Breaking News

Itt az első fotó az új Jumanjiból

Azt hiszem, az az eddigi Jumanji remake-es bejegyzéseimből is kiderült, hogy nem vagyok túl bizakodó a The Rock-féle Jumaji filmmel kapcsolatban. 

Legutóbb mondjuk némileg jó hír volt, hogy nem újraforgatják az eredeti sztorit, hanem valamiféle folytatás készül - így legalább abba nem rondítanak bele, ezt meg szépen el lehet felejteni, ha tényleg rossz lesz. 

Most elkezdődött a forgatás, és rögtön kaptunk egy fotót is. Hát, azt kell mondanom, nem lettem boldogabb. 



Már az első szereposztós hírek után is érezni lehetett, hogy nem valamiféle feminista kiáltvány lesz ez a film, és még inkább így éreztem, amikor a film egyetlen női szereplőjét kiválasztották - a "kötelező" csaj kvóta okán. 

És bár nem hiszem, hogy túl kritikus lennék azzal kapcsolatban, hogy Hollywood hajlamos akkor is szexinek megjeleníteni a női szereplőket, amikor nincs oka, de ezen a képen már én sem tudok elsülni. 

Most komolyan! Totál logikátlan. Az összes pasi ott áll talpig túrafelszerelésben, csaj meg extrarövid nadrágban és haspólóban feszít a dzsungel közepén? Meg a biztonság kedvéért a haspólóra valami pántos izé is rákerült, hogy kiemelje a melleit. És még egy kérdés a helyzet logikája kapcsán: rövidnadrág és térdig érő csizma? Most akkor meleg van vagy hideg van? Vagy ennyire szőke a csaj, hogy tényleg nem tudta eldönteni, kirándulni nem így indulunk? 

Logikus magyarázat lehetne, ha mondjuk a Jumanji játék váratlanul szippantotta volna be, ezért nem volt ideje a helyzethez illő ruhát választani. Viszont ez valószínűleg nem játszik, ugyanis érezhetően túrázós cuccnak készült ez - csak szexi verziónak, mert hát nyilván egy nő haspólóban meg rövidnadrágban indul túrázni a dzsungelbe, ahol mindenféle veszélyes bogarak csúsznak-másznak-csípnek, meg a növények is vágnak és nem kímélik az ember bőrét. Meg hát persze praktikusan sem kell több réteg a különböző időjárási körülményekre, és nyilván zsebekre sincs szükség, mert minek bármit is vinni egy túlélő kalandra? Na szóval, érezhetően túrázósnak szánták a ruhát - erre utal a rövidnadrág színe meg a csizma. 

De akkor kérdezem én: miért???

(És ha ez várható a folytatásban, azt hiszem, ezt a kérdést még sokszor fogom feltenni.)

Nincsenek megjegyzések