Breaking News

17 érdekes tény Neville Longbottomról, amit nem biztos, hogy tudtál

Július 30-án ünnepli a születésnapját Neville Longbottom, amit természetesen megünneplünk.

Gonosz mód az eddigi években nem készítettem külön posztot Neville születésnapjára, de ami késik... most megtörténik! 

Ebben a bejegyzésben olyan érdekességeket gyűjtöttem össze Neville-lel kapcsolatban, amit talán még a keményebb rajongók sem tudnak - ha pedig mégis, akkor is jó így, összegyűjtve látni őket, nem igaz?

Következzen tehát 17 érdekesség Neville Longbottomról!





1.
Neville alig néhány órával osztálytársa, Harry előtt született.


2.
Neville a születése után néhány pillanattal már varázsolt, hogy a takarója még kényelmesebb legyen - ám ennek akkor senki nem volt tanúja. A bába azt hitte, azért van ilyen jól betakargatva, mert az apja közben ott járt, és szorosabban betakarta.



3.
Rowling elárulta, Neville vezetékneve eredetileg Puff volt.


4.
Aranyvérűként Neville rokonai közé tartoznak a Weasleyk, a Kuporok, a Potterek és a Blackek is. 


5.
Rowling eredeti leírása alapján Neville szőke volt, de ez sosem szerepelt a könyvekben, a filmekben pedig végül barna lett.



6.
A Pottermore oldal összeállítása szerint Neville-t a legtöbbször ezekkel a szavakkal jellemezte Rowling a könyvekben: ideges, kerek arcú, rettegő, összezavarodott.


7.
Neville első említése a könyvekben a Bölcsek köve 6. fejezetében volt, az elveszett varangya kapcsán. Az utolsó pedig a hetedik kötet epilógusában, amikor is a Potter gyerekek arra panaszkodnak, hogy át kell adniuk Ginnyék üdvözletét Longbottom professzornak.


8.
Neville a háborút követően kis ideig aurorként dolgozott, ezután vagy ő maga jelentkezett a Roxfort Gyógynövénytan tanárának vagy McGalagony hívta meg.


9.
Tanári pályafutása során gyakran nyűgözte le a diákjait azzal, hogy megmutatta nekik a D.S. pénzét, amit minden Dumbledore Serege tag megőrzött és afféle érdemérem lett belőle. 



10.
Korábbi osztálytársát és Dumbledore Serege tagtársát, Hannah Abbott-ot vette feleségül, akivel a Foltozott üstben éltek - Hannah ugyanis itt dolgozott. 


11.
Neville lett Harry és Ginny második gyermekének, Albusnak a keresztapja.


12.
Rita Vitrol később sem kímélte a roxforti csapatot: Neville-ról azt írta, hogy kicsit több "Ogden-féle lángnyelv whiskyt fogyaszt, mint azt egy olyan embertől várnák, aki a gyerekeinkkel foglalkozik."


13.
Hannah-nak és Neville-nek nem születtek gyerekeik.


14.
A Neville-t alakító Matthew Lewis az egyik azon kb. tucatnyi színésznek, akik minden egyes Harry Potter filmben szerepeltek.




15.
Neville a filmekben balkezes.


16.
Matthew Lewist, a Neville-t alakító színészt nem kímélték a filmesek: a legtöbb filmben műhájat viselt, egészen a legutolsó két filmig. A negyedik részben pedig még protézist is kapott, hogy a fogai még csálébban álljanak. 


17.
Matthew Lewis kedvenc Neville mondata: "Miért mindig én?"

4 megjegyzés:

  1. Öhm, Neville (ahogy Harry is) július 31-én született, nem 30-án ;) ("...a hetedik hónap halála szüli őt.")

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, július 30-án született, valamivel Harry előtt. :)
      https://www.pottermore.com/explore-the-story/neville-longbottom

      Törlés
  2. Nem is tudtam, hogy neki 30-án van. Akkor egy napon van a szülinapom vele <3 szuper, nagyon szertem Nevillet

    VálaszTörlés
  3. Neville egyszer azt meséli, hogy a családja sokáig azt hitte, hogy kvibli lesz, mert nem mutatott varázslatot. Azt hiszem a bácsikája kilógatta az ablakon, elengedte véletlenül és ő pattogott mint egy labda. Ennek annyira megörültem a rokonok, hogy meg is ünnepelték.

    VálaszTörlés