Breaking News

Laurelin Paige: Forever with You – Rád találtam {Értékelés + Nyereményjáték}

Eljött a happy end, de kicsit lassan

Laurelin Paige: Forever with You – Rád találtam

A blogturnéról




A Fixed trilógia záró kötetében Hudson Pierce és Alayna Withers kapcsolata még egy utolsó, a legnagyobb próba tétellel néz szembe. Vajon túléli-e a szerelmük, ha a múlt valamennyi sötét titkáról lehull a lepel?


Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Forever with You
Kiadó: Libri
Oldalszám: 460
Fordító: Horváth M. Zsanett
ISBN: 9789633108635
Sorozat: Fixed 3.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,34)
Megrendelési link
Hudson Pierce és Alayna Withers szerelme ismét veszélybe kerül. A múlt sötét titkai felszínre
törnek, megállíthatatlanul maguk alá gyűrve az örök harcban élő párt. Ahhoz, hogy végleg legyőzzék az ártó démonokat, és szerelmük beteljesülhessen, kapcsolatuknak túl kell élnie az eddigi legnagyobb megrázkódtatást; Hudson Pierce ugyanis veszélyes titkokat őriz, amelyek ha kiderülnek, semmi sem lesz már olyan, mint azelőtt volt… sőt Laynie talán még azt is megbánja, hogy a szívére hallgatott, és úgy hitte, hogy a sors egymásnak szánta őket.

Az első mondat:


"Mély lélegzetet vettem és a 320-as lakás ajtajára bámultam."

Véleményem


Az előző rész egy kis függővéggel zárult: ott lógott Stacy videójának kérdése a levegőben, illetve ezzel együtt természetesen az, hogy Alayna vajon mit tesz. Győz a kíváncsisága vagy megbízik Hudsonban? 

Nos, annyit mondhatok, nem kapunk gyors választ a kérdésre. Ez a könyv egyik fő kérdése: vajon mit a nagy titok, mit tudhat Stacy? Ezzel együtt pedig persze Celia sem került még ki a képből, és utolsó rész lévén a szálak összefutnak. Igazából ennek a rejtélynek kellene vinnie a hátán a történetet, hiszen a harmadik részre Alayna és Hudson kapcsolata túl sok újdonsággal már nem szolgál. 



Próbálnak összecsiszolódni, ami egyre jobban megy nekik, és ez egyrészt jó, másrészt picit... laposabbá tette a kapcsolatukat az eddiginél. Félre ne értsetek, voltak aranyos jeleneteik, amik nagy részben Hudsonnek köszönhetően, különösen a könyv végén előforduló romantikus megnyilvánulásait imádtam. És bár bizonyos szempontból üdítő volt, hogy Hudson irányításmániája már nem ölt olyan brutális méreteket, valahogy pont ez volt az egyik oka, hogy kicsit ellaposodtak a dolgok. Újfent a bizalom kérdésén rágódunk, Alayna mennyire bízik meg Hudsonben, és fordítva. És persze van magyarázat a dologra, picit mégis erőltetettnek éreztem ezt így a harmadik kötetre, főleg, hogy most már mindenki tisztában van vele, hogy fülig szerelmesek - elvileg ők maguk is. 
 
Ez önmagában még nem lett volna probléma, ha a korábban emlegetett rejtély-szál ennél picit izgalmasabb. Celiának volt egy-két hátborzongató jelenete, és nem mondom, hogy nem fúrta az oldalam, vajon mi van a videón, és mi történik majd, ha végre megtudjuk - aztán kiderült, hogy nagyjából kitaláltam, mi lehet a háttérben. Nem mondom, hogy ettől unalmassá vált az egész, mert az azért nem lenne igaz, de lehetett volna ennél átütőbb is. 

Emellett ott az üzleti szál is, ahol lett volna lehetőség kicsit kibontakoznia másnak is Alayna és Hudson vívódásán kívül. Kifejezetten örültem volna, ha Laynie ebben a tekintetben kinövi magát végre - itt a lehetőség, hogy átvegye az üzletet, és ez a személyiségének egy olyan része, ami miatt anno Hudson beleszeretett. Ehhez képest sajnos nem kapunk belőle annyit, mint szerettem volna, és úgy érzem, valahogy nincs is igazán elvarrva. A Daniel dolgot pedig már kicsit erőltetettnek éreztem.
Viszont azért volt egy jó oldal is: Gwen. Nagyon tetszett, és rögtön felkeltette az érdeklődésemet, mert nem tudtam hova tenni. Vajon bajt csinált majd vagy pozitív szereplő lesz belőle? Csak sajnos amilyen kecsegtetően indult, sajnos ez a karakter is elsikkadt a végére... 




A sztoriból egyébként fényes csillagként tündököl ki számomra Hudson húga, Mira. Szinte minden jelenetet imádtam, amiben szerepelt, feldobta kicsit a hangulatot a rengeteg rejtély meg őrlődés közepette, és örültem a boldogságának. És ő az a szereplő, aki sokszor kimondja vagy megteszi, amit az olvasó szeretne: jól helyrerakja a szereplőket, hogy összekapják magukat. Bravó, Mira! 

Összességében azt érzem, hogy lassú volt a sztori, legalábbis ami az első háromnegyedét illeti. A végére viszont úgy begyorsultak az események, hogy minden lassúsága ellenére azzal az érzéssel tettem le, hogy oké, oké, de tudni akarok még dolgokat. Mindenesetre örülök, hogy megvolt a happy end, így kerek minden, az előző rész függővége után szerintem mindenképp szükség van a válaszokra. Bár azért Hudson kiegészítő könyve még birizgálja a fantáziámat, kíváncsi vagyok, milyen a világ az ő szemével.

EGYNEK ELMEGY

Fotó




Blogturné extra - Borítómustra











Nyereményjáték


A regényben némileg borzongató szerephez jut néhány irodalmi klasszikus, illetve azok egy-egy híres mondata. Kiválasztottunk ötöt, a ti dolgotok pedig, hogy megírjátok nekünk, mely regényekből származnak az idézetek.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

„Eh, nincs bűn és nincs erény! Csak az van, amit az ember cselekszik.”

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


04.02. - Angelika blogja
04.06. - Kristina blogja
04.08. - Insane Life
04.10. - CBooks

Nincsenek megjegyzések