Breaking News

Így készül a borító...


Sziasztok!

Bizonyára sokan ismeritek már Cassandra Jean nevét, amennyiben rajongói vagytok Cassandra Clare könyveinek, biztosan. De azért néhány szót róla, azok kedvéért, akik még nem hallottak a művésznőről.

Cassandra Jean egy félelmetesen tehetséges művész, aki a Tumblr oldalán különböző könyvsorozatokhoz is készít illusztrációkat, önszorgalomból. Készített rajzokat többek között az Átokvetők sorozathoz, a Hollófiúkhoz, a Csitt, csitthez, A beavatott sorozathoz, a Legendhez, és a Luxen sorozathoz

Viszont a dolog kifizetődött, ugyanis azóta nem csak Cassandra Clare könyveinek gyakorlatilag hivatalos illusztrátora, de ő rajzolta a Beautiful Creatures és a Miss Peregrine's Home for Peculiar Children képregény változatát is. 

De azóta sem unatkozik. Cassandra Clare-rel közösen kiegészítő képregényt terveznek az Árnyvadász világhoz, ami a The Secret Treasures címet viseli és a Kör tagjairól szól majd, illetve jelenleg is dolgoznak az Árnyvadász tarotkártyákon. Az írónő pedig már azt is bejelentette, hogy a Végzet ereklyéi sorozat befejező kötetének, a Mennyei tűz városának angol kiadásában az olvasók találhatnak egy kis képregényt, amelyet Cassandra Jean rajzolt egy bizonyos Árnyvadász esküvőről, ezenkívül az ő illusztrációival találkozhatunk majd a Bane krónikák nyomtatott kiadásában is.
Tavaly Cassandra Jean már azt is elárulta, hogy saját képregényén is dolgozik.

Most egy posztjában azt el elárulta, hogyan készült a Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children képregény borítója.

Szó szerint fordítom, amit kiírt:


Azt gondoltam, talán érdekesnek találjátok, hogyan válik a borító az első vázlatokból késszé! Ebben az esetben a Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children borítója.

1. fázis: Miniatűrök

image
Felvázolom az ötleteimet. Általában annyira drasztikusan különbözőekre próbálom rajzolni őket, amennyire lehet. Aztán megmutatom a szerkesztőmnek, és megbeszéljük, hogy melyik irányban szeretnénk elindulni. Mi itt a 3-as számút választottuk, de voltak változtatások, amiket szükségesnek éreztünk. 


image
Visszatértem a miniatűrök rajzolásához, és megrajzoltam az új verziót a már megbeszélt változtatásokkal. Ebben a konkrét esetben a szív helyett (aminek nem igazán volt értelme) Miss Peregrine-nel. A negatívokat is eltávolítottuk, helyette pedig a fotókkal magukkal, amelyek beterítik a földet. 



2. fázis: Vonalrajzok

image
Kiválasztottuk a miniatűrt, ami tetszett és rendes rajzot készítettem belőle. Ezt odaadtam a szerkesztőmnek, hogy jóváhagyja, aztán...

3. fázis: Színezés

image

Kiszínezem és elküldöm a kiadónak! Hozzáadnak betűket stb. Én csak az alap illusztrációkat adom oda, és design többi részéről ők gondoskodnak. Kész is, nem igaz? Nem!


4. fázis: Meggondoltuk magunkatT Ezt javítsd ki!

image

Hónapokkal később, miután már azt hiszem, kész a borító, újra ránézünk a borítóra, mielőtt kiküldjük a nyomdának. Ebben az esetben nem voltunk elégedettek a fotókkal, és azt a fotót akartuk használni, ami a regény borítóján is van. Úgyhogy megint van egy kis agyalás, amíg eldöntjük a fotó pontos méretét, hogy melyik fotókat kéne a többihez használnunk, és egy teljes napot töltök azzal, hogy ide-oda tologatom őket, hogy helyet csináljak a címnek és a többi szövegnek, amiknek el kell férniük a borítón. (Nyilván üres hely kell a szövegnek, mert olvashatónak kell lennie.) 


5. fázis: Kész vagyunk!

image

Elküldöm a képet, ők pedig elvégzik a saját varázslatukat! Miután felkerül a cím és a többi szöveg a borítóra, annyira teljesnek tűnik, hogy hivatalos és annyira szép! A képet megvágják (ez mindig ezt csinálják, úgyhogy amikor az ember dolgozik, bele kell kalkulálnia, hogy a sarkokat megnyirbálják), aztán már minden kész, és ez már egy igazi könyvborító!

Forrás

Nincsenek megjegyzések