Breaking News

Dumbledore melegsége nem lesz téma - sokan kiakadtak a Legendás állatok bejelentésén

David Yates, a Harry Potter és a Legendás állatok filmek producere egy új interjúban Dumbledore-ról is beszélgetett, egészen konkrétan pedig arról, hogy Dumbledore szexuális orientációja mennyire lesz téma a Legendás állatok filmben.

Mint ismeretes, J.K. Rowling még a hetedik könyv megjelenése után néhány hónappal nyilatkozta teljes természetességgel: Dumbledore meleg. Ez akkor eléggé megosztotta a rajongótábort: sokan nem tartották fairnek, hogy ilyen nagy volumenű dolgot utólag jelent be, ha nem írta bele a könyvekbe, míg mások azzal érveltek, hogy ha nem is kijelentés, de utalások szintjén ez bizony kiolvasható Dumbledore múltjából - gondolván a Grindelwalddal való kapcsolatára.



Így amikor kiderült, hogy a fiatal(abb) Dumbledore maga is szerepelni fog - Grindelwalddal egyetemben - a legújabb Legendás állatok filmben, természetesen rögtön felmerült a kérdés, mennyire érintik majd ezt a témát. Dumbledore és Grindelwald kapcsolata nagy eséllyel szerepet kell hogy játsszon a történetben, hiszen a főellenség most Grindelwald, őt pedig - mint tudjuk - Dumbledore, korábbi legjobb barátja, bajtársa, plátói(?) szerelme fogja majd legyőzni.

Ráadásul bár Jude Law castingja is elég megosztó volt, annyit biztosan tudunk róla, hogy alakított már korábban meleg karaktert, sikeresen.

David Yates legújabb nyilatkozata szerint viszont Dumbledore szexuális irányultságával nem igazán foglalkozik majd az új film.

Ahogy nyilatkozta:

"Nyíltan nem, de úgy hiszem, minden rajongó a tudatában lesz. Nagyon erős volt a kapcsolata Grindelwalddal, amikor fiatalemberek voltak. Beleszerettek egymás ideáiba, ideológiájába és egymásba. (...) Dumbledore független és lázadó, igazán inspiráló tanár a Roxfortban. Éles az esze, bár kissé szélsőségesen. Nem egy idősebb politikus, hanem egy igazán energikus pasi. És a másik oldalon Johnny Depp Grindelwaldjával hihetetlen párost alkotnak."

A nyilatkozaton az internet népe eléggé kiakadt, ugyanis sokan számítottak arra, hogy igenis nyíltan meleg Dumbledore-t kapunk, és egy olyan történetet, ami után már nem említheti senki érvként, hogy Dumbledore melegsége nem része a HP világnak, mert csak egy interjúban hangzott el. 

Persze sokan érveltek a másik oldalról is: nem is volt még régen, amikor bizonyos országok nem engedték vetíteni A szépség és a szörnyeteget, pusztán azért a villanásnyi meleg utalásért; másrészt a korban, amikor a történet játszódik, a melegekkel kapcsolatban még kevésbé voltak elnézőek, mint most. Sőt... Angliában akkoriban bűn volt a homoszexualitás, amiért börtönbe kerülhetett az ember - gondoljunk csak a kicsivel korábban élő Oscar Wilde-ra, vagy a később élő, a Kódjátszmát is ihlető Alan Turingra. 

Mindenesetre a népharag Rowlingra irányult, aki közben reagált is - rámutatva, hogy a nyilatkozat nem tőle származik, és egy öt részes sorozat egyetlen epizódjáról van szó... Azaz nyitva hagyja az utat az előtt, hogy a későbbi részekben majd foglalkoznak a témával. Kíváncsian várom, valóban bele mer-e vágni a stúdió. 


Nincsenek megjegyzések