Breaking News

Árnyék és csont előzetes - Értékeljünk!

Ahogyan tegnap már megírtam, befutott az Árnyék és csont első igazi előzetese, ami már a filmből mutat jeleneteket. 

Arra gondoltam, szánok annak egy külön bejegyzést, hogy leírjam, nekem hogy tetszett. 




Kezdjük talán általánosságban az előzetes hangulatával, mert eddig szerintem telitalálatnak tűnik - bár remélem, lesz még egy kis extra oroszos érzése ahhoz képest, amit látunk. Viszont szerintem ez meglesz, amint eljutnak az udvarba, jönnek a cárok, a rendszer. Az viszont nagyon tetszik, hogy az egésznek van egy sötét, baljós alaphangulata, már a sorozat színeiben is. 

Ide kapcsolódik a látványvilág kérdése, és leginkább az Árnyzónáról szeretnék áradozni. Nem mondom, hogy pontosan így képzeltem el, de azt mondanám, tökéletes lett. Nagyon tetszik Alina nagy lélegzetvétele, mielőtt belépnek a zónába - pont így képzelem, milyen lehet belépni erre az ismeretlen, baljós, veszélyes területre.

Egyelőre eléggé hűségesnek tűnik a könyvhöz az adaptáció, bár hozzá kell tenni, hogy még azért elég keveset láttunk belőle. (Anno amikor a Csontváros első előzetese kijött, akkor is nagyon hűségesnek tűnt a film, pedig jócskán voltak változtatások.) 

A szereposztással nagyon elégedett vagyok - egy kivétellel.
Ben Barnes tökéletesnek tűnik a szerepre, bár ez annyira nem lep meg, mert már a fanartok alapján is el tudtam képzelni, igazából csak beváltotta a várakozásaimat.
Nagyon megnyugtató viszont, hogy érzem a kémiát közte és az Alinát alakító színésznő között, úgy érzem, jó kis páros lesz ez. 




Viszont így jutunk el a kb. egyetlen problémámig. Mal valahogy nekem nem jön át, sem a fotókról, sem az első előzetesből. Kicsit túl szögletesnek, túl távolságtartónak érzem. Nagyon remélem, a sorozatban majd jobban megmutatják azt a közelséget, ami Mal és Alina között van, mert ezt a sztori elején kell megalapozni, és később lesz fontos jelentősége. 




A Hat varjú szereplőiből egy fokkal kevesebbet kaptunk az előzetesben, ez engem kissé meglepett - bár mivel még vártam a könyv olvasásával, így csak az elejét olvastam, annyira, hogy tudom, kb. ki kicsoda, ezért nem panaszkodom, hogy megkíméltek a spoilerektől. Mindenesetre a showrunner az előzetes úgy nyilatkozott, nem kell aggódni, egyenlő részben lesz Hat varjú is a széria - viszont abból nehezebben tudtak volna spoilerek nélkül bevágni részeket, ezért látunk belőlük kevesebbet az előzetesben. 




Számomra az egyik nagy kérdés az lesz, hogyan fűzik össze a két szériát, ami más szereplőgárda, más földrajzi helyszín. Szerintem a közös adaptáció egyik legnagyobb kihívása ez lesz, nagyon remélem, hogy ügyesen sikerül megvalósítani, hogy mindkettő megállja a helyét, de nem csak egymás mellett fussanak, hanem legyen is valamiféle kapcsolat a világon kívül közöttük. 

Összességében egyelőre nagyon jó érzéseim vannak, nagyon várom a szériát, és komolyan elgondolkoztam rajta, hogy április végéig nem csak a két Hat varjú kötetet olvasom el, hanem újraolvasom a Grisa trilógiát is. Elég régen olvastam már az első részt, ráadásul az egyes kötetek között - főleg a harmadiknál - sok idő telt el, így rám férne, hogy ledaráljam.


Bejegyzésajánló

Nincsenek megjegyzések