Breaking News

Szeretném magyarul!


Sziasztok!

Tudom, hogy már így sokféle rovatunk van, de ez nem tart vissza attól, hogy újabbak jussanak az eszembe. Úgyhogy itt egy újabb rovat: Szeretném magyarul!

Aki követ Moly.hu-n, az bizonyára látja, hogy elég sok könyvet olvasok angolul is, és amíg ezek egy részéről tudom, hogy idővel majd magyarul is a polcomra kerülhetnek, egy része biztosan nem fog megjelenni magyarul. Ez egyrészt azért szomorú, mert nem állhatnak ott a polcom, másrészt azért, mert véleményem szerint egészen más élmény az anyanyelvemen olvasni, így ha tehetem, az angolul olvasott könyveimet is mindig elolvasnom magyarul. Harmadrészt pedig sokszor előfordul, hogy szeretném megosztani őket ismerősökkel, rokonokkal, de mivel sajnos nem tudnak angolul, nem tudom. 

Ezért gondoltam, ebben a rovatban elkezdek összegyűjteni olyan általam angolul olvasott könyveket, amelyeket szívesen látnék magyarul a polcomon.

Egy olyan könyvvel kezdeném, amiről már véleményt is írtam:




A Better off Friends egy olyan történet, ami nem akar több lenni annál, amit a borító, a cím és fülszöveg ígér. Egy kedves young adult történet két tiniről, akik amióta az eszüket tudják, jó barátok. És míg ez eleinte senkinek sem jelentett gondot, amióta pasizni és csajozni kezdtek, egyre több a bonyodalom. Egyrészt mert hogyan is magyarázzák el az ismerősöknek, hogy nem járnak, hanem csak barátok? Másrészt pedig mi van akkor, ha az egyik fél tényleg többet akar ennél?
Igen, ennek a könyvnek a témája a klasszikus kérdés: létezik-e fiú-lány barátság?

Viszont ezt nagyon egyedi módon kapjuk meg, két barát visszaemlékezésszerű beszélgetéséből, miközben végig nem tudjuk, hogy mi lett a sorsuk: legjobb barátok maradtak, már nem tartják a kapcsolatot vagy esetleg összejöttek? 

Fülszöveg:
A Harry és Sally tiniknek, a romantikus vígjátékok sztárjától, Elizabeth Eulbergtől.
Macallan és Levi számára barátság volt első látásra. Mindenki azt mondja, fiúk és lányok nem
lehetnek egyszerűen csak barátok, de ők ketten igen. Lógnak suli után, tonnányi belsős viccük van, a családjaik közel állnak egymáshoz és Levi még Macallan egyik barátnőjével is randizni kezd. A kapcsolatuk teljesen plátói és boldog így.
Hamarosan rájönnek, hogy legjobb barátok - amivel nem is lenne semmi probléma, ha nem állnának folyton egymás útjában. A pasik nem hívják Macallant randira, mert azt hiszik, Levivel jár, Levi pedig túl sok időt tölt azzal, hogy Macallant ugrassa ahelyett, hogy a randipartnerével töltené az időt. Nem tudnak nem arra gondolni... talán többek is, mint barátok vagy egyszerűen jobb, ha nem bonyolítják még jobban a dolgot?
A romantikus vígjátékok szupersztárjától, Elizabeth Eulbergtől itt egy friss, szórakoztató fejtegetése a régi kérdésnek: Létezik fiú-lány barátság? Vagy mindig csak egy hajszálnyira vannak egy veszekedéstől, ami után soha többet nem beszélnek - vagy éppen egy csóknyira az igaz szerelemtől?

A könyvről írt véleményemet pedig elolvashatjátok ITT.

Nincsenek megjegyzések