Breaking News

6 kedvenc jelenetem Az éhezők viadala filmekből

Azt vettem észre, hogy ez a vadonatúj Hunger Games kötet most annyira magával ragadott, hogy kényszeresen nézegetem a jeleneteket a Youtube-on az eredeti filmeket.

Újra elkapott a láz, és bekerültem a spirálba - videókat nézek, dalokat hallgatok, részleteket olvasok...

Arra gondoltam, hátha ti is így vagytok vele - és magammal ránthatatlak titeket is az őrületbe. *ördögi kacaj*

Kigyűjtöttem nektek azt a 6 videót, amit a legtöbbször újranézek, ha eszembe jut Az éhezők viadala sorozat. Nevezhetjük őket akár a kedvenc jeleneteimnek is - a legtöbbre jellemző, hogy nem a legmegrázóbb jelenetek, sokkal inkább a nagy csattanókhoz, fordulatokhoz kapcsolódnak, vagy a hangulatuk szeretem nagyon.




Interjúk az első részből


Ha megkérdeznétek, melyik jelenetek a kedvenceim Az éhezők viadala sorozatból, nagy eséllyel az interjúkat vágnám rá. 
Katnissnek is voltam váratlan pillanatai, amiknek az olvasása közben azt hittem, hogy nem lehet überelni - de aztán mindig jött Peeta, akitől konkrétan eldobtam az agyam.
Kezdjük az elsővel! 





Interjúk a második részből


A második rész interjúit talán még az első rész interjúinál is jobban szerettem. Egyrészt sokkal izgalmasabb volt látni, hogy a többi versenyző hogyan reagál és zseniális, hogy mindenki máshogyan. Másrészt Katniss már sokkal magabiztosabb, egészen máshogy zajlik ez az interjú, mint az első - és szerintem a meglepetés is duplán ütős. Nem elég az esküvői ruha, ott van még a fecsegőposzáta is! Aztán jöt Peeta, mint mindig, most is rátesz egy, nem is inkább két lapáttal! Végül pedig az egészet megkoronázza a versenyzők kézfogása - imádom.






Katniss a próbán és pontok


Azt hiszem, mindannyian megegyezhetünk benne, hogy amit Katniss csinál az első rész próbáján, az hihetetlenül vicces, amolyan "Ez az, csajszi!" pillanat. Nem csak megmutatja a tehetségét, de még ráadásul borsot is tör a játékmester orra alá, plusz azt is bizonyítja van benne spiritusz. Természetesen a jelenet megkoronázásaként kell még az is hozzá, ahol kihirdetik a pontokat - Effie és Haymitch rettentő viccesek, és a végén a váratlan fordulat! (Amire valljuk be, sokan számítottunk.)
(Azóta se tudtuk meg, ki rendelte a malacot.)




A Futótűz bevonulása


Gondolkoztam rajta, hogy az első rész parádéja helyet kapjon-e ezen a listán. A könyvben nagyon szerettem, drámai volt és meglepő, és persze Cinna zseniális. De aztán rájöttem, hogy igazából a filmben nem ütött számomra akkorát, mint a könyvben - ráadásul az tűz effekt elég gagyira sikeredett.
Ellenben a második! A zene hatásos, a díszlet és a jelmezek hatásosak, imádom, ahogyan ezúttal Katniss magától fogja meg Peeta kezét, imádom, hogy milyen badass és szexi hatást kelt, ahogy kihúzza magát, egyszerűen gyönyörű - és persze a jelenet megkoronázása a néma Katniss-Snow párbeszéd és a lángok, amik ezúttal sokkal természetesebbek, inkább parázsszerű hatásuk van.





Peeta majdnem meghal


Tudom, választhattam volna valamelyik csókjelenetet is. De bevallom, számomra sokkal többet mond az a jelenet, amikor Peeta majdnem meghal a második részben. Nagyon tetszik a jelenet dinamikája. Először látszik úgy igazán Katnissen, hogy szereti Peetát. És ez nem csak nekünk válik nyilvánvalóvá a jelenetben - itt döbben rá először Finnick és Snow elnök is. Mindkettejük arca többet mond minden szónál. Az pedig csak kis extra, hogy nagyon tetszik, ahogyan Katniss próbálja "megfékezni" Finnicket, aztán rájön, hogy valójában épp megmenteni próbálja Peeta életét.





A dal


Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy a harmadik rész egyik legjobb várt része volt az a bizonyos dal. Már csak azért is, mert az, hogy Katniss hogy énekel, kevésbé volt jelentőségteljes a filmekben, mint a könyvekben. 
Ennek ellenére bekerült, és hátborzongató jelenetet hoztak belőle össze, amit minden ízében imádok. Az elején nyugodtan tűnik, majd előjön a téma, utána jön az átkötés a média manipuláló erejére, végül pedig a borzalmas és egyben felemelő katarzis. Habár először furcsa volt a dallam, mert addigra már nagyon hozzám nőtt az egyik fanmade változat, nagyon megszerettem, és szerintem kifejezetten jó döntés volt, hogy valóban a színésznő énekli, még ha nem is lett olyan tökéletes a hangzása, mintha egy profival énekeltették volna fel.






Nos, ez az én kis toplistám - bár nyilván még sok emlékezetes jelenetet tudnék felsorolni.

A listátokon rajta lennének ezek a jelenetek? Mit hagytam ki, amit nagyon szerettek?

Nincsenek megjegyzések