Breaking News

Mi történne, ha Jane Austen felbukkanna napjainkban... és szerelembe esne?

Így jár, aki előrendelhető könyveket böngészget - újabb érdekességre bukkantam, ezúttal Jane Austen rajongók figyelmébe szeretnék ajánlani egy hamarosan megjelenő regényt.

2021. július 13-án jelenik meg az Athenaeum Kiadó gondozásában a Szerelmes Jane - Mi történne, ha Jane Austen felbukkanna napjainkban... és szerelembe esne? című kötet. 

Fülszöveg:

"Őszintén szellemes, egyszerre mélyen megindító és könnyed történet." - Sunday Times

Rachel Givney első, romantikus regényében az írói álmokat dédelgető Jane Austen egyszer csak a jövőbe utazik, hogy fellelje a szerelmet, amelyről már oly sokat írt, és azt a jövőt, amit elképzelt magának... Ezzel azonban saját írói hagyatéka forog kockán...
Anglia, Bath, 1803. A társaságkerülő, inkább a magányos sétákat kedvelő, huszonnyolc esztendős Jane Austen arról álmodozik, hogy egy nap megjelennek aprólékos műgonddal írt történetei. Ugyanakkor egyre inkább fenyegeti a veszély, hogy vénlány marad, ezért hamarosan döntő lépésre szánja el magát, és a jövőben köt ki. Úticélja pedig...
...Anglia, Bath, napjainkban. A klastrom titka filmváltozatának díszletei. Sofia Wentworth, ismert hollywoodi színésznő a kosztümös filmben kapott szerepével egyszerre próbálja megmenteni hanyatló karrierjét és széthullóban lévő házasságát. Amikor megismerkedik Jane-nel, nagy hatással van rá az ifjú "kollegina", aki a jelek szerint sehogy sem akar kibújni a szerepéből, még akkor sem, amikor épp nem forognak a kamerák.
Jane, miután megszokta a ló nélküli hintók látványát és a 21. század sokkoló divatját, találkozik Freddel, Sofia öccsével, akinek - minő arcátlanság - van mersze egyszerre sármosnak, szellemesnek és kedvesnek is lenni.
De mi történik, amikor Jane, akarata ellenére, beleszeret Fredbe? És ha Jane kitart Fred mellett, vajon meg tudja-e valósítani az írói karriert, amire mindig is vágyott?

Nincsenek megjegyzések