Breaking News

Lehullt a lepel Rick Riordan új könyvének borítójáról

Korábban is írtam már róla, hogy Rick Riordan újabb történettel jelentkezik - és kapaszkodjatok, ezúttal nem egy mitológiai történetről van szó!

Bár ismerős alapja ennek az új sztorinak is van. Méghozzá a francia Jules Verne (sokak számára Verne Gyula) Nemo kapitánya.

Most pedig megérkezett a könyv borítója!




Az új regény a Daughter of the Deep címet viseli, a története pedig 2008-ra nyúlik vissza.

Rick Riordan ekkor járt ugyanis Bolognában, méghozzá az ottani híres könyvvásáron. Akkor még a Percy Jackson sorozat elején járt. Együtt vacsorázott a Disney Publishing egy sor vezetőjével, ahol is a divízió elnöke feltette neki a millió dolláros kérdést: "Rick, van olyan Disney által birtokolt szellemi tulajdon, amiről szívesen írnál?" A szerző hezitálás nélkül vágta rá Nemo kapitányt. 

Ezután még 12 év kellett ahhoz, hogy valóban meg is írja a történetet, de végre megtörtént.

A Barnes & Noble bejelentő cikkében egy egész "szerelmes levelet" olvashattok arról, Riordan mennyire rajong Jules Verne munkájáért. Ebbe most nem mennék bele hosszabban.

Mindenesetre a szerző új regényében azt a kérdést feszegeti, vajon mi van a Nautilusszal ennyi évvel később? Hogyan küzdenek meg Nemo örökségével a 21. században a leszármazottai?

A kutatómunkát pedig láthatóan komolyan vette a szerző, ugyanis egy ilyen fotót is kaptunk a saját mélytengeri kalandjáról:



Nincsenek megjegyzések