Breaking News

Szabad az út a Könyvhét előtt?

Az eddigi rendeletek szerint augusztus 15-ig nem lehetett volna 500 fő feletti rendezvényeket tartani - emiatt sorban jöttek a hírek, hogy elmaradnak a fesztiválok, koncertek, színházi előadások, sportesemények, és igen, a Könyvhét is. 



Most viszont enyhítés érkezik a szabadtéri rendezvények kapcsán.

Az MTI hírét idézem:

A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent rendelet szerint a "szabadtéri rendezvény helyszínén való tartózkodás megengedett", amennyiben a rendezvény szervezője biztosítja a járvány miatti óvintézkedéseket.


A nézők csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, közvetlenül egymás mögött nem ülhetnek és köztük legalább 1,5 méter védőtávolságot kell biztosítani.


Szabadtéri rendezvénynek minősül az olyan program, amely teljes időtartamában minden oldalról fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül zajlik, vagy amely során a nézőket az időjárás miatt sátorral védik (például cirkuszsátor), illetve azok is, amelyek a rendezvény céljából épített fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett létesítményben zajlanak (például stadion, uszoda, szabadtéri színpad, szabadtéri mozi).


A rendelet a kihirdetést követő napon, azaz csütörtöktől (mától) lép életbe.


Ez akár azt is jelentheti, hogy szabad az út a Könyvhét előtt is. 

Nyilván egyelőre nincsenek arról információk, hogy ez bármilyen formában érinti-e a Könyvhét és esetleg a Könyvfesztivál pótlásával kapcsolatos terveket. 

A Könyvhét oldalán továbbra is az szerepel, hogy terveik szerint ősszel pótolják a rendezvényt. Meglátjuk, lesz-e esetleg változás, vagy esetleg más könyves rendezvény. 

1 megjegyzés:

  1. Amilyen tolakodás van mindig a standok előtt, azért azt a másfél méter távolságot nehéz lesz betartani :D

    VálaszTörlés