Breaking News

Vicces Eddie Redmayne videóval jótékonykodni? Igen!

Épp az előbb leltem rá arra a minap internetre felkerülő videóra, amivel a rászoruló gyerekeknek próbálnak pénzt gyűjteni az Egyesült Királyságban. 



Ez még, lett légyen bármilyen nemes a cél, még lehetne unalmas. Sőt, legyünk őszinték, az ilyen jótékonyságra buzdító videók általában sokkal inkább az ember lelkiismeretére próbálnak hatni, mint hogy szórakozással érjék el az eredményt. Pedig... Annyira jó ez a videó, hogy szerintem rengetegen megosztották, és most én is itt pötyögöm ezt a bejegyzést, pedig nyilvánvalóan innen nem is tudunk részt venni a kezdeményezésben - ennek ellenére jól mutatja, micsoda hírverést hozhat egy ilyen videó. 

Na de nem kerülgetem a forró kását, nézzük, miről szól a videó: Eddie Redmayne épp a Legendás állatok és megfigyelésük filmet forgatja, amikor is a szünetben látja a tévében a felhívást, amiben a rászoruló gyerekeknek gyűjtenek. Be is akar telefonálni, hogy beszélhessen Pudsey mackóval, a kampány arcával, de sajnos a telefonközpontban megakad a dolog. Ott ugyanis két BBC műsorvezető ül, akik híresen jópofák, de általában a hülyeségükkel. Tekintve, hogy nem túl tehetséges telefonközpontosok, össze-vissza kapcsolgatják Eddie-t az éterben, így a videóban felvonul az Egyesült Királyság színe-java, tévés és rádiós műsorvezetőktől kezdve, színészekig és olimpikonokig és rengeteg meglepetés várja azt, aki végignézi az extra vicces videót. Persze a leginkább azok fogják élvezni, akik amúgy is néznek brit műsorokat, mert nagyon sok poén csak így érthető. 

Engem elvarázsolt a videó, mint a példa mutatja, muszáj is volt megosztanom. És van két könyves vonatkozása is, de nem lövöm le a poént, hogy a Legendás állatok mellett mi a második. Úgy üt igazán, ha váratlanul érkezik. (És tegyétek hozzá még Graham Nortont, és igen, engem megvettek kilóra.)


Nincsenek megjegyzések