Breaking News

Így néz ki belülről az új HP!


Sziasztok!

Tegnap írtam az új Harry Potter kiadás borítójáról, közben azonban meg is érkeztek az első fotók arról, hogyan is néz majd ki ez élesben - kimentek az első mintapéldányok a sajtónak. 

Őszinte leszek: nekem nem jön be. Az, hogy alapvetően ránézésre nem regénynek, sokkal inkább filmes könyvnek tűnik a színes illusztrációk és a könyv szélessége miatt, még a kisebbik problémám. A színes-fényes lapos megoldás még tetszik is. Viszont nem tudok megbarátkozni azzal, hogy két hasábosra tördelték a szöveget. Olvastam már regényt kéthasábos verzióban, őszintén szólva számomra kifejezetten kényelmetlen és zavaró volt. 

A képek egyébként változatosan kerülnek a szöveg mellé: hol teljes oldalt foglalnak el, hol a lap alján, tetején vagy a lap szélén találjuk őket. Illetve az is látszik, hogy semmi nem maradhat teljesen fehér - legrosszabb esetben is kerül a szöveg köré valamilyen paca vagy más apróság. 








Forrás

1 megjegyzés:

  1. Szerintem olyanra sikerült, mint egy könnyed mesekönyv, pedig a Harry Potter szerintem több mint egy mese. A gyerekek nagy része igaz nem mindent érthet belőle. Sok mindenre én is csak felnőtt fejjel jöttem rá, pedig 8 éves korom óta ismerem és hatalmas rajongója vagyok. Teljesen egyetértek veled. Mondjuk lehet hogy a gyerekek voltak a célközönség, de én gyerekként az eredeti kiadást is élvezettel olvastam. Így nekem egy kicsit olyan mintha nem engednének teret a gyermeki fantáziának, mert minden le van rajzolva és tetejébe ott van még a film is...

    VálaszTörlés