Breaking News

Tudtad? Film készült az Egy kutya négy életéből és itt az első előzetes!

Bár nem volt széles körben reklámozott tény, azt már lehetett tudni, hogy film készül W. Bruce Cameron bestseller regényéből, az Egy kutya négy életéből. Tegnap, az amerikai nemzeti kutyanapon - mikor máskor? - pedig végre debütált az első előzetes! És bár én nem szeretem az ilyen kutyás filmeket, ez egészen érdekesnek tűnik. 

A könyv fülszövege:

Minden kutya a mennybe kerül… kivéve, ha elintézetlen feladatuk maradt itt, a Földön.
Lenyűgöző történetünk főszereplője, egy aranyos kutyus nem egy, de több életen keresztül próbál meg rájönni arra, hogy mi is az élete célja. A Kutyás történet más, mint a többi megszokott, cuki kis kutyusokról szóló megható regény. Az élet legalapvetőbb kérdésére keresi a választ: miért vagyunk itt? Hősünk, Béni maga is megdöbbenve tapasztalta, hogy lenyűgöző szépségű, aranyló szőrű kiskutyaként született újjá, miután végigélte egy korcs, kóbor kutya tragikusan rövid életét. Az új lehetőséget kihasználva eljut a nyolcéves kisfiú, Ethan ölelő karjába. Együtt számtalan lélegzetelállító kalandot élnek át, és közben Béni megtanulja, hogyan legyen jó kutya.
Hősünk kalandja azonban nem ér véget azzal, hogy egy szerető család kedvenc háziállata lett. Ismét újjászületik, és vaksin pislogó kölyökkutyaként megint csak azt szeretné kideríteni, hogy képes lesz-e valaha is rájönni a létezése értelmére.
Béni története szívet melengető, lényeglátó, és gyakran elképesztően mulatságos olvasmány. A Kutyás történetben nem csupán négylábú barátunk számos életének megrázó és mulatságos kalandjait ismerhetjük meg, de feltárul előttünk az is, ahogy egy kutya látja az emberi viszonyokat. Megismerhetjük, hogy milyen erős kötelék fűz minket legjobb barátunkhoz.
A megragadó és magával ragadó, gyönyörű történetből kiderül, hogy a szeretet halhatatlan, hogy hűséges barátaink örökre itt maradnak velünk, és hogy a földkerekségen minden teremtmény azért született, mert megvan a maga oka, mert értelme van az élhetésének.


Magáról a történetről egyébként sok kiderül az előzetesből, ami szerintem nagyon megkapóra sikeredett. (És külön öröm, hogy a kutyák szája nem mozog úgy, mintha tényleg beszélnének.)

A szereposztás se semmi: a kutya hangja Josh Gad, akit a Frozen imádnivaló hóembereként már sokan ismernek, mellette pedig az emberi szerepekben feltűnik Dennis Quaid és Britt Robertson is. 

A film 2017. január 27-én debütál Amerikában, magyar bemutatóról egyelőre nem tudok. 

És akkor az előzetes: 


Nincsenek megjegyzések