Breaking News

Wendy Higgins: Angyali ​kísértés {Értékelés + Nyereményjáték}

Wendy Higgins: Angyali ​kísértés

A blogturnéról




A Maxim kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Wendy Higgins Angyali kísértés című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub öt bloggere csatlakozott Kaidan Rowe-hoz, hogy egy exkluzív újramesélés által újraélje az Angyali gonosz trilógia eseményeit, és bepillantson a csábítás mesterének életébe. 
Vigyázat: perzselő turné lesz! - Lascivious banda.

Kapcsolódó bejegyzések:




Eredeti cím: Sweet Temptation
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 486
Fordító: Béresi Csilla
ISBN: 9789632617657
Sorozat: Angyali gonosz 4. (3+1.)
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont:
Függővég:
Bechdel-teszt:
Moly link
Goodreads link (4,27)
Megrendelési link
Az ​​ellenállhatatlan rosszfiú, Kaiden Rowe sohasem akart pénzt, népszerűséget, zenei
tehetséget vagy csinos csajokat. Ám óriásként, azaz a démonhercegek gyermekeként mégis mindez az ölébe pottyant. Ő a bujaság hercegének fia, sokat tanult az apjától, és így a szenvedély és a csábítás mesterévé, az érzékek irányítójává vált. Kaidan nagyon jó volt abban, amit csinált. Egészen addig, amíg nem találkozott az okos, bátor és elképzelhetetlenül jóságos Anna Whitt-tel…
Kaidan mindent megtesz, hogy a lány átadja magát a bűnös élvezetekkel teli életnek. De Anna látszólag teljesen immunis a fiú csáberejére. Egy bukott és egy őrzőangyal lányaként többre ösztönzi Kaidant, mint amennyit valaha is megérdemelne. Ám a szívnek nem lehet parancsolni. Kapcsolatuk épp annyira kínzó, mint amennyire szenvedélyes, mivel egy óriásnak tilos szerelembe esnie. Bár Kai minden erejével próbálja elkerülni, egyszerűen nem bír távol maradni Annától, és Anna sem tőle.
Annának kiválasztottként el kell tüntetnie a démonokat a föld színéről. De azt is elhatározza, hogy minden óriást megment a sötét élettől. Ezért egyesíti erőit Kaidanével, hogy legyőzzék a zsarnok herceget. Kaidenre az eddig legkeményebb harc vár, a szív csatája.

Az első mondat:


"- Ülj le, fiam!"

Véleményem


Nem volt olyan rég, mégis nagyon régnek érződik, amikor ezt a sorozatot olvastam. Ez egyrészt probléma, mert őszintén nem tudtam, milyen lesz ilyen nagy szünet után visszatérni, féltem, hogy elfelejtettem dolgokat, amikre majd szükségem lesz útközben. Másrészt így visszanézve jó is, mert kicsit olyan volt, mintha újraolvastam volna a sorozatot - de megvolt benne az az élmény, mintha első olvasás lenne. Izgulnom már persze nem kellett, hiszen a cselekményt magát ismertem, tudtam, ki hal meg, ki éli túl, mi a főhőseink sorsa - szóval tulajdonképpen tét nélkül élvezhettem az eseményeket, mégis átélve az újdonság varázsát. Jó üzlet. 

Ezzel együtt bevallom őszintén, megvoltak a kételyeim. A Bujaság hercegének fiáról könyvet írni, főleg egy ifjúsági sorozathoz meglehetősen bátor vállalkozás. Hiszen elvárható, hogy egy ilyen srácnak az élete és a gondolatai tele vannak szexualitással, annak minden mocskosságával akár. Persze erre az írónő is kitér a könyv elején. Ez a sztori sokkal kevésbé ifjúsági, mint maga a sorozat - egyrészt a magyarázat szerint Kaidan valamivel idősebb a hősnőnknél, bár őszintén nem hiszem, hogy 1-2 év olyan sokat változtatna. De ami ennél fontosabb: Kaidan srácból van, így szabadszájúbb, ahogy ezt már korábban is tapasztaltuk, ráadásul igen, a szex az élete, szó szerint. 



És nem fogok hazudni, volt is ebből elég sok. Rögtön nyilvánvalóvá válik, hogy nem lesz túl nagy mellébeszélés, ugyanis a könyv elején olvasható a dalszöveg, amiben, nos... igen, szabadszájú mondatok is elhangzanak. Kaidan esze szinte konstans a szex körül forog valamilyen formában. Vagy próbálja visszafogni magát, vagy épp dolgozik rajta, hogy valakit megdöntsön, vagy arra gondol, hogy meg kéne döntenie valakit. És nem, nem viccelek. Végig olvashatunk Anna feszes fenekéről, meg mellekről, bujaságról. Nem mondom, hogy polgárpukkasztó a könyv, mert az nem lenne igaz, és a konkrét jelenetek is általában épp a megfelelő helyeken vannak megvágva, ám ez a tényen nem változtathat. Végignyargalunk Kaidan igen szabados életén. 

A szóválasztás pedig tudatos, hiszen pont az a lényeg, hogy végig érezzük, mennyire nem szabad a srác tulajdonképpen. Egyrészt rabja az örökségének, és igencsak meg kell küzdenie a kísértéssel, másrészt rabja az apjának és a démonok-nefilimek világának. Nem bújhat ki a kötelezettsége alól, sokszor szinte robotszerűen kell kényszerítenie magát, hogy megtegyen valamit. Persze ebből kaptunk egy-egy kisebb adaggal az eredeti három könyvben is, de mivel ez Kaidan története, nyilván fokozottabban átélhetjük mindezt. 



Tulajdonképpen ez az őrlődés és szenvedés át is hatja az egész könyvet, és a romantikus szál is sokkal kevésbé szirupos, mint az eredetiben. Persze, megvan a nagy és örök szerelem, ezzel együtt Kaidan soha nem tudja elfelejteni, ki ő - sem azért, mert tennie kell dolgokat, sem azért, mert hogyan is lehetne méltó Annára?

Ezzel együtt nem panaszkodom. Tulajdonképpen az, hogy egy kötetben megyünk végig három könyv eseményeim, szinte kivonatolva a fontosabb részeket - Kaidan nyilván nem volt ott sok fontos Anna eseménynél - kicsit jót is tesz a sztorinak. Pörgősebb, kevesebb a szerelmi szenvedés - bár azért van, nem fogok hazudni -, és valahogy a szerelmi háromszög is kevésbé idegesített, mint az eredetiben. Bár persze az is igaz, hogy azért érezni a nagy csúcspontokat, és mennyiségre ebből több könyvre elég akad benne - hiszen három könyv csavarjai kerültek be egy kötetbe. 

Összességében tetszett a könyv. Kicsit talán több volt a lelkizés, mint gondoltam volna, de ezzel együtt is jó volt átélni újra a sorozat eseményeit - már a biztos tudással, így tulajdonképpen tét nélkül, mégis újszerűen. 

NAGYON AJÁNLOM


Blogturné extra - Dalszöveg részlet


A bejegyzésben emlegettem egy dalt, amiben keményebb kifejezések is vannak. Íme:

Kaidan Rowe: Törj be!

Látlak, látlak, látlak, engem keresel.
Te meg érzel, érzel, érzel, s ettől berezelsz.
Éhes vagy és szomjas, elmenni sem tudsz.
Felfalsz a szemeddel, te is akarod.
Életveszély, FUSS EL!

Fúj riadót az ész,
Érzed, valami nem oké,
Te lépen ragadt béna méh.
Lépj le, míg teheted!
Fúj riadót az eszed.
Csakhogy tested értem eped,
töltsem be ürességedet…

Refrén:
Akarom a szemed,
Akarom a kezed,
Akarom a csípőd,
Törj be, amíg lehet!
Holnap talán fáj majd,
Ha jön a búcsú perce,
Addig viszont törj be,
Törj be, bébi, törj meg!

Hiába jelzett szív és ész,
Nem törődtél vele,
Most megtörtél, bébi, megtörtél,
Lelked gebedt bele.
Leszoptál, bébi, beszoptál,
Édes-sós volt az íze.

Hoppon maradt a nyelved,
Nincs mit nyeldekelned,
Mivel már messze szálltam,
Az első napsugárral.
Te meg nyeld tovább, bébi,
elátkozott keserved!

Refrén

Nyereményjáték


Készen álltok egy kis koncertezésre? A belépőt mi álljuk! Hisz mostani játékunk során mi másé is lehetne a főszerep, mint a zenéé? 
Az Angyali kísértés fejezetei előtt egy-egy dalszöveg részlet olvasható - Kaidan pedig ezekből válogatott össze nektek ötöt.
Nincs más dolgotok, mint meghallgatni az állomásokon található felvételeket, majd kitalálni az előadót, valamint a szám címét. Ha mind az öttel megvagytok, esélyetek nyílik megnyerni a három Angyali kísértés könyv egyikét.
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11/15 Kelly & Lupi olvas
11/17 Insane Life
11/19 Deszy könyvajánlója
11/21 CBooks
11/23 Dreamworld

4 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon tetszett az értékelés! =) Csak szeretnék szólni, hogy a játékra a zenét nem jeleníti meg a dropbox, 404-es hibát ír ki :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Köszi, örülök, hogy tetszett. :)
      Sajnos hibás volt a link, de már javítottuk, köszi, hogy szóltál!

      Törlés
  2. Szia! Sajnos még mindig nem jó, vagy csak nálam van a probléma. Csak teker de nem játszik le semmit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is ez a problémám, minden állomáson :(

      Törlés