Breaking News

Új, megdöbbentő hírek az Elakadó lélegzet filmről!

Ma reggel befutott hozzám is Rebecca Donovan hírlevele, és izgatottan kattintottam rá, mert szinte biztos voltam benne, hogy valamilyen friss hírrel szolgál majd az Elakadó lélegzet filmadaptációjáról. 

Nem is kellett csalódnom, viszont a csalódottság helyett egy másik erős érzelmet kaptam: döbbenetet. 

A hírlevél egy forgatókönyvrészlettel kezdődött, azt hittem, ezzel vége is a csemegéknek. (De nem.) Ez volt a részlet, de nem ez volt a legnagyobb érdekesség: 



Ezután az írónő hosszan fejtegeti a hírlevélben, milyen nehézségekkel jár, ha egy szerző eladja a filmes jogokat. Hogy együtt kell élni azzal, nem szólhat bele mindenbe, hogy bele kell törődni, hogy a film más lesz - lesznek új jelenetek, kihagyott jelenetek, akár még új szereplők és cselekményszálak is. 

Rebecca viszont bevallotta, hogy ő képtelen elengedni Emma kezét, és végképp eldönteni, mi az, ami bekerüljön a filmbe és mi nem. Hiszen véleménye szerint Emma életének minden állomása fontos. 

És akkor a meglepő rész: az Elakadó lélegzet könyvből HÁROM film készül majd. 

Igen, jól olvastátok. Én is nekifutottam a szövegnek néhányszor, hátha én értettem félre, és amikor trilógiáról ír, akkor tulajdonképpen a regénytrilógiára gondol, és arra, hogy a három könyvből egy-egy film lesz. 

De nagyon úgy tűnik, nem erről van szó. Ugyanis nem csak azt ecsetelgeti, hogy a filmiparban nem újdonság több részre vágni az egy könyvből készülő filmet - a Harry Pottert, a Hunger Gamest és a Hobbitot - a nagy H betűs hármast :D - hozva példának -, hanem szó szerint is elhangzik, hogy EGY könyvet TÖBB MINT EGY filmre vágni. És végig konzekvensen a Reason to Breathe-ről beszél, nem pedig a Breathe sorozatról. 

Az ígéretek szerint pedig egyetlen jelenetet sem hagynak ki. 

Nos, ez első körben izgalmasnak hangzik, de őszintén szólva én megijedtem. A fent említett szétvagdosott sztorikat is megviselte a kényszeresen vagdosás - a Hobbitnál a három már valószínűleg túl sok volt, a Hunger Games esetében pedig sokan unták az utolsó rész első felét -, pedig ezekben azért nem semmi kalandok és történetek lapultak minden bokorban. 

Ehhez képest Emma története bár magával ragadó, önmagában nem ágazik sokfelé, a cselekménynek nyilvánvalóan egy íve van. Három részre bontatni ezt, nagy változtatások nélkül... Hááát... Meglátjuk.


Valószínűleg pont ezek miatt az elképzelések miatt Rebecca Donovan korábban szakított az előző produkciós céggel, és új partnert keresett a filmhez. Így fogtak össze Frank Latio producer-rendezővel, és jelenleg úgy néz ki, ketten együtt adaptálják majd a könyvet. Rebecca írja a forgatókönyvet, Frank lesz a rendező, a producerek pedig ketten együtt. Rebecca pedig a filmalkotás minden egyes fázisánál ott lesz.



Jelenleg befektetőket keresnek, és talán kissé nehezíti a dolgukat, hogy három részre akarják vágni a sztorit, de nem adják fel, bizakodóak. 

Nos, én szurkolok, hogy valami jó süljön ki belőle, még ha vannak is kételyeim. 

1 megjegyzés:

  1. Nem lehet tudni esetleg, hogy mikorra jelenik meg az első film? Most olvastam ki a trilógia befejező részét és eszméletlen mennyire, de mennyire magával ragadott ez a sztori. Imádtam minden egyes pillanatát és már nagyon-nagyon várom a filmet.

    VálaszTörlés