Breaking News

Ma van a hangosan olvasás világnapja!

Világnapokból jó pár akad a naptárban, de a könyves témájúaknak én mindig külön örülök.

Mint kiderült, február első napja a hangosan olvasás világnapja!A hangosan olvasás napjának a célja, hogy felhívják az emberek figyelmét az olvasás fontosságára azzal, hogy felolvasnak egymásnak és megosztják egymással kedvenc irodalmi történeteiket.

Ahogy a szervezők írják a honlapjukon, bár úgy gondolhatnánk, ez felesleges, valójában nagyon is szükséges az olvasás fontosságának hangsúlyozása.

Az UNESCO felmérése szerint a világon 750 millió ember még minimális szinten sem tud írni-olvasni - és arra is rámutattak, hogy kétharmadik nő, nyilván az elnyomó társadalmak létezése okán, ahol a kislányoknak még az alapvető oktatáshoz sincs joguk.

Emellett kiemeltek egy ausztrál kutatást is, amelynek eredményei szerint azok a kisgyerekek, akiknek a szülei minden nap felolvasnak hangosan, egy évvel társaik előtt járnak szellemi fejlettségben. 

Csatlakozni könnyű: ragadjatok könyvet Ti is, és olvassatok fel a barátaitoknak, családtagjaitoknak. Ha esetleg meg is örökítitek, használjátok a #WorldReadAloudDay hashtaget! 

Nincsenek megjegyzések