Breaking News

Meg Cabot hírpercek


Sziasztok!

Ritkán írok hírekről az oldalon, de erről most több okból is muszáj. 

Annak idején már írtam Meg Cabotról a Szeret, nem szeret rovatban. De akkor most nagyon röviden elmondanám, hogy rettenetesen sokan köszönhetek a könyveinek, és a mai napig vannak olyan sorozatai, amiket újra meg újra elolvasok. Konkrétan három: a Mediátor sorozat, a Hívószám 1-800 sorozat és A neveletlen hercegnő naplója.

Meg Cabot évekig azt válaszolta az ilyen irányú kérdésekre, hogy nem ír folytatást a Mediátor sorozatnak, tavaly azonban bejelentette, hogy mégis. És alig egy-két napja azt is elárulta, hogy A neveletlen hercegnő folytatása is érkezik, nem is egy, hanem rögtön kettő!

Most pedig már rövidke fülszövegeket is kaptunk az egyes sztorikhoz, és hivatalos, hogy mindhárom könyv jövőre érkezik!

Mediátor 7. - Emlékezés



Az EMLÉKEZÉSben, a Mediátor sorozat hetedik részében, Susannah Simon csak jól akar teljesíteni a diploma utáni első állásában (és Dr. Jesse de Silva jegyese szeretne lenni). 
De amikor egy ősi gyilkosságba botlik, nem csak a régi szellemek - és az expasik -, térnek vissza, hogy kísértsék őt. 

Az EMLÉKEZÉS a Mediátor sorozat első felnőtt könyve lesz. 


A neveletlen hercegnő naplója 11.



A HERCEGNŐI ESKÜVŐben, A neveletlen hercegnő naplója tizenegyedik részében Mia épp a lakodalmára készül régi szerelmével, Michael Moscovitz-cel, de mindez veszélybe kerül, amikor a paparazzik felfednek egy ijesztő titkot: Miának van egy rég elveszett húga.
Most egy cselszövő politikus kihasználja a hercegi botrányt, hogy megfoszthassa Mia édesapját a trónjától, ami Genovia monarchiájának végét jelentené... Kivéve, ha Mia mindenkinek bizonyítja - beleértve önmagát is -, hogy végre alkalmas az uralkodásra. 
A HERCEGNŐI ESKÜVŐ A neveletlen hercegnő sorozat első felnőtt része lesz. 


Meg Cabot azt írja a blogbejegyzésében, hogy mindkét könyv 2015 nyarán érkezik. 

De ez még mindig nem minden, ugyanis még egy folytatás érkezik A neveletlen hercegnő naplójához, méghozzá egy egész spin-off sorozat! 

A sorozat a FROM THE NOTEBOOKS OF A MIDDLE SCHOOL PRINCESS nevet viseli majd, ami kb. annyit tesz: Egy felső tagozatos hercegnő feljegyzéseiből

A sorozat middle grade kategóriájú lesz, és erről a bizonyos rég elveszett testvérről szól majd, a 12 éves Olivia Grace-ről. A blogbejegyzés szerint illusztrációkkal teli könyvre számíthatunk. Ami még különlegessé teszi Oliviát, hogy nem fehér szereplő lesz, bár az egyelőre nem derült ki, hogy anyai ágról esetleg ázsiai vagy fekete származású-e. Egy illusztrációt kaptunk, az alapján én azt mondanám, hogy utóbbi.

Ez még nem végleges illusztráció, egyelőre csak vázlatolnak

A fülszövegeken kívül az írónő elárult még néhány dolgot a könyvekről. Először is, megtudjuk majd - nyilván -, hogy hogy lehetséges, hogy Mia apjának van még egy lánya. És azt is elárulta, hogy a Mediátorban megint felbukkan majd Paul Slater is. 


Meg Cabot arról is ír a bejegyzésben, hogy mennyire közel állnak hozzá ezek a szereplők, és hogy például Olivia sorozatát már tervezi egy ideje. 

Őszintén szólva én várom őket, de közben rettegek is. A Szeret, nem szeret rovatban már kifejtettem, hogy nem érzem a régi lázat Meg Cabotban. Mintha nem lenne annyi eredeti ötlete, és szenved ezzel az új YA lázzal is. A felnőtt könyveit pedig én soha nem szerettem igazán. Szóval minden okom megvan rá, hogy izguljak, hiszen főként a két felnőtt kategóriájú könyv érdekel...

Eközben nagyon-nagyon remélem, hogy az, hogy a régi, jól bevált és jól kitalált alapokhoz tér vissza, talán visszahozza azt a valamit, amit annak idején úgy szerettem a könyveiben. Az utólag jött folytatások ritkán sülnek el jól, de a Hívószám 1-800 ötödik részével kicsit bizonyította nekem az írónő, hogy ez nem feltétlenül igaz. Nagyon-nagyon remélem, hogy ezek a folytatások is inkább arra hajaznak majd, nem pedig az utóbbi nem túl jól sikerült próbálkozásaira...
Jesse az egyik kedvenc szereplőm, az egyik első könyves álompasim, és rettentően szomorú lennék, ha csalódnom kellene benne.

Nincsenek megjegyzések