Breaking News

Fantasyt írt Jennifer L. Armentrout - Itt a lélegzetelállító borító és a fülszöveg magyarul!

Jennifer L. Armentrout igazán termékeny szerző, úgyhogy sosem lehet panaszunk arra, mit és mennyit ír nekünk éppen.




Most viszont kicsit új terepre tévedt. Fantasyt már olvashattunk tőle, de high fantasyt még nem - de most már bizony azt olvashatunk, ugyanis rögtön vásárolható is a kötet, a bejelentéssel egy időben! 

Ahogy az írónő írja:

"Négy évvel ezelőtt volt egy fantasyötletem. Játszadoztam az ötlettel, időnként elővéve. Írtam egy vázlatot is. Egy összefoglalót a szereplőkről. A helyszínekről. Még egy térképet is rajzoltam. Borzalmas volt. De hosszú évekig túlságosan féltem, hogy leüljek és megírjam. Sosem írtam még high fantasyt. Mi van, ha nem fog menni? Mi van, ha nem tetszik majd az olvasóknak? De a történet végig velem maradt. Aztán az egyik író barátom egy szívéhez közel álló könyvről beszélt, és rájöttem, hogy számomra ez az a könyv. Úgyhogy leültem és végre megírtam a From Blood and Ash-t. Ez az első könyv, amit pontosan úgy sikerült megírnom, ahogy a fejemben létezett. Képtelenség lett volna éveket várnom vele, hogy megosszam veletek."

A kötet nem vékony, több mint 170.000 szó, több mint 600 oldal, ami nem semmi! 

És akkor a fülszöveg:

Egy Szűz...

Poppy arra született, hogy új korszakot hozzon el, így az élete sosem volt a sajátja. Egy Szűz élete maga a szolgálat. Sosem érinthetik. Sosem gyönyörködhetnek benne. Sosem beszélhetnek hozzá. Sosem tapasztalhatja meg a gyönyört. A Felemelkedése napjához közeledve ő inkább az őrökkel lenne, hogy szembenézzen a gonosszal, ami elragadta a családját ahelyett, hogy arra készüljön, vajon méltónak találják-e az istenek. De ez sosem az ő választása volt. 

Egy kötelesség...
Az egész királyság jövője Poppy vállain nyugszik, és ez olyasmi, amit nem biztos, hogy akart volna magának. Mert egy Szűznek van szíve. Van lelke. Vágyódik. És amikor Hawke, az aranyszemű őr, akinek segítenie kellene a Felemelkedését, belép az életébe, a sors és a kötelesség összefonódik a vággyal és a szükséggel. A fiú feldühíti, miatta megkérdőjelez mindent, amiben valaha hitt, és olyasmire csábítja, ami tiltott.

Egy Királyság...
Egy istenek által elhagyott és halandók által rettegett, bukott királyság újra felemelkedik, hogy erőszakkal és bosszúval visszaszerezzék, amiről úgy hiszik, az övék. És ahogy az átkozottak árnyai egyre közelebb érnek, elmosódik a határ tiltott és helyes között. Poppy nem csak a szívét kezdi elveszíteni és annak a lehetőségét is, hogy az istenek méltónak találják, de az életét is, amikor a véráztatta fonál, ami összetartotta a világát, hirtelen foszlani kezd.

2 megjegyzés:

  1. Még érdekelne is, ha Poppy szerelmi élete nem kerülni ennyire előtérbe.

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok a Komor elemek 3. részének Magyar megjelenéséről lehet valamit tudni?

    VálaszTörlés