Breaking News

Már van nálunk is HarperCollins Kiadó!

A Harlequin Kiadó ma bejelentette, ezután HarperCollins Kiadó lesz a nevük. Ennek megfelelően a honlapjuk címe és a Facebook oldaluk neve is új. 



Az alábbi sajtóközleményt osztották meg:

A HarperCollins kiadói csoport bejelentette a HarperCollins Magyarország megalakulását

A New York-i székhelyű HarperCollins kiadói csoport 2017. szeptember 7-én jelentette be, hogy csatlakozott hozzá a Harlequin Magyarország Kft., ezzel megalakult a HarperCollins Magyarország Kft.
A Harlequin Magyarország Kft. és vegyesvállalati partnere, a Vinton Kft. több mint 25 éven át működtek sikeresen Magyarországon Dr. Bayer József ügyvezetése alatt, aki az utóbbi cég társtulajdonosa is egyben. A vegyesvállalati együttműködés a mostantól érvényes új cégnév mellett is megmarad a jövőben.
Az együttműködés keretében folytatódik a romantikus történetek kiadása, illetve a kiadói tevékenység bővítése a HarperCollins és a Harlequin kiadványaival és helyi szerzők műveivel.
„200 éves történetével a HarperCollins stabil hátteret biztosít számunkra, hogy bővíteni tudjuk kiadói tevékenységünket és új műfajok irányába is nyissunk” - mondta Vaskó Beatrix, a HarperCollins Magyarország kiadványainak főszerkesztője. „Lehetőségünk nyílik arra, hogy a New York Times bestseller listájának szerzőit, így pl. Daniel Silvát, Karin Slaughtert, Don Winslow-t és Nora Roberts-et képviseljük a magyar piacon. Természetesen továbbra is fontos része munkánknak az olvasók örökzöld kedvenceinek – a Romana, Júlia, Szívhang, Tiffany, Bianca – kiadása, amelyek változatlanul a Harlequin brand alatt jelennek meg.” – tette hozzá a főszerkesztő.
A HarperCollinsról

A HarperCollins kiadói csoport a világ második legnagyobb könyvkiadója, 18 országban folytatja tevékenységét. A kétszáz éves múltra visszatekintő HarperCollins világszerte évente mintegy 10.000 új könyvet ad ki 120 márkanév alatt, összesen 17 nyelven. Nyomtatott és digitális katalógusában több mint 200.000 kiadvány címe szerepel. A számos műfajban alkotó, HarperCollinshoz köthető szerzők között megtalálhatók Nobel-díjasok, Pulitzer-díjasok, National Book-díjasok, Newbery és Caldecott irodalmi díjasok, illetve Man Booker-díjasok. A New York-i székhelyű HarperCollins a News Corp (NASDAQ: NWS, NWSA; ASX: NWS, NWSLV) leányvállalata. Az interneten a corporate.HC.com címen érhető el.

Ez már önmagában is érdekes hír, engem viszont az érdekel, ez vajon hosszú távon érinti-e a kínálatukat is. Valamennyire nyilván, ezt ők maguk is megemlítették, de szerény személyemet leginkább az érdekli, nyitnak-e vajon ennél jobban a young adult vonal felé. A HarperCollinsra ugyanis rögtön felcsillant a szemem, hiszen kint nagyon szuper YA könyvek otthonának számít ez a kiadó.

Ezeknek egy része persze nálunk már megjelent más kiadóknál (pl. Az ezredik emelet, Párválasztó, Simon és a homo sapiens lobbi), de azért akad jó néhány, ami még nem talált otthonra nálunk. 

Nincsenek megjegyzések