Breaking News

Újabb magyar kiadója van V. E. Schwabnak

Egészen döbbenetes utat jár be nálunk V. E. Schwab életműve - számomra már nem is teljesen egészséges, ahogyan a szerző könyveit kapjuk. Talán pont azért nem olyan népszerű nálunk, mert ennyire kaotikus a hazai megjelenése, nehéz belőni, hol is van igazán otthon.

Jelent már meg könyve a Főnix Könyvműhelynél, a Kossuth-nál, a Fumaxnál, most pedig egy könyve az Agavénál érkezik.

A hírt a kiadó ma osztotta meg, és hangsúlyozták: nem lenyúlják a szerzőt a jelenlegi kiadójától, a Fumaxtól. Idézem: "Fontosnak tartjuk elmondani, hogy ezzel nem szűnik meg a Fumaxnál Schwab könyveinek a kiadása, egyelőre ez az egy műve várható tőlünk." 

Nem is csoda, hogy ezt hangsúlyozzák, ugyanis a napokban is láthattunk olyan híreket, hogy egy kiadó más szerzőjétől hoz könyvet, ami nem feltétlenül etikus, ha nincs mögötte megállapodás. (Korábban pedig az Agave is járt úgy, hogy nyúlták a szerzőjüket.)

Persze láttunk már olyat, hogy egy szerző életművét egyszerre, békességben viszi két különböző kiadó, de ennek általában oka is van, például más célközönségnek szóló könyvet hoznak. Így például Rowling gyerekkönyvet az Animus, felnőtt könyveit a Gabo jelenteti meg. Vagy ha már Agave... a sci-fis A burok és A vegyész náluk jelent meg, míg a Twilight széria a Könyvmolyképzőnél.

Na de vissza a hírre, nézzük, milyen Schwab könyvről van szó!

A 2021-re várható kötet a The Invisible Life of Addie LaRue.




Ahogy az Agave írja:

V.E. Schwab első felnőtt fantasyje gyönyörű, melankolikus történet egy lányról, aki alkut köt egy természetfeletti lénnyel, hogy örökké szabadon élhessen, ám csak később ébred rá, hogy a vágya teljesülésével el is átkozták: soha senki nem emlékszik rá. 300 évvel később azonban mégis minden megváltozik, amikor egy eldugott könyvesbolti árus megjegyzi a nevét.

Neil Gaiman, Erin Morgenstern, Susanna Clarke, Alma Katsu és Lev Grossman rajongóinak szerintünk kihagyhatatlan ez a regény, ami biztosan az idei év legnagyobb fantasy megjelenései között van számon tartva. Jövőre mi is hozzuk. 🙂

Nincsenek megjegyzések