Breaking News

Itt az Asimov sorozatából készülő Alapítvány széria első előzetese!

Korábban már írtam róla, hogy az Apple TV elkészíti Asimov Alapítvány sorozatának adaptációját, ami igencsak nagy vállalkozás.

A szereplőket viszont elképesztően jól válogatták össze, már önmagában ez is elég lenne ahhoz, hogy belenézzek - most, az előzetes után még inkább.




A két főszereplő ugyanis Lee Pace és Jared Harris lesznek, akiket a legtöbben nagy eséllyel már ismertek, egy sor adaptációban is lehetett látni őket, a Twilighttól kezdve a Csontvároson keresztül a Hobbitig és a Csernobil sorozatig. 

Szintén bizakodásra ad okot, hogy a sorozat felelőse az a David S. Goyer lesz, aki a Da Vinci démonai című nagyszerű sorozatot írta, és egyébként Christopher Noaln Sötét lovag trilógiáját is.

A könyv fülszövege:

Isaac Asimov világhírű science fiction regénytrilógiája – amelynek első kötetét tartja kezében az olvasó – azt kutatja, befolyásolható, irányítható-e a matematikai módszerekkel megjósolt, kiszámított jövő. Összeomlik-e a Galaktikus Birodalom, sikerül-e elhárítani vagy legalább megrövidíteni a zűrzavar éveit? Ezer év izgalmas és döntő fordulatait sűríti történelmi regénnyé az Alapítvány-trilógia, a modern tudományos-fantasztikus irodalom klasszikus alkotása.

Az első előzetes tegnap késő este érkezett meg a 2021-ben debütáló sorozathoz, és azt kell mondjam: hűha.

Kifejezetten tetszik, hogy az elején egy kis kulisszák mögötti résszel indít, ez ugyanis elég jó hátteret ad a sorozatról azoknak, akik nem olvasták a könyveket (mint én).

Íme:


Nincsenek megjegyzések