Breaking News

A Kőgazdag ázsiaiak egyik írója kiszállt a folytatásból - férfi társának fizetése majdnem tízszerese volt az övének

A Kőgazdag ázsiaiak kétségtelenül nagyot robbant tavaly - mind megítélésben, mind bevételben jól teljesített. 

A 30 millióból készült film világszinten 238,5 milliót hozott, és igazi sztárrá tette több szereplőjét. Nem is beszélve a lelkesedésről, ami azért kísérte, mert ázsiai szereplőket állított a középpontba.




Így szinte senkit nem lepett meg, hogy érkezik a folytatás.

De úgy tűnik, mégsem sikerült mindent gátat áttörnie. 

Mint kiderült, az első rész szerzőpárosának egyik tagja, Adele Lim kiszállt a folytatásokból. Ennek oka pedig a már oly sokszor felmerült téma: férfi társa sokkal magasabb fizetésért végezte volna ugyanazt a munkát.

Hivatalos adatokat természetesen nem osztottak meg, de a The Hollywood Reporter értesülései szerint a Warner Bros. a fehér férfi író Peter Chiarellinek 800.000 és 1 millió dollár közötti összeget, míg az ázsiai nő Adele Limnek valamivel több, mint 110.000 dollárt ajánlott.

Adele Lim így tavaly ősszel kiszállt a projektből, mire a producerek elkezdtek új, ázsiai származású szerzők után kutatni. Valószínűleg nem jártak nagy sikerrel, ugyanis öt hónapos keresgélés után újabb ajánlatot tettek Limnek februárban - ami már Chiarelli fizetéséhez közelebbi összeget határozott meg. A férfi pedig önként felajánlotta, hogy felezhetik az összeget Limmel - vagyis ő maga is úgy gondolta, ugyanannyi munkát fektetnek az írásba. 

Lim ennek ellenére megint passzolta a lehetőséget, ahogy fogalmazott:

"Pete hihetetlenül nagylelkű, de annak, hogy mennyit keresek, nem egy fehér pasi nagylelkűségén kellene múlnia. Ha én nem kereshetek ugyanannyit az első rész után, el sem tudom képzelni, mi lehet a helyzet másokkal, hála annak a szokásnak köszönhetően, hogy annyit keresel, amennyit korábbi filmekkel elértél - amire persze kisebbségi női írók esélyt sem kapnak. Nem látok reális utat arra, hogy így elérjük az egyenlőséget."

Nincsenek megjegyzések