Breaking News

Amy Harmon: Arctalan ​szerelem {Értékelés + Nyereményjáték}

Amy Harmon: Arctalan ​szerelem

A blogturnéról




A Twister Media jóvoltából hazánkban is megjelent Amy Harmon Arctalan szerelem című regénye. Ennek örömére a blogturné klub nyolc bloggere bemutatja nektek Fern és Ambrose szívszorító szépségű történetét gyászról, barátságról, szerelemről és hősiességről.

2016. szeptember 18-tól mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Eredeti cím: Making Faces
Kiadó: Twister Media
Oldalszám: 366
Fordító: Marczali Ferenc
ISBN: 9786155631061
Sorozat: -
Nézőpont: E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,39)
Megrendelési link
Ambrose ​​Young nagyon szép volt – olyan szép, mint a romantikus regények borítóin
látható férfiak. Ezt Fern Taylor is tudta, hiszen tizenhárom éves kora óta falta ezeket a könyveket. És mivel Ambrose Young ennyire szép volt, Fernnek meg sem fordult a fejében, hogy valaha is övé lehet a férfi… egészen addig, amíg Ambrose Young már nem volt szép többé.

Az Arctalan szerelem egy kisváros története, ahonnan öt fiatalember indul el a háborúba, de közülük csak egy tér vissza. Az Arctalan szerelem a gyász története: a közös gyászé, az egyéni gyászé, a szépség, az élet és az önazonosság elvesztése fölötti gyászé. Az Arctalan szerelem egy lány szerelmének a története, amit egy megtört fiú iránt érez, és egy sebesült harcosé, akit ez az érzés egy hétköznapi lányhoz fűz. Az Arctalan szerelem a vigasztaló barátság története, a rendkívüli hősiességé, és egy olyan, modern A szépség és a szörnyeteg-mese, amely megmutatja, hogy mindannyiunkban megtalálható egy kicsi a szépségből, és egy kicsi a szörnyetegből is.

Az első mondat:


"A régi görögök hittek benne, hogy a halál után minden lélek - ajók és a rosszak egyaránt - leereszkedik a Föld mélyére,Hádész alvilági birodalmába, és ott marad az idők végezetéig - olvasta fel Bailey a szöveget, miközben tekintete sebesen siklott a lapon."

Véleményem


Bevallom őszintén, nem pont erre számítottam, amikor előzetesen kíváncsi lettem a könyvre. Egy újabb, sok szempontból szokásos, szórakoztató new adult könyvet vártam, némi érzelmi felkavarodással. 

És bizonyos szempontból megvolt ez is. Mert korosztályban stimmel, romantikus szál, pipa, érzelmi zűrök, pipa. Csakhogy ez a könyv ennél sokkal-sokkal mélyebb volt. 



De ami azt illeti, ha pusztán A szépség és a szörnyeteg mese egy újragondolásaként tekintek rá - ahogy a fülszöveg emlegeti is -, akkor is valami egészen egyedit kapunk, ami újrameséléseknél elég nagy dolog. 

Szóval arra jutottam, hogy ez a könyv bizony különleges, akárhonnan nézem is. 

Egyrészt imádtam benne a szerelmi szál hétköznapiságát. A kislány belezúg a srácba, mert tesz valami apróságot, amitől szinte hősnek tűnik. (Más kérdés, hogy ebben tényleg az is lesz.) Ott vannak egymás mellett, ismerik egymást, beszélgetnek, de az élet nem hozza őket össze. Nem minden alakulhat pillanatok alatt happy enddé, ez egyértelmű. Fern érzéseivel elképesztően könnyen tudtam azonosulni, nagyon szépen bontakoznak ki Fern tinigondolatai is. Elképesztő érettséggel veszi tudomásul, hogy nem kiemelkedően szép, csak úgy... átlagos. Lemarad a többiek mögött egy lépéssel, mégsem hagyja elnyomni magát. És pont ettől válik igazán különlegessé. Nem hiszi magáról azt, hogy az, éli az életét, empatikus, segítőkész, tiszta és gyönyörű. 



Eközben ott van Ambrose, a nyilvánvaló álomkép. Nem tökéletes, ez egyértelmű, Fern szemén keresztül mégis könnyű annak látni. Szinte én magam is Fern bőrébe bújtam, és reménytelenül belezúgtam a srácba, akit mindenki ismer, aki segített, amikor a pók... 

Összefoglalva: nagyon szerettem Ambrose és Fern tiniéletének tökéletesen átlagos hétköznapjait. Volt benne valami varázslat, kedves volt és valószerű. Olyan... ölelgetnivalóan aranyos. Főleg, amikor elkezdtek... Nem lövöm le a poént, de ha olvassátok, tudni fogjátok, mire gondolok. 

Eközben rettegtem, mert tudtam, hogy könyörtelenül, megállíthatatlanul robogott felénk valami tragédia. 

Rettentő érdekes volt, hogyan írtak amerikai szemszögből, amerikai helyszínen szeptember 11-ről. Bevallom őszintén, nem nagyon olvastam még regényekben róla, ami engem is megdöbbentett. Emlékszem arra a napra. Fiatal voltam még, nem is igazán fogtam fel a helyzet komolyságát, de azt a sokkot, ami mindenkit átjárt, még én is megéreztem. Viszont ebben a regényben olvasni róla kicsit más megvilágításba helyezte az egészet. Szóval ez is nagyon érdekes volt. 

Utána pedig a katonás részek... Nos, őszinte leszek, fájtak. Tudtam, tudtam, hogy semmi sem lesz egyszerű. És nem is volt az. 

Viszont azt kell mondanom, ez a fájdalom, ez a búskomorság adta meg azt, amitől az Arctalan szerelem valóban kiemelkedett a new adult regények közül, és valami olyat adott, amit biztosan nem fogok elfelejteni. Itt nincs instantszerelem, nincsenek indokolatlan szexjelenetek, nincs egyszerű, forró erotika. Lassan bontakozik ki az érzelmi szál, minden egyes millimétert megérzünk, amit a két szereplő egymás felé tesz. És annyira... kielégítőek a jó pillanatok. 

De hogy ne csak a romantikus szálról beszéljek, van ám itt még egy nagyon-nagyon fontos szereplő. Az első sorban is feltűnő Bailey. (Egyébként ha már első sor: ilyen görög mitológiás felütéssel hát persze, hogy nem lehetett rossz ez a könyv. Már ez jó ómen volt.) Bailey Fern beteg unokatestvére, aki további mélységet csempészett az alapvetően romantikus történetbe. És nagyon sokat mond, hogy Bailey képes volt főszereplő lenni Fern és Ambrose mellett. Oké, oké, övék a szerelmi sztori, de van ott egy nagyon fontos harmadik, akinek a gondolatai az egész történetet átszövik. (És még egy szerelmi háromszög sem kellett, hogy egy harmadik szereplő is fontos legyen. Mik vannak! *irónia*)

Az a baj, hogy ha ennél többet elárulnék, képes lennék spoilerezni. Ráadásul rettentő hosszúra nyúlna az értékelésem. Úgyhogy nem is folytatom. Ami viszont biztos: romantikus a történet, de igenis mély, érdekes gondolatokkal életről és halálról, kitartásról, barátságról, fájdalomról, bűntudatról, második esélyről, sorsról és az igazi szépségről. És ha már A szépség és a szörnyeteg - nagy gratula az írónőnek azért a bizonyos csavarért. 

NAGYON AJÁNLOM

U.i.: Soha többé nem nézek ugyanúgy a birkózásra. Továbbra is tartom, hogy alapvetően nem egy szexi sport, de hogy ez a könyv képes volt a birkózásba mélységet és átvitt értelmet csempészni... Ezért is jó pontok járnak. 

Olvass bele a képre kattintva!


https://docs.google.com/viewer?url=http://ajanlat.twister.hu/wp-content/uploads/2016/04/Arctalan-szerelem-minta.pdf


Blogturné extra


Kedves Fern, 

egyszer Irakban Beans megkérdezte a srácokat: Rita vagy Fern? Engem akart húzni. Beans mindig velem szórakozott. Mind velem szórakoztak. De az első, ami eszembe jutott, te voltál: Fern. Vörös haj, édes mosoly, barna szempár. És tudtam, számomra a válasz Fern... nem Rita. Nem mondtam el neki. Soha egyiküknek sem. De valahogy úgy érzem, tudták. Megígértem magamnak, hogy ha hazajövök, megismerlek téged. Jobban akartalak ismerni és hiányoztál. Hiányzott a lány, akit megismertem a levélváltásainkból. És azt hiszem, akkor jöttem rá, hogy félig már beléd is szerettem. Ezért csókoltalak meg, mielőtt elmentem. Tudom, hogy nehéz elhinned. Nem tudod, hogy gyönyörű vagy, és nem tudod, hogy ha a dolgok máshogy alakultak volna, ha sohasem sérültem volna meg Irakban, ha ugyanaz az Ambrose tért volna vissza, akkor is megtaláltalak volna. Akkor is szerettelek volna. Talán más ember vagyok, de ez akkor sem lett volna másként. 

Szeretlek, Fern. Azt hiszem, mindig is szerettelek. És tudom, hogy mindig is foglak. 

Ambrose


Eredeti

Nyereményjáték


Mostani játékunk során a háború által szétszakított pároké lesz a főszerep. 
Minden állomáson találtok egy labirintus játékot, mely alapján azt kell kitalálnotok, melyik út köti össze a párokat. Ha ez megvan, nincs más dolgotok, mint a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni a helyes betűjelet, illetve a másik sorba a páros mindkét tagjának nevét. Ám nem árt figyelni, végkifejlettől függetlenül, csak és kizárólag a háború miatt elszakított szerelmespárokat keressük (minden esetben azok képezik a helyes megoldás, akik a jó út két végén találhatóak).  
Amennyiben az összes feladatot teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott regény egyik példányát.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


09/18 Letehetetlen
09/19 Kelly & Lupi olvas
09/20 CBooks
09/21 Deszy könyvajánlója
09/22 MFKata gondolatai
09/23 Kristina blogja
09/24 Dreamworld
09/25 Always Love a Wild Book

Nincsenek megjegyzések