Breaking News

Nem mindenki vette át a Tüskék és rózsák udvara ikonikus borítóit - Íme a külföldi borítók!

Kijelenthetjük, hogy Sarah J. Maasnak és a rajongóinak egyáltalán nem lehet okuk a panaszra: gyönyörűbbnél gyönyörűbb borítókat kapnak az írónő könyvei, legyen szó akár az Üvegtrón, akár a Tüskék és rózsák udvara, akár az új sorozatáról, aminek a megjelenésére mi még csak várakozunk.
De legyen akármilyen ikonikus és lélegzetelállító egy borító - az igencsak ritka, hogy mindenhol ugyanazzal a borítóval jelenjen meg egy könyv. Ennek számtalan oka lehet, a leggyakoribbak talán a kiadói arculat és a csúnya anyagiak.

A Borítók bűvöletében rovatban ezúttal a Tüskék és rózsák udvara borítóváltozatait gyűjtöttem össze.

Kezdjük az angol nyelvű borítókkal!

A már emlegetett eredeti borító az első:Én is írtam róla, hogy a Tüskék és rózsák udvara most új borítóváltozatokkal is megjelenik - a szürke hátterű a kemény, a pirosas hátterű a puha kötés. Bevallom, számomra az eredeti után ezek eléggé csalódást keltőek.
Szintén angolul megjelent egy gyűjtői kiadás is, ami számomra a nagy kedvenc. Az eredeti borító is gyönyörű, ez viszont az exkluzivitásával egy nagyon más irányt képvisel és legalább olyan gyönyörű.És akkor folytassuk azokkal a kiadásokkal, aik részben felhasználták az eredeti borítót, de azért mégis feltűnően módosítottak rajta.

A perzsa borító például nagyjából az eredeti, de tükrözték:
Nem csak a román borító képviseli a lenti változatot, több ilyen is megjelent, én most ezt emeltem ki. Ezen a fás háttér helyett egy sima piros hátteret kapnak az olvasók, és ha megnézitek, Feyre ruhája is más árnyalatot kapott, de egyébként az illusztráció az eredeti:Ez a spanyol változat a románnál egy fokkal közelebb áll az eredetihez, itt megvan a háttér is - de a színekkel játszottak egy kicsit. Az élénk vörös helyett egy fokkal sötétebb és narancsabb a háttér, a ruha pedig itt is más színű, fekete helyett aranyos fénye van:Jöjjön egy amolyan hibrid változat. Ez az olasz borító saját változat - az olaszok előszeretettel állnak elő saját tervezésű borítóval, még a bestseller szerzők esetében is. Ezzel együtt erősen érezni az eredeti borító befolyását rajta: stimmel a tipó, a színvilág, ott a tetoválás...És persze vannak olyan borítók is, amik teljesen elrugaszkodtak az eredetitől.

Ez a portugál változat színvilágában is teljesen más, mint az előzőek, a vörös árnyalatai helyett lilát, kéket és rózsaszínt használtak, ami érdekes társítás a rózsához. Ezzel együtt a rózsák itt ténylegesen is megjelennek, feketében, és inkább csak motívumként - viszont ahogy az eredetin, a tüskék ágbogak itt is megvannak. És ez így is marad, ezen a változaton ugyanis emberi alakot egyáltalán nem látni.
A német változat színvilágában már közelebb áll az eredetihez, itt is a vörös színeket használták, viszont mellé a fekete helyett világosabb árnyalatokat társítottak. Megjelenik Feyre alakja is, de sokkal távolabbról láthatjuk, és eléggé el is válik a a borító többi elemétől. Az ágak itt is megvannak, de inkább csak sima fáj, nem kúszó-kanyargó fenyegető tüskés támadók. És itt is megjelenik a rózsa, de itt csak szirmok formájában:
Nektek melyik borítóváltozat tetszik a legjobban?

Nincsenek megjegyzések