Breaking News

BREAKING! Új gyerekkönyvet írt J.K. Rowling!

A Harry Potter óta ugyan több könyve is megjelent már Rowlingnak, viszont eddig egyik sem gyerekkönyv volt - pedig már elárulta korábban, hogy dolgozik egyen.



Most pedig érkezik is az írónő első gyerekkönyve a Harry Potter óta! 

A kötet címe The Ickabog, és még a Harry Potter idején kezdte írni. 

Ahogy nyilatkozta:

"Néhány héttel ezelőtt a vacsoárnál megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy le kellene hozni a The Ickabog című mesémet a padlásról, és ingyen kiadni, a karanténban lévő gyerekeknek. A mostanra már tinédzser gyerekeim megindítóan lelkesen fogadták az ötletet, úgyhogy lekerült a rettentő poros doboz a padlásról és az utóbbi néhány hetekben elmerültem abban a kitalált világban, ahová sosem gondoltam, hogy újra belépek. Ahogy azon dolgoztam, hogy befejezzem a könyvet, esténként ismét elkezdtem felolvasni a fejezeteket a családnak. Ez írói életem egyik legkülönlegesebb élménye volt, mivel a The Ickabog első két olvasója emlékezett a történetre még abból az időből, amikor egészen kicsik voltak és azt követelték, olvassam fel újra azok a részeket, amiket különösen szerettek (behódoltam az akaratuknak)."

A könyv ingyen olvasható lesz online - az első két fejezet már olvasható is a linkre kattintva. (Hamarosan írok róla, amint elolvastam.)

A könyv hét héten keresztül hetente kerül majd fel, de november megjelenik nyomtatásban és ebook formában is. Az ebből származó bevételek a koronavírus miatt bajba kerülőkön segítő szervezeteket támogatják majd.

A könyvhöz tartozik egy verseny is: 7-12 évesektől várnak illusztrációkat a meséhez, és a nyertes illusztrációja bekerülhet a nyomtatott kötetbe is!

A részletek:


Nincsenek megjegyzések