Breaking News

Moly pipáló - Március 17-23.


Sziasztok!

Ebben a rovatban minden héten a Moly.hu előző heti legolvasottabb könyveinek listáját osztom meg, és magamban elégedetten - vagy kevésbé elégedetten - konstatálom, hogy melyikeket olvastam közülük.
Amennyiben értékeltem is a könyvet, akkor rögtön linkelem hozzá az értékelést is.

Március 17-e és 23-a között a legolvasottabb könyvek: 


John Green: Csillagainkban a hiba
 Veronica Roth: A beavatott
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
J. A. Redmerski: A soha határa  
  J. A. Redmerski: Az örökké határa
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Kiera Cass: Párválasztó
James Dashner: Az útvesztő
Veronica Roth: A lázadó
Leiner Laura: Szent Johanna Gimi 8. - Örökké


Most majdnem sikerült! Egy könyv kivételével mindet olvastam, de a telitalálat megint nem jött össze.
Nézzük!

Tudjátok, min gondolkoztam? A 10 könyvből 5 disztópia! Ott van Az éhezők viadala, a Párválasztó, Az útvesztő és a két Divergent könyv. Nyilván utóbbi hármat a filmadaptációk is juttatták a listára, de azért jól mutatja, hogy ez a műfaj még mindig milyen népszerű. 

Aztán van itt két Leiner Laura, ez most már gyakorlatilag várható, szinte csodaszámba megy, ha legalább egy könyve nincs a TOP10-ben. Az Akkor szakítsunk még aktuális, a nyolcadik SzJG könyv pedig már klasszikus. (Ugye készültük a Leiner Laura hétre?)

Az örökké határának megjelenése még mindig elég friss, így nem meglepő, hogy a listán van, és az újraolvasások miatt az első rész sem. (Mint ahogy már írtam: vagy a folytatás olvasása előtt akarja megint átfutni a gyanútlan olvasó, vagy a második rész csalódása után a lelke megnyugtatására.)

És a végére hagytam a Csillagainkban a hibát, nem véletlenül. Rettentően örülök neki, hogy a listán van, nyilván ennek is az az egyik oka, hogy már mindenki gőzerővel készül a filmre. Június 5.!!! Mindenesetre én imádom a regényt, szóval remélem, még jó sok időt tölt majd a listán. A film előtt még én is újraolvasom, akkor számíthattok a véleményemre is poszt formájában.

Nincsenek megjegyzések