Megszokta már, hogy pasik között mozogjon, de ezen a nyáron minden megváltozik, hiszen az előző nyár óta eltelt évben sok minden megváltozott, leginkább maga Belly. Nyilvánvaló, hogy egy jó kis szerelmi háromszög van kialakulóban Belly és a két testvér között, de szerencsére Belly nem az a hősnő, aki nem tudja, mit akar: ő Conradot akarja, évek óta bele van már zúgva a fiúba. Conrad a sötét, rejtélyes srác, míg Jeremiah a jó barát, aki közvetlen, aki megnevettet és aki mindig ott van, ha kell. Conrad látszólag nem viszonozza az érzelmeit, és amikor színre lép egy harmadik srác is, Bellynek miért kéne várnia a lehetetlenre?

Közben azonban visszaemlékezésként bepillantást nyerünk az előző nyarakba is, így a történet végére már teljesen olyan érzésünk van, mintha mi is minden nyarat velük együtt töltöttünk volna a nyaralóban, és semmi más nem létezne, csak az együtt töltött nyár.

Szóval van itt szerelmi háromszög, vagyis négyszög, de egy pillanatig sem kételkedünk benne, hogy itt kinek kivel kellene összejönnie. Eközben egy igazi nyári sztorit kapunk strandolással, bulikkal, fagyizással. Minden olyasmivel, amit egy nyaralástól várunk.

De azért nem szólhat minden csak a szerelemről. Kapunk egy komolyabb szálat is, valami ugyanis nem stimmel, de Bellynek kell egy kis idő, mire rájön, hogy mi. Nem lövöm le a poént, de az az a szál, amit egyáltalán nem könnyed. Leginkább persze majd a folytatásban láthatjuk, mi lesz belőle, nagyon kíváncsi vagyok rá.

Ami pedig a sztori végét illeti... Először is véget ér a nyár, és ez már alapból fájdalmas egy kicsit. Tényleg olyan érzésem volt, mint a nyaralások végén. De egyébként is az idegtépő szót használnám a befejezésre. Nem konkrét függővég, de mégis közelebb van ahhoz, mint egy szép kerek lezáráshoz. Rettenetesen kíváncsi vagyok, mi lesz a folytatásban, alig várom, hogy olvassam.

Aki szereti a könnyed, aranyos tinirománcokat, az ezt a könyvet is szeretni fogja. Aki ennél többre vágyik, az valószínűleg nem fogja szeretni ezt a sztorit, mert egész egyszerűen nem neki íródott. Nem egy hosszú regény, nem túl nehéz olvasmány, számomra egy szép délután volt, napsütéssel és tengerparttal.

AJÁNLOM

Rendeljétek meg közvetlenül a kiadótól a képre kattintva:

konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jenny-han-a-nyar-amikor-megszepultem-6415?ap_id=Deszy


Blogturné extra - Playlist

Az írónő összeállított a sorozathoz egy lejátszási listát. Ő ezeket a dalokat ajánlja a könyvsorozathoz:



Lost Cause: Beck
Please, Please, Please Let Me Get What I Want: The Smiths
Sea and the Rhythm: Iron and Wine
My Boo: Usher and Alicia Keys
When You Were Mine: Cyndi Lauper
All the Years: Beach House
If It's the Beaches: The Avett Brothers
The End of the World: Skeeter Davis
The Night You Can't Remember: Magnetic Fields
Us: Regina Spektor
I Thought I Saw Your Face Today: She & Him
She's Got You: Patsy Cline
Teenage Love Song: Rilo Kiley
I am John: Loney, Dear
Tangerine: Led Zeppelin
Foolish Games: Jewel
I Used to Love Him: Lauryn Hill
I'm Not In Love: 10cc
Samson: Regina Spektor
Mayonaise: Smashing Pumpkins


Nyereményjáték

Ismeritek a Jelly Belly-t?
Rengeteg ízben és színben létezik, és a regény főszereplője is erről a drazséról kapta becenevét. Ezért most egy kis cukorka vadászatra invitálunk benneteket!
Az első hét blogon egy-egy Jelly Belly drazsét rejtettünk el, melyek mindegyikén egy betű található. Ha ezeket összegyűjtetitek, és helyes sorrendbe rakjátok, akkor megkapjátok Belly latin órán választott nevét. 
Az utolsó állomáson pedig, a bejegyzés szövegében kiemelt betűk segítségével fejthetitek meg, Belly csoporttársának - aki a könyvben is fontos szerepet játszik majd -, Camnek a latin nevét.
A válaszokat a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe írjátok be. Jó vadászatot!
(postázás csak Magyarország területén!)

a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

04/25: Media Addict (értékelés & borítómustra)
04/27: CBooks (értékelés & rákos beteg a családban)
04/29: Nem harap a… (értékelés & rajzok)
05/01: Deszy könyvajánlója (értékelés)
05/03: Zakkant olvas (értékelés & idézetek)
05/05: Dreamworld (értékelés)
05/07: Kelly & Lupi olvas (értékelés & Jenny Hanról)

1 megjegyzés: