Breaking News

Holly Smale: A ​lány, aki ragyogni akart {Értékelés + Nyereményjáték}

Holly Smale: A ​lány, aki ragyogni akart

A blogturnéról




Végre, megjelent a fergeteges humorú Geek Girl sorozat 4. kötete! Harriet ismét érdekes kalandokba keveredett, ráadásul most már megapasztalhatta, milyen az, ha az ember tényleg egy ragyogó és sikeres szupermodell!

Kövesd velünk végig Harriet kalandjait, és játssz a nyereményjátékunkon, a nyereményed pedig egy kötet lehet a csodás regényből.

Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: All That Glitters
Kiadó: Manó Könyvek
Oldalszám: 340
Fordító: Nagy Boldizsár
ISBN: 9789634032533
Sorozat: Geek Girl 4.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,16)
Megrendelési link
Harriet Manners rengeteg dolgot tud. Például ezeket:
* A vécépapírt a kínaiak találták fel i.sz. 600-ban
* Az üstökös csóvája mindig a Nap felé mutat
* Egy egészséges emberi szív átlagosan hetvenet üt percenként. Akkor is, ha összetörték.

Arról viszont semmit nem tud, hogyan szerezzen barátokat az új osztályban. Vagy hogy mi lehet az oka annak, hogy régi barátai kerülik. Arról pedig végképp fogalma sincs, hogy mit jelent ragyogó, sikeres szupermodellnek lenni. Pedig ő most már végképp azzá vált!
Vajon felkészült Harriet arra, hogy végre sztárként éljen, vagy el fog szúrni mindent?

Az első mondat:


"A nevem Harriet Manners, és egy zseni vagyok."

Véleményem


Az előző rész kínzó vége után rettentő kíváncsi voltam, vajon hogyan tovább? Hiszen két olyan elemet is elvesztettünk(?), ami fontos a sorozatban: Oroszlánfiút és a modellkedést. Vajon hogyan tovább ezek nélkül? Van rá esély, hogy minden helyrejöjjön? Kell egyáltalán, hogy minden helyrejöjjön, és visszatérjen a modellkedés és Oroszlányfiú is? 

Hát, azt kell mondjam, ez a könyv a sorozat szempontjából az új kezdeté. Harriet új iskolát kezd, a barátnője, Nat, máshová ment, Nick Ausztráliában van és Toby is furcsán viselkedik. Így gyakorlatilag Harriet ott áll egy új kezdet küszöbén. De vajon tud vele élni? És kell-e változnia, vagy jó, úgy ahogy van - a geek lányként, aki ciki helyzetekbe keveredik és árasztja magából a haszontalan, de érdekes tényeket a világról? 



A fenti kérdés kidolgozása ebben a kötetben nagyon tetszett. Némileg kiszámítható volt a cselekménynek ez a része, nem állítom, hogy nem. Ezzel együtt érett már egy ideje, hogy Harrietnek el kelljen gondolkoznia, ki is akar lenni. Annyira ütközik egymással a modellszakma és a geeklányság, hogy ez valószínűleg elkerülhetetlen volt. És mikor is lenne erre jobb alkalom? Szakítás után az ember hajlamos elgondolkozni az életén, kezébe venni a sorsát, új célokaz kitűzni. Ráadásul magunk újraálmodására egy új munkahely, vagy jelen esetben egy új iskola is lehetőséget ad. Így hát ennél tökéletesebb alkalom nem is lehetett erre. És a maga szerencsétlen, harrietes módján jól is alakul a dolog. Harriet persze tök sokszor keveri magát ciki helyzetekbe, na de ettől Harriet, nem igaz? Ráadásul tudjuk, hogy egy zseni, de szociális téren kész csődtömeg. Kifejezetten üdítő volt látni, hogy ez nem változott meg egyik pillanatról a másikra, jókat mosolyogtam a bukdácsolásán most is. 

Ahhoz pedig, hogy jöhessen a megújult Harriet, kellett, hogy belekóstolhassunk a főszereplőnk életének minden szegmensébe. Ennyi időt talán még egyik rész esetében sem töltöttünk a suliban, ráadásul sok volt az új szereplő. Jasper kifejezetten üdítő, új színfoltja a sorozatnak, érezni ott a szikrákat, rettentő kíváncsi vagyok, mi lesz ebből. 

Már csak Nick miatt is. Ahogy említettem, minden szegmens előkerül, de Nick ebben a kötetben eléggé háttérbe szorul. Elő-előkerül rendszeresen, vannak visszaemlékezések, és hát szakítás után vagyunk, Harriet nyilván gyászolja az első kapcsolatát. De jelen pillanatban nem tudnám megmondani, vajon mi lesz a dolgok végkimenetele. A Nick szál szállította azt a kis csavart is, ami van ebben a kötetben - bár van még néhány ennél is kisebb -, és őszintén szólva eléggé meglepett. Erre tényleg nem számítottam. De kíváncsian várom a hogyan továbbot. 

És mivel minden szegmens, természetesen a modellkedés sem maradhat el, és Harriet - hiába az új, javított verziója -, természetesen hozza a maga formáját. Hát persze, hogy nem ússza meg meglepetések és ciki sztorik nélkül!

Emellett talán minden eddiginél több érdekességmorzsa volt a könyvben. Talán kicsit túl sok is. Én vagyok az, aki imádja ezt a részét a sztorinak, a sok-sok haszontalan infó begyűjtése nekem is specialitásom, valószínűleg ez az egyik oka, amiért a sutaságával együtt - vagy tán pont azért -, ennyire kedvelem Harrietet, és ennyire tudok vele azonosulni. Ezzel együtt nekem ebben a kötetben a sztorihoz képest talán már túl sok volt belőlük, ráadásul arányaiban is több olyan akadt, ami tényleg csak lógott a levegőben. Persze még mindig szeretem őket, és szerves részei a sztorinak, ezért a világért sem szeretném, hogy elmaradjanak, csak az arányokon lehet finomítani. 

Összességében ez a rész is kifejezetten szórakoztató volt, minden kiszámíthatósága, és minden Nick-hiányom ellenére. Mosolyogtam, nevettem, egy-két érdekességet is elraktároztam azért, szóval...

NAGYON AJÁNLOM

Nyereményjáték


A Geek Girl ezen részében Harriet már tényleg szupermodellnek számít, éppen ezért a mostani játékunkban mi is híres modelleket keresünk. De ezúttal srácokat :)

Ismerd fel a képen lévő modellt, és írd be a nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Hajrá!

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz, a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, ellenkező esetben újat sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11.17. - Sorok Között
11.20. - Deszy Könyvajánlója
11.23. - Zakkant olvas

Nincsenek megjegyzések