Breaking News

Már másodszor szólal meg a Meseország mindenkié kötet kapcsán a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése

A múltkor már írtam egy bejegyzést az egész Dúró Dóra-Meseország mindenkié dologról, abban a saját véleményem mellett olvashattátok a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése első közleményét az ügy kapcsán.Tegnap én is megosztottam Facebookon a legújabb durvaságot ezzel kapcsolatban: azt, hogy odáig jutottunk, hogy figyelmeztető plakátokat ragasztottak ki a könyvet árulni merészelő könyvesboltra.

Az MKKE újra megszólalt az ügyben, ez a közleményük:

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése egy hét alatt másodszor kénytelen szót emelni a könyvszakma képviselőit érintő politikai támadások ellen. Amióta egy parlamenti képviselő a sajtó előtt ledarált egy neki nem tetsző mesekönyvet, megszaporodtak a fenyegetések és a jól szervezett verbális támadások a könyvkereskedők ellen is. Könyvterjesztők kapnak zaklató írásos és telefonüzeneteket, automata e-mail-bombák segítségével kísérlik megbénítani a levelezőrendszereket. Telefonon fenyegetnek könyvesboltokat – köztük olyanokat is, amelyek nem is árusítják a szóban forgó könyvet, de rákerültek valamely könyvellenes szervezet listájára. Tegnap szóbeliből tettlegessé váltak a támadások: egy politikai szervezet valótlan tartalmú, uszító politikai feliratokat ragasztott azoknak a boltoknak az ajtajára, amelyről úgy vélte, hogy forgalmazzák a céltáblájukon szereplő könyvet. Ez már végképp nem politikai véleménynyilvánítás vagy kritika, hanem törvénysértés.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 225 éve működő magyar civil szervezetként türelmes és toleráns a könyvek tartalmi sokszínűségét elfogadni képtelen politikai szervezetekkel szemben. De van egy határ, amit nem lehet átlépni. Hagyják békén a könyvesboltokat!

 az MKKE elnöksége


Szintén fejlemény az ügyben, hogy Boldizsár Ildikó, akinek a szakmai tudása a mesékkel kapcsolatban tagadhatatlan, szintén elolvasta a könyvet és véleményezte szakmai szemmel.

Nincsenek megjegyzések