Breaking News

TOP5 Wednesday - Ajánld más könyvekkel!

Ezen a héten is tudom szerdán hozni a szerdai rovatot! *büszke magára*




Bevallom, a mostani feladat egyáltalán nem "Deszybarát". A mostani feladat leírását idézem, mert nem annyira egyértelmű:

Ismered azokat a rövid kis ajánlókat a fülszövegben, amik valahogy úgy hangoznak, hogy "tökéletes a Harry Potter és a Trónok harca rajongóinak"? Mi lenne a kedvenc mixed, ami miatt tutira beszereznéd a könyvet? A ..... és a .... keveréke. Ne feledd, használhatsz játékokat, tévéműsorokat, filmeket stb. Légy kreatív!

Kezdeném egy rövid felvezető gondolattal: 

Ezeket az ajánlókat bizonyára mindenki ismeri, és hát... be kell vallanom, az utóbbi időben már a falra mászom tőlük. Értem, miért gondolják, hogy kellenek, azt is elismerem, hogy működnek, de amikor már a 600. sorozatot próbálják azzal a címszóval rám tukmálni, hogy ez lesz a következő Twilight vagy Harry Potter, és minden disztópia az új Az éhezők viadala, akkor már nem annyira tudok hinni nekik.

Ennek ellenére összehoztam pár ilyet, csak a játék kedvéért - és nem sorrendben hozom őket, ezeket ugyanis mind elolvasnám, nem tudnék fontossági sorrendet belőni.


Harry Potter - Bridgerton család



Azt hiszem, az nem nagy titok, mennyire szeretem a Harry Potter sorozatot, ahogyan az sem, hogy mennyire értékelném, ha Rowling újabb regényeket írna a világban - lehetőleg jó távol időben az eredetitől.
Mindenesetre arra gondoltam, szívesen olvasnék egy regényt a bálozós Angliában, ami a Harry Potterhez hasonló varázslóvilággal operál. Ráadásul azt még én is elismerem, hogy románc tekintetében Rowling nem volt a helyzet magaslatán, szívesen olvasnék egy kicsit romantikusabb vonalat. Ezért esett a választásom a Bridgerton családra. Imádom Julia Quinn stílusát, és szerintem remekül lehetne vegyíteni Rowlingéval. Mindkét sorozat tele van apró részletekkel, össze-vissza futó szálakkal, sok-sok visszatérő szereplővel. És a fő cselekmény mellett megfér a humor is, Quinn esetében pedig a romantika.
El tudtok képzelni egy varázslós Bridgerton család sorozatot? Már most imádom! (És azon filózok, ha nem vállalja be más, rááldozom a következő 25 évem, hogy megírjam. xD)


Yuri on Ice - Tökéletes kémia



Nem vagyok nagy anime rajongó, de a Yuri on Ice bűnös élvezet volt a számomra, ahogy arról korábban már írtam is. Imádom a műkorcsolyát, és nagyon szívesen olvasnék a Yurihoz hasonló sorozatot könyvben is. Fontos lenne benne a romantika és kifejezetten érdekes egyveleg lenne abból, ha még ezt megspékelnénk a Simone Elkeles-féle nehéz családi háttérrel.


A burok - A Da Vinci-kód



Ez első kicsit meredek választásnak tűnhet, és én magam is meglepődtem, amikor eszembe jutott. De nagyon szívesen vennék egy olyan posztapokaliptikus sztorit, amiben A Da Vinci-kód-féle kódfejtésnek, történelmi nyomoknak, rejtvényeknek nagy szerepe lenne.


A mediátor - Csillagainkban a hiba



Újabb szerintem meglepő választás. A mediátor Meg Cabottól tinikorom egyik kedvenc, ha nem kedvenc sorozata volt, és a sztorit meg a főszereplőket a mai napig imádom. De ha manapság a kezembe veszek, feltűnik az, hogy Meg Cabotnál általában az ötletek jobbak, mint maga a stílus.
Úgyhogy nagyon kíváncsi lennék, ezzel a témával és ezzel a két főszereplő + egy-két főszereplővel mit kezdene például John Green. Na jó, itt mash-upokról van szó, szóval nem pont velük, de egy ehhez hasonló párossal és sztorival. John Green geeksége és egyedi stílusa szerintem remek alap lenne egy érettebb A mediátor jellegű sorozathoz, érthető filozofálással és esetleg egy kevésbé rózsaszín happy endes lezárással. (Azzal együtt, hogy imádtam A mediátor lezárását.)


Utazós könyvek - Anna és a francia csók



Oké, oké, csaltam. De hát mit tegyek, ha még ezer olyan könyvet olvasnék, mint amilyen az Anna volt. Mindig más helyszín, hogy újabb és újabb városokba és románcokba szerethessek bele.


A többi TOP 5 Szerda listázót megtaláljátok a Molyzónában.

Nincsenek megjegyzések