Breaking News

Láttad már a Harry Potter és a Főnix rendje kivágott jeleneteit?

Mindig megdöbbent, hány olyan film van, amelyeknél már nyilvános egy sor kivágott jelenet, én mégsem megyek vissza később megnézni őket.

Öreg hiba.




De ezen a hibámon azért szépen, lassan segítek. Így ma, a Főnix rendje könyv születésnapján megnéztem az adaptáció kivágott jeleneteit, és elhoztam őket nektek is, hátha nem én vagyok az egyetlen, aki még nem látta őket.

A legfurcsább talán az első jelenet lehet, a videó alatti hozzászólásban többen megjegyezték, hogy vicces, de túl hosszú és egyébként is semmi jelentősége - miért forgattak le ilyen jeleneteket, ha egyébként ennél fontosabb részeket még csak bele se tették a forgatókönyvbe.

Úgyhogy ehhez a jelenethez muszáj hozzáfűznöm egy megjegyzést. A jelenet valóban nagyon random és valóban túl hosszú. De nem szabad elfeledkeznünk róla, hogy ez egy nyers változat, ha esetleg használták volna, nem lett volna ilyen hosszú, hanem nagy eséllyel ide-oda vágtak volna Umbridge beszéde, a diákok és a tanárok reakciói között. Emellett egyáltalán nem biztos, hogy tervezett volt! Emma Thompson olyan típus, akiből lazán kinézem, hogy a helyszínen improvizálta Trelawney bénázását, ami a filmbe természetesen nem került be, de mintegy extra megosztották utólag. 


Nincsenek megjegyzések