Breaking News

Már dolgoznak A szolgálólány meséje könyv folytatásának adaptációján - igen, a könyvén!

Ma már harmadszor írok A szolgálólány meséje folytatása, a The Testaments kapcsán, de remélem, még nem unjátok nagyon.

De ezt muszáj megosztanom veletek, annyira szuper a hír: a Hulu és az MGM TV ugyanis már dolgozik a második kötet, a hamarosan megjelenő The Testaments adaptációján!




Erre azért sem nagyon számított senki, mert az első könyvből készült sikeres tévésorozatot a Hulu folytatta, a könyvet kibővítve, új történetszálakat behozva.

De úgy tűnik, a stúdió mégis úgy döntött, nem mondanak le az írónő történeteiről sem. 

A szolgálólány meséje széria showrunnere, Bruce Millet a hírek szerint jelenleg is tárgyal róla, hogyan lehetne a mostani folytatásregény történetét beépíteni a tévésorozatba is.

A The Testaments története 15 évvel Fredé utolsó könyves jelenete után játszódik.

"Margaret Atwood igazi irodalmi ikon, aki újra elvarázsolja és kihívás elé állítja az olvasókat a provokatív és magával ragadó prózájával. Hihetetlen kreatív partner és forrás volt a Szolgálólány sorozat megalkotásánál és alig várjuk, hogy vele dolgozzunk a történetnek ezen az izgalma, új fejezetén."

Így nyilatkozott az MGM televíziós részlegének elnöke, Steve Stark. A Hulu egyik elnöke, Craig Erwich pedig így:

"Margaret Atwood generációja egyik látnokmesélője. A díjnyertes költészetétől a novelláiig és a regényeiig Margaret folyamatosan feszegette a határokat és áttörte azokat, hogy új, innovatív történeteket hívjon életre."

Nincsenek megjegyzések