Breaking News

Vaginabotrány a nagy közösségi oldalakon - Miért tiltják ezt a szót?

Kisebb könyves botrány borzolja a kedélyeket a Twitter, a Facebook és az Instagram háza táján. 

Az eset egy kanadai nőgyógyász, Dr. Jennifer Gunter könyve miatt robbant ki, akinek egyébként a New York Times-ban is jelennek meg cikkei. Kiderült ugyanis, hogy a The Vagina Bible című könyvének hirdetéseit tiltották a közösségi oldalak a "vagina" szó használata miatt.




A szerző amúgy is nagyon aktív Twitteren, 200.000 követője van, ugyanis céljául tűzte ki, hogy helyesbítse a neten terjedő mindenféle hamis nőgyógyászati témákkal kapcsolatos mítoszt. 

Ahogy írta:
"Csak hogy tudjatok róla, a kiadóm nem használhatja a "vagina" szót a könyvem promotálására Twitteren. A képen szerepelhet a szó, de a szövegben nem írhatják ki." 

Egy tweetben üzent a Twitter vezetőjének, Jack Dorsey-nak is:
"Kedves Jack, a vagina egy anatómiai kifejezés, nem "csúnya" szó."

A hirdetést ugyanígy blokkolták Facebookon és Instagramon.



De nem csak a hirdetéseket tiltották.

Több rajongói tweetet is, a magyarázat: "nem megfelelő nyelvezet használata vagy felnőtt tartalmú termékek promotálása"

Ahogy az írónő írta:

"Az a társadalmi tabu, hogy ugyanúgy szabadon kimondjuk a vagina szót, mint ahogy például a könyök szót, az egyik oka annak, hogy ragaszkodtam hozzá, hogy a címben szerepeljen a VAGINA szó. 
Amikor képtelenek vagyunk egy szót használni, az azt a hitet erősíti, hogy az csúnya vagy szégyellnivaló. Az, hogy nem adhatunk fel hirdetést, mert szerepel benne a vagina szó, amikor a könyv témája a vagina, nevetséges."


A könyv egyébként pont a vagina körüli tabukat próbálja ledönteni, a leírás szerint "megválaszol minden kérdést, amit nem merünk feltenni vele kapcsolatban". Egyébként a New York Times bestseller listájára is felkerült.

Nincsenek megjegyzések