Breaking News

17 érdekes tény Neville Longbottomról, amit nem biztos, hogy tudtál

Július 30-án ünnepli a születésnapját Neville Longbottom, amit természetesen megünneplünk.

Gonosz mód az eddigi években nem készítettem külön posztot Neville születésnapjára, de ami késik... most megtörténik! 

Ebben a bejegyzésben olyan érdekességeket gyűjtöttem össze Neville-lel kapcsolatban, amit talán még a keményebb rajongók sem tudnak - ha pedig mégis, akkor is jó így, összegyűjtve látni őket, nem igaz?

Következzen tehát 17 érdekesség Neville Longbottomról!

1.
Neville alig néhány órával osztálytársa, Harry előtt született.


2.
Neville a születése után néhány pillanattal már varázsolt, hogy a takarója még kényelmesebb legyen - ám ennek akkor senki nem volt tanúja. A bába azt hitte, azért van ilyen jól betakargatva, mert az apja közben ott járt, és szorosabban betakarta.3.
Rowling elárulta, Neville vezetékneve eredetileg Puff volt.


4.
Aranyvérűként Neville rokonai közé tartoznak a Weasleyk, a Kuporok, a Potterek és a Blackek is. 


5.
Rowling eredeti leírása alapján Neville szőke volt, de ez sosem szerepelt a könyvekben, a filmekben pedig végül barna lett.6.
A Pottermore oldal összeállítása szerint Neville-t a legtöbbször ezekkel a szavakkal jellemezte Rowling a könyvekben: ideges, kerek arcú, rettegő, összezavarodott.


7.
Neville első említése a könyvekben a Bölcsek köve 6. fejezetében volt, az elveszett varangya kapcsán. Az utolsó pedig a hetedik kötet epilógusában, amikor is a Potter gyerekek arra panaszkodnak, hogy át kell adniuk Ginnyék üdvözletét Longbottom professzornak.


8.
Neville a háborút követően kis ideig aurorként dolgozott, ezután vagy ő maga jelentkezett a Roxfort Gyógynövénytan tanárának vagy McGalagony hívta meg.


9.
Tanári pályafutása során gyakran nyűgözte le a diákjait azzal, hogy megmutatta nekik a D.S. pénzét, amit minden Dumbledore Serege tag megőrzött és afféle érdemérem lett belőle. 10.
Korábbi osztálytársát és Dumbledore Serege tagtársát, Hannah Abbott-ot vette feleségül, akivel a Foltozott üstben éltek - Hannah ugyanis itt dolgozott. 


11.
Neville lett Harry és Ginny második gyermekének, Albusnak a keresztapja.


12.
Rita Vitrol később sem kímélte a roxforti csapatot: Neville-ról azt írta, hogy kicsit több "Ogden-féle lángnyelv whiskyt fogyaszt, mint azt egy olyan embertől várnák, aki a gyerekeinkkel foglalkozik."


13.
Hannah-nak és Neville-nek nem születtek gyerekeik.


14.
A Neville-t alakító Matthew Lewis az egyik azon kb. tucatnyi színésznek, akik minden egyes Harry Potter filmben szerepeltek.
15.
Neville a filmekben balkezes.


16.
Matthew Lewist, a Neville-t alakító színészt nem kímélték a filmesek: a legtöbb filmben műhájat viselt, egészen a legutolsó két filmig. A negyedik részben pedig még protézist is kapott, hogy a fogai még csálébban álljanak. 


17.
Matthew Lewis kedvenc Neville mondata: "Miért mindig én?"

4 megjegyzés:

 1. Öhm, Neville (ahogy Harry is) július 31-én született, nem 30-án ;) ("...a hetedik hónap halála szüli őt.")

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, július 30-án született, valamivel Harry előtt. :)
   https://www.pottermore.com/explore-the-story/neville-longbottom

   Törlés
 2. Nem is tudtam, hogy neki 30-án van. Akkor egy napon van a szülinapom vele <3 szuper, nagyon szertem Nevillet

  VálaszTörlés
 3. Neville egyszer azt meséli, hogy a családja sokáig azt hitte, hogy kvibli lesz, mert nem mutatott varázslatot. Azt hiszem a bácsikája kilógatta az ablakon, elengedte véletlenül és ő pattogott mint egy labda. Ennek annyira megörültem a rokonok, hogy meg is ünnepelték.

  VálaszTörlés