Breaking News

Nem tudom, mit fogok venni a Könyvfeszten

Éppen a vonaton ülök, és feltett szándékom volt egy olyan bejegyzést írni, amiben összeszedek néhány könyvet, amit tutira beszerzek a Könyvfeszten. 

Ráadásul idén ennek nagyobb is a létjogosultsága, mivel érdekes Fesztiválnak vágok neki. Tudni kell ugyanis, hogy évek óta most először megyek úgy ki, hogy jó adag Könyvfesztes könyvet előre olvastam volna - ilyenformán pedig nekem sincsenek meg ezek a kötetek. 


Forrás: Geopen Kiadó



Vagyis sokkal több az olyan könyv, amit meg szeretnék kaparintani, és sokkal nagyobb a csábítás is. 

Azt is fontos viszont megjegyezni, hogy jellemzően jó vagyok a friss megjelenésű, így pedig kicsit drágább könyvek megvásárlásának minimálisra szorításában (milyen gyönyörű birtokos eset). 

Meglátjuk, idén hogy alakul, de azért gondoltam, csak rá kellene néznem azoknak a könyveknek a listájára, amikből válogathat. Mert bár a helyszínen úgyis nagyobb a csábítás, meg a vásárlásaim az is nagyon befolyásolja, milyen filléres könyveket, esetleg könyves tárgyakat szerzek be, azért csak jobb tudni miből élünk.

És tudjátok, mire jöttem rá? 

Képtelen vagyok összeállítani azt a bizonyos listát.

Nem mondom, hogy egyáltalán nincs olyan könyv, amire rá tudnám vágni, hogy igen, megveszem. De valójában inkább csak hozzá-hozzászagolok a könyvekhez a gépen, és mindegyiknél arra jutottam, látnom, szagolnom, éreznem kell őket a helyszínen, és majd ott kiderül.

Szóval nagyon úgy tűnik, hogy abszolút nem tudatosan, de belém ivódott ez a fajta korlátoltság és szabadság a Könyvfesztivál kapcsán. Nyilván a sok recenziós példány miatt könnyebb dolgom volt az előző években, tudtam, hogy nincs 30 könyv, amit olvasnék és nem fogom megkapni, ezért a maradék 15-öt könnyebben leszűkítettem. Viszont ezzel együtt meg is szoktam azt, hogy nem megyek kész tervvel és költségvetéssel a fesztiválra. Mert lehet, hogy csak úgy elcsábulok könyvekre, meg ott vannak a nagyon akciós könyvek is - a legtöbbet meg más úgyis olvastam, és inkább az a személy voltam, aki tanácsot adott a válogatóknak és bizonytalankodóknak.

Mindenesetre akárhogy is, most zsigerből tiltakozik mindenem az ellen, hogy kész tervet gyártsak. Akár arra nézvést, milyen könyveket fogok megvenni, akár arra nézvést, egyáltalán hány könyvvel szeretnék hazatérni. 

Megadom magam a fesztiválhangulatnak, aztán majd meglátjuk.

Hát én így... Ti hogy indultok neki?

Nincsenek megjegyzések