Breaking News

Ilyen lenne a Harry Potter sorozat, ha a Shadowhunters készítői írják

A Shadowhunters készítői annyira el voltak foglalva az utolsó epizóddal, hogy megfeledkeztek róla, hogy a másik projektjüket biztonságban tartsák. 

Így hát kiszivárgott néhány részlet arról, mit is terveznek a Harry Potter könyvekkel, amennyiben megkapják az engedélyt, hogy sorozatot készítsenek belőle. Nos, íme 9 kiszivárgott infó a HP sorozat forgatókönyvéről, amit lefordítottam nektek.



Csak hogy tisztázzam, természetesen ez egy vicc. Hála a magasságosnak, nem készülnek ilyen merényletre, legalábbis nagyon remélem, hogy még véletlenül sem jut eszükbe... mert az már tényleg főbenjáró bűn lenne, és mint a HP könyvekből tudjuk, annak a büntetése igen súlyos.

Az agymenés pusztán ennyi - egy mi lenne ha? játék. Egészen konkrétan a Media Addict Tibijével beszélgettem a sorozatról, aki épp most darálja, és egy Harry Potter hasonlattal próbáltam szemléltetni, mit gondolok a Shadowhuntersről. Végül elszabadult a pokol, egyre tovább gondoltam, és arra jutottam, néhány ötletem veletek is megosztom. (És bármilyen szörnyű, a változtatások és marhaságok szintje körülbelül ezen a szinten mozog, ez a rész sajnos nem csak vicc.)

Előre is elnézést kérek minden Harry Potter rajongótól!


1. 
Harry a 16. születésnapját ünnepli, amikor a kigyúrt, színesbőrű Hagrid megjelenik náluk. 

2. 
Amikor Harry nem hiszi el, hogy varázslat létezik, Hagrid a fiú nyakláncával bizonyítja neki. Ezt a láncot Harry már gyermekkora óta a nyakában viseli, ez az egyetlen öröksége szüleitől. Valójában csak egy zöld kő - semmi értékes, amit Mr. Dursley számtalanszor hangsúlyozott -, viszont amint Hagrid arra kéri Harryt, koncentráljon valakire, akit szeret, a kő fényleni kezd. Már ez is elég meglepő lenne, de ő ezután hirtelen Mrs. Figg, az egyik szomszédasszony nappalijában találja magát - akiről rögtön kiderül, hogy valójában ő sem hétköznapi ember, hanem animágus - macskává tud változni, így nem véletlen, hogy annyi macskát tartott.

3.
Harry hamar rájön, hogy mindenki ismeri a nevét, és meglepő módon ez egyáltalán nem zavarja. Sőt, igazán talpraesett, amikor a Roxfortba kerül - rögtön ő lesz az évfolyam legmenőbb sráca, aki nem csak jól öltözik és okos, hanem pillanatok alatt tanul meg varázsolni is. Alig néhány nap elteltével már igazi profi. Ó, és persze mindenki bukik rá. 

4. 
Hermione félig latin, ahogy Ron is, Neville pedig arab.

5.
Ront egy éjjel elrabolják a mardekárosok, élükön Draco Malfoyjal és a jobbkezével, Romilda Vane-nel. Romilda feltűnő érdeklődést mutat Ron iránt, és bár most látja először, ez nem tartja vissza attól, hogy a nyakát harapdálja. (Ezen a ponton derül ki, hogy Romilda valójában félig vámpír.)

6. 
A Roxfortban minden évben megrendezik a karácsonyi bált, így Harrynek döntenie kell, kit szeretne elvinni. Nem meri felvállalni, hogy tetszik neki Ron ikertestvére, Ginny, ezért Chót készül elhívni - az ázsiai lányt, akiből csak úgy süt a szexualitás. (Amit természetesen a ruházkodásában is kifejez - a lényeg, hogy jóóóó sok szabad bőrfelület legyen.) Épp amikor feltenné a kérdést, megjelenik Ginny (neki is legyen azért dekoltázsa), és közbelép, és egy igen hatásos és romantikus csókban forrnak össze, ami bizonyítja örök szerelmüket, hisz végtére is... már vagy másfél hete ismerik egymást és legalább háromszor találkoztak. 
Ron és Harry ezután összeverekednek, egy igazi drámai, barát barát ellen jelenetben, de végül mégis szent a béke. 

7. 
Az iskola legidegesítőbb tanára Piton professzor - ám ettől még Harry sem tagadhatja, hogy izmos mellkasa sok lányt ejtett már szerelembe. Mivel Piton nagyon szeretné átvenni a Sötét varázslatok kivédése tantárgyat - ehhez pedig fontos a jó fizikai erőnlét is -, jó sokszor bukkan fel félmeztelenül, csak a biztonság kedvéért, ha esetleg még nem sikerült volna elég nézőt bevonzani. (Ó, és a rajongók kiszolgásának kedvéért FONTOS: néha random beépíteni az "örökké" szót a megszólalásaiba!)
Az is hamar kiderül, hogy ő maga is Voldemort követője volt, azóta is magán viseli a Sötét jegyet, ami minden alkalommal felizzik, amikor kimondja a Nagyúr valódi nevét. (Ezért terjesztették el Voldemort korábbi kiugrott csatlósai, hogy ehelyett az Ő, Aki Nem Nevezünk Nevén néven nevezzék, mert így nem bukhattak le - hiszen korábban elég nehéz volt leplezni a fájdalmat.) 

8. 
Mindeközben Voldemort és maradék csatlósai Csernobilban rendezték be a központjukat, és az atomenergia és a mágia ötvözésével kísérleteznek, hogy valóban is feltámaszthassák korábbi mesterüket. Így derül ki, hogy Voldemortnak sikerült úgynevezett horcruxokat előállítani, amiknek a segítségével uralhatja az világot, hiszen ezekkel irányítani tud más boszorkányokat és varázslókat - az elpusztításukkal viszont Voldemort is meghal.

9. 
Kiderül, hogy Harry édesapja valójában él, és 12 éve senyved fogságban Csernobilban. 

10. 
Öröm az ürömben: Harry szexi sebhelyének (ami viszket, ha Voldemort a közelbe kerül) és a nyakláncának köszönhetően (amivel édesapjához tud portálni) elkezdhetik felkutatni Voldemortot, hogy kiszabadítsák Harry apját és megszerezzék a horcruxokat. Így Harry válik a kulccsá - innentől kezdve nem csak az egyetlen, aki túlélte Voldemort támadását, hanem az egyetlen is, aki képes lehet legyőzni.


További eseményekért kövessétek a Wizards és Witches tévésorozatot az évad második felében is! ;)

14 megjegyzés:

  1. Hatalmas!
    Csöppnyi hasonlóságot vélek felfedezni e történet és a khm adott, khm érdekesnek *kevésbé* bizonyuló, khm feldolgozott *lemészárolt* Shadowhunters sztori között. De csak halványan, természetesen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem akarlak megsérteni és nem is gonoszságból mondom de nem értek veled egyet.Igen a sorozatnak rengeteg hibája van.Dom nem volt egy jó választás Jace szerepére.A sztori alig hasonlít a könyvre, de könyörgöm, ez egy feldolgozás.A film se volt sokkal jobb.Itt legalább kaptunk ismert szereplőket pl. Ragnor és kidolgozták Alecet is.Lehet, hogy nem tökéletes sőt egyáltalán nem az,de hidd el, hogy van olyan jó mint a film.Magnusból végre nem csak annyit láttam, hogy van.A sors fintora, hogy pont a két főszereplőt alakító színész a legpocsékabb de a többiek eszméletlen jók.Tudom, hogy ez egy vicc és én is nevettem rajta.De a Shadowhunters sem "mészárolt" le semmit.

      Törlés
    2. Hát, mint a példa mutatja, ez megítélés kérdése. :)

      Szerintem a sorozat a film nyomába se ér, pedig annak is megvoltak a hibái rendesen. Viszont ha csak alapdolgokat nézünk: a színészi teljesítmény nyomába se ér a filmesnek, a kellékek és díszletek elég gagyik, a jelmezesekkel is el lehetne beszélgetni néhány döntésükkel kapcsolatban, a sminkek hiteltelenek, az effektek se a legjobbak. De mondjuk ez még nyilván magyarázható félig-meddig az alacsony költségvetéssel. Viszont a sztori, függetlenül a változtatásoktól is, tele van logikai hibákkal és bakikkal, és olyan szappanoperás jelenetekkel, hogy tanítani kéne a kolumbiai sorozatgyártóknak. (És akkor még a helyenként felbukkanó szexizmusról nem is beszéltem.)

      És még bele se kezdtünk a változtatások boncolgatásába, és abba, hogy hogyan és milyen gyakran tapossa lábbal elég erőteljesen a sorozat a könyvek világát és karaktereit.

      Mindezeken felül az, hogy Magnus többet szerepel, és feltűnik Ragnort, meg Meliorn, meg Camille... és még sorolhatnám, számomra nem érv, hisz ami Magnust illeti (meg amúgy az összes többi karaktert, beleértve Alecet is, aki kétségtelenül kimagaslik a többiek közül), ez időtől függ. Egy 1,5-2 órás filmben nem lehet annyi karaktert és olyan mennyiségben felvonultatni, mint egy többórás sorozatban.

      Ráadásul a film követni akarta - még ha változtatásokkal is - a könyvsorozat részeit, innentől kezdve pedig teljesen evidens, hogy Magnus nem szerepelt olyan sokat, és nem volt Ragnor, Meliorn, Camille stb. A folytatásban lett volna, és nyilván Magnus is többet szerepelt volna, ahogy elkezdett volna kialakulni a kapcsolata Aleckel. Szóval ebben a tekintetben összehasonlítani semmi értelme, bármennyire tudom is, hogy mindenki el van ájulva attól, milyen sokat szerepel Magnus. :D

      Törlés
    3. Hát igen :D A démonnak nevezett sárkányjelmezes gyíkakármi elég béna volt a 10ik epizódban,nem beszélve a vérről ami úgy nézett ki mint a málnaszörp.Emerauda vagy mi a neve pedig nem nagyon adta vissza Izzyt,Meliorn meg egyszerűen borzalmas.A könyvben egy rideg,kemény pasas itt meg inkább egy természetvédő hippinek néz ki (nem sértésnek szántam a hippit) Akik jók azok Matt és Harry viszont a többiek egy nagy rakás démonhimlő :D

      Törlés
  2. Ez nagyon jó volt.
    Dőltem a röhögéstől és a legszörnyűbb, hogy annyira, de annyira igaz!
    Hú köszi szépen. Ez most nagyon kellett. Rám fért egy kis derű.

    VálaszTörlés
  3. Annyira el tudnám képzelni, hogy ez lett volna ha az ő kezükbe kerül a Harry Potter! De szerintem Rowling alogha hagyta volna, hogy idáig fajuljanak a dolgok :D a Csontvárost teljesen tönkretették ezzel :(

    VálaszTörlés
  4. Van igazság a posztban :-)))
    Viszont szerintem aki az eredeti történetet akarja viszontlátni, az olvassa inkább a könyveket. A sorozat egy feldolgozás, tehát a fogatókönyvírók beleteszik a saját ötleteiket is, nem csak lemásolják a könyveket.
    Egyébként Jace igazi apja nem bukkant fel a sorozatban élőként, hanem kiderült hogy Valentine vette fel az alakját...
    Én a karakterek miatt bírom a sorozatot - még Izzyt is :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mondtam, hogy felbukkant, sajnos levakarhatatlan a sorozat, folyamatosan tele van vele a falam, szóval még ha nem is akarom, a dolgok jó nagy része eljut hozzám.

      Ami pedig úgy általánosságban a sorozatot illeti... Visszacsatolnék a fenti kommentemre, szerintem ez a sorozat nem csak adaptációként
      pocsék, szóval nem csak a változtatásokkal van gondom. Hanem úgy összességében a végeredményt tartom pocséknak - magában is, a könyvek tekintetében meg még inkább. :D

      Törlés
    2. Mindenkinek meg van a saját véleménye, és ez így jó.
      Én sem vagyok elájulva a sorozattól, de szerintem szórakoztató, bár az eléggé látszik, hogy kis költségvetésű, a harcjelenetek és az effektek elég gagyik.
      De nekem a mozifilm sem jött be igazán, valahogy nem tudta visszaadni azt a világot, amit a könyv.
      Az tény, hogy olyan jót mint a könyv nem tudnak úgyse készíteni.

      Törlés
  5. Én szegény Izzyt sajnálom. Tiszta ri..-t csináltak belőle.

    VálaszTörlés
  6. Kövezzetek meg, de én egy rakat pénzt adnék ki egy félmeztelen Pitonért.... 😂

    VálaszTörlés