Breaking News

Interjú Sarah Rees Brennannal a Boszorkányszezon kapcsán


A blogturnéról




A félig halandó, félig boszorkány Sabrinának a 16. születésnapján hátat kell fordítania a halandó életének, hogy beteljesítse boszorkánysorsát. Míg legjobb barátainak és szerelmének az elvesztésén elmélkedik, furcsa dolgok történnek Greendale-ben. Ha szeretnétek megtudni, hogy mit gondolnak bloggereink Sabrina kalandjairól, tartsatok velük! Ráadásul, ha ügyesek vagytok, a blogturné végén lehetőségetek lesz megnyerni a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott nyereménykönyvet is!


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 264
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634577874
Sorozat: Sabrina hátborzongató kalandjai 1.
Moly link
Goodreads link (3,73)
Olvass bele!
Megrendelési link
A múlt kegyetlenül sújtja a szabadságra és boldog életre vágyó fiatal lányt.

Réka kajakozik, és állatorvosi egyetemről álmodik, ám a nyolcvanas években alatt egy dezertőr gyereke az utolsó, aki bejuthat egyetemre.
Egyetlen esélye a sportösztöndíj, és egyetlen dobása egy verseny Belgiumban.
A csapattal tart egy furcsa, örökké jegyzetelő fickó, és egy undok orosz versenyző.
Képes lesz Réka megnyerni a versenyt, ahol a jövője a tét?
Ha mindez még nem lenne elég, feltűnik a színen Szőke, egy vagány új sporttárs, de Ádám, a régi barát is másféle érdeklődést mutat.
Melyikük a nagy szerelem?
Réka izgalmas utazásra indul, ahol nem csak a vízen kell helytállnia, de a szívügyekben is, mert nem minden az, aminek látszik. Főként egy olyan korban, ahol minden szóra vigyázni kell.


Blogturné extra


Ez a blogturnés bejegyzés eredetileg értékelés lett volna. Viszont úgy alakult, hogy az SOS évadhirdetésünk miatt még nem jutottam a könyv végére, ezért most interjút hozok - az értékelést pedig később be fogom pótolni!

Úgyhogy következzen egy interjú Sarah Rees Brennannal, az írónővel. Az eredeti interjú itt olvasható.




Melyik Sabrinával tudsz jobban azonosulni? Melissa Joan Hart vagy Kiernan Shipka?

– Nem tudom, hogy bármelyikkel jobban azonosulok-e, mint a másikkal, de mindkettőjüket imádom! Melissa Joan Hart idősebb volt, mint a Kicsi Én, amikor néztem, Kiernan Shipka pedig fiatalabb, és mindketten sokkal menőbbek és varázslatosabbak, mint én. De mindketten szenvednek, hogyan találhatnák meg a helyüket a világban, és aggódnak, hogy nem fogadják el az igazi valójukat, ezzel pedig szerintem mindenki tud azonosulni.


Mi a legvonzóbb dolog a számodra a boszorkányságban? 

– Hogy halhatatlanul szexi vagy és ismersz is halhatatlanul szexi embereket? Nem, azt hiszem az az igazán csábító, hogy képes vagy befolyásolni a világot, és az, hogy a skatulyán kívül tudsz élni, egy kicsit máshogy, mint ahogy a világ elvárná tőled. A boszorkányok általában függetlenek, erősek és néha furcsa nők... és ez számomra nagyon is vonzó!


Mi lenne a legerősebb képességed?

– Imádok történeteket mesélni. Imádnám arra használni a varázslatot, hogy életre keltsem az általam mesélt történeteket vizuálisan az olvasóimnak és hallgatóimnak, hogy lenyűgözzem őket! Persze varázslat nélkül is ezt próbálom tenni.


Ha a Sabrina világának bármelyik szereplője lehetnél, kit választanál és miért?

– Hilda Spellman lennék! Szeretek főzni és szeretem a könyvesboltokat, és szeretnék jó és kedves boszorkány lenni... és ezzel együtt megfizetni azoknak, akik megérdemlik. Ne állj Hilda útjába!


Team Harvey vagy Team Nicholas? 

– Nem lehet mindkettő? Imádom Harvey-t és Nicket is, mindketten annyira próbálkoznak, még akkor is amikor hibákat követnek el, és nagyon szeretem, hogy mindketten eltérnek a "típusuktól": Nick a rosszfiú, aki a problémák megoldását nagy eséllyel egy könyvtárban kezdi, eközben pedig Harvey álmodozó művész, aki a fegyvere után nyúl rögtön. Azt hiszem, a közös jeleneteikben tündökölnek igazán, pont a különbözőségeik miatt - még több közös jelenetet várjatok velük a második könyvben! Nekem oké, bármelyik teszi is boldogabbá az embert, szóval Sabrina akár visszatalál Harvey-hoz, akár a boszorkányos Nick mellett köt ki, vagy bármilyen más opciót választ is. Csak szeretném, hogy mind jól legyenek! Persze a sötét hangulatú természetfeletti mesékben az emberek általában nem lehetnek sokáig boldogok...


Melyik boszorkányt szeretnék legjobb barátodnak és miért?  

– Prudence-t! Ő egyszerúen rémisztő, de csípem ezt a megvető csajt, aki úgy tesz, mintha nem érdekelnék a dolgok, eközben nagyon is érdeklik. Ha egyszer Prudence szeret, akkor az élet halál kérdése, ezért úgy érzem, ha ő lenne az öribarim, megtanítaná, hogyan tudom gyönyörűen kisminkelni a szemem és talán még arra is, hogyan mészároljam le az ellenségeim.


Nyereményjáték


Míg Sabrina azt igyekszik kitalálni, hogy az emberek vagy a boszorkányok világában folytassa az életét, addig a ti feladatotok az, hogy kitaláljátok, mely boszorkányos regények borítórészleteit rejtettük el az egyes állomásokon! A rafflecopter dobozba írjátok be a megtalált Könyvmolyképzős regény CÍMÉT.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A feladvány



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


06/15 - Hagyjatok! Olvasok!
06/17 - Hagyjatok! Olvasok! (extra)
06/19 - Sorok között (extra)
06/21 - Könyv és más
06/23 - Sorok között
06/25 - Deszy könyvajánlója (extra)

1 megjegyzés:

  1. Pont múlthéten vettem meg ezt a könyvet, ez az interjú pedig nagyon jó volt :) Remélem, a regény is tetszeni fog, a kiadása nagyon szép!

    VálaszTörlés