Breaking News

W. W. Hallway: A bíbor lakosztály {Nyereményjáték}

Meglepett... pozitívan!

W. W. Hallway: A bíbor lakosztály

A blogturnéról



A Sebző vágyak szerzője végre visszatér! Tarts a Blogturné Klub három bloggerével karácsony és szilveszter között, hogy együtt merülhessünk el Joanna Chandlerrel a szexualitás sötét bugyraiban! Meglepetésekkel, titkokkal és izgalommal teli utazás lesz, ennyit ígérhetünk!
És ha ügyes vagy, még meg is nyerheted a könyvet! 




Kiadó: Art Nouveau
Oldalszám: 432
ISBN: 9786155104565
Sorozat:
Függővég: nem
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Megrendelési link
A lelkes és tehetséges újságírólány, Joanna Chandler egy bulvárlapban ír szerelmi jó tanácsokról és szexpraktikákról, miközben a címlapra jutásról ábrándozik. Amikor váratlan lehetőséget kap arra, hogy az első oldalon tudósíthasson egy botrányszagú előadásról, bomba sztorira számít. A nagy durranás azonban elmarad, reményeit romba dönti hűtlen partnere, életébe pedig berobban egy lenyűgözően vonzó, szellemes, ám bosszantó ismeretlen. Ryan Hill.
A nem hétköznapi szexuális szokásokat kutató kultúrantropológus a nőkről vallott nézeteivel alaposan magára haragítja a lányt, aki ráadásul az állását is majdnem elveszíti miatta. Mégis vele kell oknyomozó riportra szövetkeznie, hogy aztán kalandozásaik során a férfi furábbnál furább erotikus klubokba csábítsa. Yana egyre mélyebbre merül a szenvedély birodalmába, feltárul előtte Ryan komor múltja, és súlyos titkok közelébe jut. Köztük a legveszélyesebb: mit rejt valójában a bíbor lakosztály?

Az első mondat:


"Az álarc, amit naponta felteszel, hogy megszépítsen, megszeressenek vagy rettegjenek tőled, és mögéje rejtőzve megtehesd mindazt, amit szégyellsz és amire vágysz - idővel az a maszk lesz, amit hiába veszel le magadról, már nem találsz alatta igazi arcot."

Véleményem


Ez a könyv bevallom, rettenetesen meglepett. Merthogy megmondom, mire számítottam: egy újabb erotikus könyv, ami BDSM témával operál, sok-sok szexjelenet van benne, egy látszólag határozott, mégis alárendelt főhősnővel és egy alfahímmel. De tudjátok mit? Annyira nem lett igazam, és ennek én annyira, de annyira örültem. 

Ez a könyv intelligens. Komolyan. Nem viccelek. Közel sem egy újabb sablon erotikus, sőt! A regény első felében azt hiszem, összesen két szexjelenet volt, ráadásul rögtön az első végtelenül kiüresedett, és a legkevésbé sem szexi. Szóval ez nem az a sztori, ahol szexi üzletember-szerződés-szex-vita-szex-romantika-szex...

És ha az, hogy egy igazi kiüresedett kapcsolat közepébe csöppenünk, nem lett volna elég meglepetés, rögtön az elején el is gondolkodtat a történet. Először a kiüresedett kapcsolatokról, azután pedig belevágunk a BDSM szálba, de ezt sem hétköznapi módon.

Ugyanis a történet: Joanna újságírónő, aki last minute témát kap, amiről írni kellene. A városba érkezett egy szociológus professzor, Ryan Hill, akinek a szakterülete a domináns-alárendelt szexuális kapcsolatok vizsgálata, azt kutatja, vajon mi lehet az oka, hogy vannak, akik alárendeltségre vágynak, milyen hatása volt az erotikus irodalom elterjedésének, és úgy konkrétan hogy mi is történik egy-egy ilyen közösségben. Nem lövöm le a sztori kezdeti poénjait sem, mindenesetre legyen elég annyi, hogy Ryan és Joanna kapcsolata nem indul túl rózsásan, ami miatt Joanna újabb cikket kénytelen írni a témában, komoly kutatással - ebben pedig a férfi lesz a segítségére. 

Tehát alapvetően nem az a sztori, hogy összeismerkedik a domináns hímmel a főszereplőnő, aztán kapcsolatba kezdenek, és szex kifulladásig. Joanna komoly újságírónő, vagy legalább az akar lenni, hiszen jelenleg nem a legkomolyabb rovat az övé, még ha próbálkozik is. A tehetsége megvan, már csak a kiiugrási lehetőségre van szüksége, és pont ez lehet az. Rettenetesen szerettem Joannát, komolyan. Kellően szabadszájú, nagyon intelligens, és picit olyan, mint az olvasó: egyszerre kíváncsi, és közben mégis távol érzi magától ezt az egész életstílust. Kitágult szemekkel bámulja, konkrétan mi is történik körülötte. De eközben nem válik alárendelt főszereplővé, sőt... Ryannel teljesen egyenrangú partnerek, szóval ezt az erotikus irodalmi klisét rögtön sikerült kihagyni - bravó! 

Aztán ott van Ryan, aki szintén nagyon szerethető szereplő. Megvan benne az, ami általában az erotikus pasi főszereplőkben: határozott, intelligens, jól szituált, titkai vannak... De mégsem az a fajta domináns üzletember, akit kapni szoktunk. Kifejezetten tetszett, hogy professzor, így sokszor nagyon egyedi a látásmódja, és kifejezetten intelligens és elgondolkodtató párbeszédeket folytatnak Joannával, és még a vitáik is üdítően intelligensek. Tökéletesen érthető, Joanna miért mászik tőle a falra és vonzódik hozzá egyszerre. Aztán ahogy halad előre a történet, és egyre jobban megismerjük, egyre inkább levetkőzi a kliséket a férfi, és egyre jobban megszerettem én is. 

És ha már elgondolkoztató párbeszédek... Mivel Ryannek ez a kutatási területe, Joanna pedig a cikke miatt merül el mélyebben a témában, nagyon is komolyan belemászunk a dom-alárendelt kapcsolatok titkaiba. Kapunk mindenféle statisztikákat, teszt jelleggel belekavarodunk ilyen közösségekbe, hogy aztán meglepőbbnél meglepőbb jelenetek kerekedjenek belőle - például a fenekelős csavart imádtam, tudni fogjátok, mire gondolok, nem akarom elspoilerezni. Váratlan volt, de ez is egy kis fricska, mert pont nem az történik, ami általában az ilyen erotikus sztorikban. Vagy ott van a történet elején Ryan előadása - zseniális volt! Folyamatosan kérdéseket tesz fel a regény is a szereplőkön keresztül, ezzel pedig arra indítja az olvasót, hogy picit megálljon olvasás közben, és elgondolkozzon, saját véleményt alakítson ki. Vajon mi az oka, hogy egyes nők alárendelt szerepre vágynak? Van ennek az új divathullámnak valami biológiai vagy társadalmi oka? Mi lehet a magyarázat? Hol van az a határ, amíg még esetleg egészségesnek tekinthető, és honnantól válik kapcsolaton belüli erőszakká? Nagyon érdekes kérdések ezek, magyarázatokat is kapunk, de ami a legszuperebb, hogy a szerző egyikre sem mondja azt, hogy ez a tuti. Nem jelenti ki, hogy márpedig ez a helyes válasz, ez a helyes gondolkozás. Bemutat dolgokat, és hagyja, hogy mindenki saját maga alakítson ki véleményt. Nem mondja, hogy ez az életstílus jó, és azt sem, hogy rossz, egyszerűen csak megmutatja, hogy létezik és milyen. Véleményt már magunknak kell formálni - nekünk is, Joannának is. 

A komoly témák és a romantika mellé pedig félelmetesen jó a regény humora is. A korábban már említett Ryan előadáson például hangosan nevettem - többször is. De nem csak ezen a jeleneten kuncogtam nagyon jókat, hanem sokszor olvasás közben. 

A főszereplők mellé pedig egy érdekes kis mellékszálat is kapunk, a két legjobb barát sem kutya. Kifejezetten tetszett ez a történet a történetben, remélem, róluk is olvashatunk még. 

Ezek mellett pedig ott a bíbor lakosztály rejtélye, ami foglalkoztathatja az olvasót - és jelentem, minden várakozásom ellenére nem olyan kékszakállús lett a megoldás, mint amire eredetileg számítottam. Nem minden az, aminek elsőre tűnik, jól jegyezzétek meg! 

A történet vége kellően kínzóra sikerült, hiszen elindult valami nagyobb, és kíváncsian várom, hogyan tovább innen! Mindenesetre nem csak ezért érdekel a folytatás, hanem azért is, mert tetszett az első rész is. A főszereplők mindketten szimpatikusak, és nem tucat erotikus könyvesek, a cselekmény nem olyan klisés, mint a legtöbb erotikusnál, sőt, elgondolkoztat és megnevettet. 

NAGYON AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy




Nyereményjáték


Mostani nyereményjátékunkban az itthon is megjelent BDSM kapcsolatokat (is) érintő erotikus könyvek világába kalauzolunk! 
A turné minden állomásán találtok egy kis leírást egy könyvről, a Ti feladatotok pedig annyi, hogy kitaláljátok, melyik könyvről van szó, és a könyv címét beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. 
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz. A nyertest e-mailben is értesítjük, innentől számítva 72 órán belül várjuk a jelentkezést, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Egy számítógépes hacker és egy internetes vállalkozó románca kezd kibontakozni a lapokon. A karrierépítés egy dolog - de vajon a kapcsolatukban is együtt tudnak működni?

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


dec. 26. Deszy könyvajánlója
dec. 28. Szembetűnő
dec. 31. CBooks

Nincsenek megjegyzések