Breaking News

Ez volt április...


Sziasztok!

Az április könyves szempontból egyszerűen fantasztikus volt! Ruta Sepetys dedikálás, Könyvhét, Book Tower Challenge, blogturnék sorban... Nem mondom, hogy nem fáradtam el egy kissé - nagyon! -, de azért rettentően élveztem is. 

Nézzük, milyen könyveket olvastam áprilisban!


Hozzávetőleg ez volt az áprilisi listám. Azért hozzávetőleg, mert van olyan köztük, amit még régebben olvastam, csak most tudtam jelölni (konkrétan az Austenland), és azért is, mert olvastam olyan könyvet, amit meg még nem tudtam olvasni. 
Mindenesetre hozzávetőleg 23 könyvet olvastam, és belekezdtem még néhányba, és ebből összesen 6 volt angol nyelvű, a magyar író által írt könyvek száma pedig kettő.

Nem hiszem, hogy bárkinek is nagy gondot fog okozni, ha most nem szedem össze egyesével mindet, amelyekről írtam véleményt, azokat megtaláljátok egyrészt az archívumban, másrészt a legutóbbi értékelések között. 

Viszont akkor néhány szót ejtenék azokról, amelyekről még nem írtam. (Szerencsére nincs sok, ebben a hónapban igyekeztem mindenről rögtön írni, ha szerettem volna.)


A Go The Fuck To Sleep értékelésén még mindig gondolkozom, szerintem most, hogy lecsengtek a Könyvfesztivállal kapcsolatos turnéim, fogok még róla írni. Szóval nem mennék most bele. 

Az Egy ropi naplójának nyilvánvalóan nem én vagyok a célcsoportja, de az utóbbi időben nagyon kellemes tapasztalataim voltak a gyerekkönyvekkel, és már sok jót hallottam róla, úgyhogy amikor végre megláttam a könyvtárban, lecsaptam rá. Jó gyorsan haladtam vele, jókat mosolyogtam, nem volt rossz. De kicsit úgy éreztem, hogy én ezt már tényleg kinőttem.

Az Eleanor & Park szintén olyan könyv, amiről még írni fogok. Ez egy ilyen Rainbow Rowell hónap volt, a Fangirl után erről is muszáj lesz írnom. Egyébként nagyon tetszett ez is. Ennyit elöljáróban. 

A két Bane krónikák novellára nem fogok most bővebben kitérni, elvileg már írtam is róluk valamennyit az Árnyvadász oldalon - Az éjféli örökösről biztosan -, de terveim szerint nekiállok az elejéről, és mindről írok majd részletesen. Mindenesetre Az éjféli örökös a kedvenc novellám a 10-ből, szóval mindenkinek ajánlom. De szigorúan csak akkor, ha már olvastátok A hercegnőt, mert extra spoileres!


Gondolkoztam rajta, hogy elkezdünk egy hónap könyve rovatot, visszamenőleg kiválasztom a havi kedvencemet, de bevallom őszintén, ránéztem a listára, és rögtön letettem róla. Elképesztően sok jó könyvet olvastam most, képtelen lennék választani.

Nincsenek megjegyzések