Breaking News

Tündérmese Book Tag

A Moly.hu tages zónájából jutottam el a Tündérmese Book Taghez ide, és megtetszett, úgyhogy én is kitöltöm.





Pinokkió - A fiú, akinek megnőtt az orra, ha hazudott
Hazudtál már egy könyvről, mert szégyellted, hogy tetszett?



Nem hiszem, nem rémlik ilyesmi. Illetve... elképzelhető, hogy valamelyik kötelező olvasmánynál a kötelező dicsérő szavakat én is elmondtam, de az más helyzet.


A Szépség és a Szörnyeteg - A lány, aki nem a külsőbe szeretett bele
Melyik könyvet imádod, annak ellenére, hogy rémes a borítója?



Reboot - Lázadók hajnala. Hát, mit ne mondjak, azt a borítót még mindig nem sikerült feldolgozni. Pedig olyan jól szórakoztam rajta! Sajnálatos, hogy sok emberhez talán pont a borító miatt nem jut el a történet.


Hófehérke - Akire a szépségéért vadásztak
Vettél már meg könyvet csak a borítója miatt, és ha igen, mi volt az?



Húha, szerintem ilyenből viszont jó sok akad. Például Nicolas Barreau-t nem ismertem, de a borítóiba rögtön beleszerettem. Aztán jó példa a Jók és rosszak iskolája is. Meg gyakorlatilag a legtöbb angol nyelvű könyv, amire úgy figyelek fel, hogy még soha nem hallottam róla semmit. Szóval ez a lista nagyon-nagyon hosszú lenne. 


Csipkerózsika - Akit elátkoztak, hogy aludjon, majd az igaz szerelem csókja ébresztette fel
Melyik a kedvenc könyves párod?



Mocsok, mocsok kérdés. Jaj. Hát, ööö... Igazából... romantikusnak kell lennie? Mert ha nem, akkor Jem és Will. :D Egyébként meg mindig változik, ráadásul általában több is van. Most például nagyon szeretem Emmát és Willt a Lady Midnightból. 


A kis hableány - Aki feladta az életét a szerelemért
Szoktál kipróbálni új műfajokat vagy inkább maradsz azoknál, amelyeket ismersz és szeretsz? Ha kipróbáltál már újakat, melyik volt az utolsó ilyen könyv?



Néha szeretem feszegetni a határaimat, mert miért is ne? Legutóbb a sokat emlegetett Delta Vision turnéknál volt ez, és igazából sikeresnek nevezhető az akció, mert háromért odavoltam. 

Hamupipőke - Aki elvesztette a cipőjét éjfél után
Melyik volt az utolsó könyv, ami miatt fennmaradtál egész éjszaka?



Hűha, egész éjszaka? Amióta nem csak távmunkám van, ez ritkán fordul elő, kénytelen vagyok legalább annyi önuralmat tanúsítani, hogy max. 1-ig olvassak. Szóval igazából ilyen elég rég volt. Talán az Outlander három lehetett az? Hm... Jó kérdés. Talán az.


Rapunzel - Akit bezártak egy toronyba
Melyik volt a legrosszabb könyv, amit az elmúlt hónapban olvastál?



Ez azért gonosz, mert igazából nem olvastam rossz könyvet mostanság, szerencsére. Úgyhogy... fájó szívvel talán a Cursed Childot leszek kénytelen írni. Ami önmagában nem rossz, canonként viszont szerintem igen, és összességében elég... nos, csalódást keltő volt a számomra. Majd megírom, előbb-utóbb most már tényleg, hogy miért. 


Aladdin - A szegény fiú, aki egy dzsinnt talált
Melyik volt az utolsó "könyvkincs", amit találtál?



Az Elképesztő!. Igazán kellemes meglepetés volt, nagyon várom a folytatást. Szuper az ötlet, és nagyon jól szórakoztam olvasás közben.


Alice Csodaországban - A lány, aki a nyúlüregbe esett
Melyik könyv olvasása során érezted úgy, hogy egy teljesen új világba csöppentél?



Hát, tekintve, hogy legalább YA kategórián belül elég sok fantasy és sci-fi történetet olvasok, azért ez elég sokszor előfordul velem. Talán A menekülés évét mondanám. Ott maga a világ is új volt, és a kidolgozottsága is annyira távol állt tőlem, hogy határozottan furcsán éreztem magam az olvasása közben. 


A békakirály - Az elvarázsolt herceg, aki újra emberré vált
Melyik volt az a könyv, amelyikről azt gondoltad, hogy utálni fogod, de végül mégis megszeretted?



Hát, azt azért nem gondoltam, hogy utálni fogom, de megvoltak a kétségeim: a Holdnak árnyéka. Nem ismertem az írónőt, sci-fi, ráadásul nem is YA, nyilvánvalóan, és olvastam olyasmit, hogy Rejtő humorára emlékeztetett sok mindenkit, nekem meg Rejtőbe beletörött a bicskám, amikor nekiálltam anno, úgyhogy... Ehhez képest az idei évem egyik nagy kedvence lett.


Jancsi és Juliska - Akik elvesztek az erdőben és egy boszorkány elfogta őket
Melyik testvérpár (fiú-lány) a kedvenced és miért?



Ó, és muszáj is fiú lánynak lennie? Már épp rávágtam volna, hogy Julian és Mark. (Igaz, ők többen is vannak tesók, úgy is játszana a kettősük?) Mindenesetre ha muszáj fiú-lány párosnak lennie, akkor lehet, hogy én ezt most megelőlegezem James és Lucie Herondale-nek. Bízom bennük, hogy felnőnek majd a feladathoz.


Piroska - Akit a nagymamának öltözött farkas felfalt
Melyik könyvben csalódtál azután, hogy beleszerettél a borítóba és a fülszövegbe?



Hahaha, egyik jó olvasási élményem jutott eszembe: Kétesélyes szerelem. Annyira tetszett a borító, hogy nem hittem, hogy igaza lesz azoknak, akik szerint rossz a könyv - mert hát én jól kezelem a szerelmi háromszögeket. No de van egy határ.

Rumpelstilskin - Akinek senki sem tudja a nevét
Melyik az a könyv, amelyiket imádod, de nem kapott elég figyelmet?



HYPERVERSUM! Nem hiszem, hogy elég sokszor tudom hangsúlyozni, mennyire imádtam ezt a könyvet, és mennyire, de mennyire csalódott vagyok, amiért kb. senki sem ismeri. Az a könyv bőven megérdemelné a figyelmet, és azt is, hogy folytassák végre magyarul is. De sajnos... kezdek lemondani róla, hogy bármikor is megtudom, merre tovább az epilógus után. Mindenesetre ez senkit ne tartson vissza, ha lehetősége van olvasni, mert egyébként szerintem önálló kötetként is megállja a helyét, amolyan... fantáziabeindító, magaslabdás lezárással. 

1 megjegyzés: