Breaking News

Az Amazon készít filmet a kutyás könyvből

Steven Rowley forgatókönyvíró könyves pályafutása a Lily és a polippal kezdődött, és nem is akárhogy. A mágikus realizmus égisze alatt írt egy férfiról és haldokló kutyájáról - olyan sikerrel, hogy most az Amazon készít filmet belőle!



Az Amazon Studios szerezte meg a bestseller jogait ugyanis, és meglepő módon nem maga a szerző adaptálja majd, hanem Michael Mitnick, aki például az HBO Bakelit sorozatáért is felelős.

A könyv akkor robbant nagyot, amikor a 43 éves Rowley forgatókönyvíróként rögtön 7 számjegyű előleget kapott a regényére, amit a saját Lily nevű kutyusa halála után kezdett el írni. A könyv sztorija maga is érdekes. Rowley felfogadott egy független szerkesztőt, aki szólt egy barátjának a Simon & Schusternél, hogy különleges könyvet talált. Ezután egy 48 órás tárgyalás után már meg is köttetett az üzlet. Úgy, hogy a sztori eredetileg novella lett volna, de az író akkor párja jegyezte meg, hogy szerinte jó könyv is lehetne belőle.

Nálunk 2016-ban jelentette meg az Agave.

Fülszöveg:

Ez a magával ragadó történet arról a különleges valakiről szól, akiben feltétel nélkül bízol. Aki nélkül képtelen lennél élni.
Ted Flask számára ez a valaki öregedő társa, Lily, aki történetesen egy rövidszőrű tacskó.
A Lily és a polip felidézi az olvasóban, hogy milyen érzés viharosan szeretni valakit, majd ezek után milyen nehéz elengedni őt, és hogy a szeretteinkért vívott harcok a legnagyobbak az életünkben.
Emlékszel rá, hogy melyik volt utoljára az a könyv, amit mindenképpen oda akartál adni a barátaidnak, hogy olvassák el?
A Lily és a polip a következő.

Nincsenek megjegyzések